Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μια ολόκληρη σεζόν, σε ένα ενενηντάλεπτο...


Η εικόνα, η απόδοση, τα συναισθήματα, η "αύρα", τα συμπεράσματα, το αποτέλεσμα, τα πάντα! Ο χθεσινός αγώνας με τον Παναθηναϊκό, ήταν ουσιαστικά ολόκληρη η φετινή χρονιά του Θρύλου, σε ένα ενενηντάλεπτο... Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Μια ολόκληρη σεζόν, συγκεντρωμένη σε ένα ενενηντάλεπτο λοιπόν. Όσο κακός και αποκαρδιωτικός ήταν ο Ολυμπιακός εχθές στην Λεωφόρο, τόσο ήταν ουσιαστικά ολόκληρη την σεζόν.

  • Η χθεσινή ντροπιαστική  εικόνα του, η παντελής έλλειψη επιθετικού πλάνου και ανάπτυξης, η κάκιστη αμυντική λειτουργία, η πολύ άσχημη απόδοση των μέτριων παιχτών του, η "απουσία" προπονητή στην άκρη του πάγκου, όλα όσα είδαμε συντετριμένοι χθες στο τερέν, αποτυπώνουν και ολόκληρη την άκρως απογοητευτική φετινή χρονιά.
  • Ναι, δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Όσο κακός ήταν χθες ο Ολυμπιακός, τόσο ήταν και όλη τη χρονιά... Και ατομικά  όπου οι περισσότεροι παίχτες ήταν παντελώς εκτός τόπου και χρόνου  (για ποιον να πρωτογράψουμε) και συλλογικά όπου ο Ολυμπιακός γενικά ήταν μια τουλάχιστον μέτρια ομάδα. Με αμυντικούς που δεν μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω και με μια επιθετική λειτουργία σοκαριστικά κακή. 
  • Δείγμα του πόσο κακή ήταν η φετινή ομάδα; Μα το γεγονός πως υποτιθέμενος mvp της είναι ο... Σεμπά. Ο χειρότερος εξτρέμ στην ερυθρόλευκη ιστορία, φέτος είναι μπροστάρης. Μιλάμε για κατάντια, όχι αστεία.
  • Αλλά και στον πάγκο, τέτοια ανυπαρξία δεν έχει ξαναγίνει. Ο Μπέντο έκανε μεγάλο κακό στην ομάδα. Ο Βούζας προφανώς δεν έχει μεγάλες ευθύνες (ψυχολογικές αλλαγές έκανε κυρίως, στο αγωνιστικό κομμάτι ξέραμε πως είναι μη αναστρέψιμα τα πράγματα) αλλά κι αυτός στο κάτω κάτω δεν έδειξε το κάτι παραπάνω... Κι αυτός έκανε αρκετά λάθη. 


Τι γίνεται από δω και στο εξής...

  • Ο κόσμος βράζει. Και πλέον βράζει κατά του Μαρινάκη. Εγώ προσωπικά σας τα γράφω απο τον Αύγουστο, αλλά οι περισσότεροι το κατάλαβαν τώρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Οι ευθύνες του προέδρου  είναι τεράστιες και πλέον βρίσκεται σε πρωτοφανή "κρίση". 
  • Το καλοκαίρι θα ναι πολύ σημαντικό, καθώς θα πρέπει να δράσει δραστικά για να χτίσει από το μηδέν την ομάδα. Δεν υπάρχει plan b όπως καταλαβαίνετε. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Συστηματικά λάθη (του) τουλάχιστον μιας τετραετίας πλέον βγήκαν μπροστά και το προσεχές καλοκαίρι θα χρειαστεί ένα ΟΛΙΚΟ restart, για το οποίο προφανώς θα χρειαστεί μια μεγάλη επένδυση- καθώς τουλάχιστον 20 παίχτες πρέπει να αποχωρήσουν το καλοκαίρι (ίσως και παραπάνω!). Οπότε βάλτε αποδευσμεύσεις, βάλτε και τις αγορές νέων παιχτών, καταλαβαίνετε γιατί μιλάω για απαραίτητη μεγάλη επένδυση.
  • Το κυριότερο όμως που θα χρειαστεί, είναι ΠΛΑΝΟ. Ξεκινώντας από την επιλογή προπονητή, ύστερα στην περαιτέρω αξιοποίηση των ακαδημιών και βέβαια μετά στην κατάρτιση του νέου ρόστερ της ομάδας... Τα πάντα όμως με οργάνωση και πλάνο. Δυο έννοιες  που απουσιάζουν από την ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια... Χρήματα δεν θεωρώ πως δεν έχει ρίξει ο πρόεδρος. Προφανώς έχει ρίξει. Απλά τα έριξε με τον ποιο λάθος τρόπο που θα μπορούσε. Πχ ο Σεμπά του κόστισε παραπάνω από 2 εκ. ευρώ, ή πχ φέτος ο Μαρίν παίρνει 2 εκ. ευρώ συμβόλαιο ή ο Ελγιουνούσι 1,2...
  • Όσον αφοράν την κατάληξη της φετινής σεζόν, ο στόχος είναι προφανώς να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα και βέβαια στα μεγάλα ντέρμπι του Κυπέλου να σταθεί με αξιοπρέπεια. Κάποιοι με καλες εμφανίσεις ίσως σώσουν και τα τομάρια τους. Λίγοι μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...


  • Υγ: το ξαναλέω! Προς θεού ΌΧΙ Μοντανιέ! Νισάφι με τους υπαλλήλους. "Προπονητή-επένδυση" ψάχνει η ομάδα! Επιτέλους "κανονικό" προπονητή... Εδώ να θυμίσω πως ο Μοντανιέ πήγε μέσω... Πειραιά στην Νότινγκχαμ το καλοκαίρι και κόντεψε να την διαλύσει. Απολύθηκε και η ομάδα παλεύει για την σωτηρία της...
  • Υγ2: με τόσο κακή εικόνα ο Θρύλος, δίνει βήμα και δικαίωμα στον κάθε πικραμένο και κομπλεξικό, να πει το μακρύ του και το κοντό του.... Για γέλια και για κλάματα, πραγματικά. Κάποια sites το χουν ξεφτιλίσει τελείως. Το χουν παρακάνει.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί φίλοι,
    Αυτό που έχει συμβεί είναι το εξής:
    Από το πουθενά, πρίν μερικά χρόνια, κάποιοι πάμφθηνοι παίκτες που είχε ο Ολυμπιακός άρχισαν να ΄πουλιόνται πανάκριβα. Οι Μανωλάδες, οι Σαμαραίοι και οι ...Μιραλάδες έβγαλαν τόσο μεροκάματο για τον Μαρινάκη, που πίστεψε ότι αυτή η.... κωλοφαρδία του ήταν η κότα που θα συνεχίσει επ' αόριστον να γεννάει χρυσά αυγά.
    Δυστυχώς, όμως για τον Μαρινάκη, οι επόμενες φουρνιές φτηνών παικτών απλά επιβεβαίωσαν τον κανόνα που λέει ότι όταν αγοράζεις μέτριας τιμής παίκτες, κατά 95% παίρνεις ΜΕΤΡΙΟΥΣ παίκτες.
    Δεν γίναμε Πορτο, γιατί δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνουμε Πόρτο. Η Πόρτο, φίλοι μου, έχει κατ'αρχήν την πρόσβαση στην ανεξάντλητη αγορά ποδοσφαιριστών της Βραζιλίας, δηλαδή μπορεί και βλέπει ταλέντα 4 χρόνια πριν από όλους τους άλλους ευρωπαίους.
    Δεύτερον , η Πόρτο, πριν αρχίσει να πουλάει έχτισε ένα όνομα με διακρίσεις κανονικές (όχι τύπου Ολυμπιακού), με πλασαρίσματα, με τετράδες, με ΤΕΛΙΚΟ τσάμπιονς λίγκ.Μόνο έτσι σε παίρνουν στα σοβαρα΄. Εμείς, πρόπερσι μόλις είδαμε ότι μπορούμε να διακριθούμε απέναντι στο πτώμα της Μάντσεστερ, βιαστήκαμε να πουλήσουμε τον Μήτρογλου, δίνοντας το σήμα ότι δεν ενδιαφερόμαστε για διακρίσεις.
    Αυτοί είμαστε. Μια διοίκηση που νόμιζε ότι θα πιάνει χώμα και θα γίνεται χρυσός, και ένας λαός που αντί να ζητάει επιτέλους διακρίσεις στην Ευρώπη, πανηγύριζε κάθε φορά που ο Μαρινάκης τσέπωνε υπεραξίες....
    Χαίρετε!
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή