Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ενωμένος και όπου τον βγάλει...


Η επόμενη ημέρα μετά την ήττα στο ντέρμπι, λέει το εξής. Η ομάδα φέτος έχει μαζεμένα προβλήματα από πολύ νωρίς (από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της υποχρέωση), αλλά ενωμένη και δυνατή, θα παλέψει κι όπου την βγάλει...
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για την περίεργη έναρξη της ερυθρόλευκης  μπασκετικής σεζόν και κάνει τις προβλέψεις του για το μέλλον.


Φέτος τα προβλήματα στον Θρύλο ξεκίνησαν από νωρίς. Βασικοί παίχτες στα πιτς, πολλοί παίχτες ξεθεωμένοι ελέω Eurobasket, εσωτερικές εντάσεις, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή σε άλλες πόλεις και βέβαια εχθρική διαιτησία και κραυγαλέα non calls.

Αυτό βέβαια ίσως να είναι καλό! Καλό, για να μαθαίνουν οι έξι νέοι παίχτες πως λειτουργεί ο ερυθρόλευκος οργανισμός! Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει πια, να ζει με τα προβλήματά του. Έτσι, κόντρα στις πιθανότητες και την λογική άλλωστε, λειτουργεί και καλύτερα!

Η επόμενη μέρα λοιπόν της ήττας στο ντέρμπι, λέει το εξής. Συσπείρωση, δουλειά και αγώνα με τον αγώνα το "γλυκό σίγουρα θα δέσει". Απλά θέλει χρόνο και υπομονή. Παπανικολάου και Σφαιρόπουλος έλυσαν τις όποιες διαφορές τους, ο Μιλουτίνοφ ανανέωσε το συμβόλαιό του δείχνοντας πως το μοναδικό που τον απασχολεί είναι ο Θρύλος και όχι οι Spurs και πλέον άπαντες συγκεντρώνονται και δουλεύουν με στόχο πως θα έρθει η πολύτιμη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ανήκει ήδη στο παρελθόν, ναι. Η ομάδα θα δουλέψει πάνω στα προβλήματα που έβγαλε στο ντέρμπι, θα εμβαθύνει δε, ακόμα παραπάνω στα (αρκετά) θετικά κομμάτια που έδειξε. Και κάπως έτσι θα πορευτεί απέναντι στην εξαιρετικά επικίνδυνη Μπασκόνια.

Σε μια πρεμιέρα που δεν θα  γίνει στο Σεφ αλλά στην ξενιτιά (Κρήτη) λόγω τιμωρίας. Σε μια πρεμιέρα με τους βασικούς combo ξανά εκτός. Σε μια πρεμιέρα πολύ δύσκολη. Αλλά η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει ο Θρύλος με νίκη...

Ο Ολυμπιακός λόγω τραυματισμών και έλλειψης συνοχής θα αργήσει να βρεθεί σε καλή κατάσταση. Μέχρι τότε όμως πρέπει κάποια ματς να τα πάρει. Και το ματς με τη Μπασκόνια είναι ένα από αυτά. Οπότε με όπλο του την εμπειρία αλλά και την ενέργεια των νεοφερμένων παιχτών του, θα προσπαθήσει για την νίκη απέναντι στην ομάδα αίνιγμα Μπασκόνια (με νέο rookie προπονητή και αρκετές νέες προσθήκες παιχτών).

Η Μπασκόνια έχει εξαιρετικό ρόστερ μην γελιέστε. Οι Χουέρτας, Γκρέιτζερ και Μπομπουά οργανώνουν και δίνουν τον ξέφρενο παραδοσιακό της ρυθμό , ο σουτέρ  Τίμα και ο Μακρέι έχουν επωμιστεί το σκορ,  ενώ στην ρακέτα δεσπόζει ο Σενγκέλια αλλά και ο Βόινγκτμαν. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση από τον πάγκο, του θρυλικού κάποτε guard , rookie coach, Πάμπλο Πριχιόνι...

Γιατί σαν τα λέω αυτά; Γιατί το ματς θα ναι πολύ δύσκολο. Μεγάλο ντέρμπι αναμένεται. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει τον γρήγορο ρυθμό των Βάσκων, πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση ανασών στην περιφέρεια, ενώ θεωρώ πως πρέπει να χτυπήσει τους Βάσκους με την πολυπληθή ρακέτα του (εκεί όπου υπερτερεί δεδομένα δηλαδή).

Συμπέρασμα: δύσκολη αρχή. Με πολλά αγωνιστικά και όχι μόνο προβλήματα, ήρθε και η αιώνια ήττα να βαρύνει κι άλλο το κλίμα. Αλλά ο Ολυμπιακός στα δύσκολα έχει μάθει να αντιδρά. Έτσι λοιπόν, αναμένεται έστω και με τα πολλά του προβλήματα, να παλέψει για την νίκη στην πρεμιέρα της Euroleague! Νικώντας άλλωστε θα εξαγοράσει ηρεμία και κυρίως χρόνο. Χρόνο άλλωστε χρειάζεται η ομάδα και υγεία. Όταν παίξει κομπλέ το αποτέλεσμα θα ναι πολύ διαφορετικό και από το ματς με τον Παναθηναϊκό και από το ματς με τη Μπασκόνια...

Λίγη ακόμα υπομονή λοιπόν... Ο Θρύλος ξεκινά ΕΝΩΜΕΝΟΣ και όπου τον βγάλει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου