Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Road to Belgrade: Χόλις Τόμσον, ο έξτρα παίχτης που έλειπε...


Στο σημερινό "Road to Belgrade" σειρά παίρνει ο Χόλις Τόμσον. Ο Αμερικάνος "7ος παίχτης στην περιφέρεια" του Θρύλου, που ήρθε για να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό και να δώσει τις επιθετικές λύσεις που έλειπαν.
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Ο Χόλις Τόμσον ήταν η τελευταία ερυθρόλευκη μεταγραφή. Ήρθε ουσιαστικά σαν ο έξτρα 7ος παίχτης στην  ήδη συμπληρωμένη ερυθρόλευκη περιφέρεια. Παρόλα αυτά, κάθε άλλο παρά "βοηθητικός" θα ναι ο ρόλος του.

Ο Τόμσον ήρθε με την φήμη του καλού σκόρερ από το NBA, στο οποίο έπαιζε! Το καλοκαίρι δεν βρήκε το συμβόλαιο που ήθελε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κι έτσι δέχθηκε να δοκιμάσει στην Ευρώπη ,  ερχόμενος στον δευτεραθλητή Ολυμπιακό, με σκοπό φτάνοντας στο f4 να κερδίσει την επιστροφή στο NBA με τους δικούς του όρους (για αυτό έκανε μονοετές).

Στην καριέρα του ξεχώρισε λόγω  του  μακρινού του σουτ, αλλά ήδη για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα φαίνεται πως έχει την απαραίτητη αθλητικότητα ώστε να ξεχωρίσει και στην άμυνα αλλά και με το επιθετικό του drive!

Γενικά είναι ο βασικός "επιθετικός" περιφερειακός της ομάδας, οπότε καταλαβαίνετε πως ο ρόλος του θα ναι κομβικός και ιδιαιτέρως δύσκολος...

Το πλεονέκτημα: μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Σουτ, post up παιχνίδι, drive, transition. Ειδικά μόλις βρει ρυθμό και στο σουτ του, αναμένεται ακόμα καλύτερος.

Το μειονέκτημα: αμυντικά έχει θέματα. Σίγουρα δεν μπορεί να υποστηρίξει full αμυντικά σχήματα. Παρόλα αυτά το παλεύει λόγω μακριών χεριών στα deflections και στα ριμπάουντ.

Η εκτίμηση: με τον ΠΑΟ ήταν εκ των κορυφαίων. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια. Σίγουρα το γεγονός πως είναι η πρώτη του φορά στην Ευρώπη, μας κάνει ακόμα διστακτικούς. Προσωπικά πιστεύω πως θα πιάσει στον Ολυμπιακό. Έχει μεγάλη πίστη στον εαυτό του και αυτό είναι πολύ σημαντικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου