Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τουλάχιστον "αρνήθηκε"...



Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τον Ολυμπιακό που στο Βελιγράδι ήταν για ακόμα μία φορά κάκιστος, αλλά τουλάχιστον "αρνήθηκε" να παραδοθεί  δείχνοντας ξανά και -μάλιστα την πιο κρίσιμη στιγμή- τον "refuse to loose" χαρακτήρα του...

Τεράστια νίκη...

Μεγάλη νίκη η χθεσινή. Το γεγονός μάλιστα πως έληξε με buzzer beater (με ανατριχιαστικη ομοιότητα με το καλάθι της Πόλης το 2012) την κατατάσσει ως... επική! Και αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως με αυτήν την νίκη ο Ολυμπιακός κλείδωσε και μαθηματικά το πλεονέκτημα, τότε φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν τεράστια!

Τεράστια μεν, με κάκιστη απόδοση δε...

-Ο Ολυμπιακός βέβαια ήταν πολύ κακός. Ξανά. Το μεγάλο ντεφορμάρισμα για το οποίο σας εγραψα προχθές συνεχίστηκε και στο Βελιγράδι. Το χαμηλότατο σκορ (64-66), δείχνει ξεκάθαρα ότι επιθετικά για ακόμα μια φορά έμεινε από λύσεις, ενώ το παθητικό 64 έχει δυο όψεις καθώς ναι μεν στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δέχτηκε μόλις 17 πόντους (απο τα ρεκόρ στην ιστορία της euroleague) παίζοντας συγκλονιστικά, αλλά στο δεύτερο υπήρξε καθίζηση ξανά (και τεράστια κοιλιά) που οδήγησε τον Αστέρα να σκοράρει 47 πόντους (!). Γενικά πάλι υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, πάλι υπήρξαν νεκρά διαστήματα, η ομάδα είχε ξανά μεγάλο θέμα στην δημιουργία, ενώ τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν ξανά πολύ χαμηλά.
-Ο Σπανούλης συνέχισε τις άθλιες εμφανίσεις του απο τα τέλη Δεκέμβρη και μετά (δικαιολογείται γιατί παίζει ανέτοιμος ή τραυματίας από το ματς με την Φενέρ και μετά, δηλαδή εδώ και ένα τρίμηνο-η έλλειψη ρυθμού του, είναι πιο εμφανής από ποτέ), ο Παπαπέτρου το ίδιο (από τα back2back μεγάλα του ματς με Φενέρ και Παναθηναϊκό έχει να "εμφανιστεί"), οι Μάντζαρης και Γουότερς δεν είχαν καθαρό μυαλό στην οργάνωση, ενώ ο Μπιρντς "απόντος του Σπανούλη" συνέχισε άφαντος. Για τον Γιανγκ περιττή πια η όποια αναφορά (ξανά εκτός τόπου και χρόνου).


Κι όμως "αρνήθηκε" να χάσει...

-Παρά την κακή απόδοση (ομαδικά και ατομικά) και το μεγάλο νεκρό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο , μέσα σε ένα γήπεδο που κόχλαζε όλα αυτά, ο Θρύλος βρήκε τον τρόπο όμως να κερδίσει! Να αποδράσει με καλάθι buzzer beater του τιτάνα Πρίντεζη! Αρνήθηκαν να χάσουν οι Πειραιώτες! Έδειξαν ξανά, σε όλη την Ευρώπη την σήμα κατατεθέν "refuse to loose" νοοτροπία τους! Και την έδειξαν την κατάλληλη στιγμή,  λίγο πριν τα play offs!!!
-Πρωτεργάτης ο συγκλονιστικός και πιο ώριμος απο ποτέ, Αγραβάνης! Πήρε την ομάδα απο το χέρι στο 4ο δεκάλεπτο, σκόραρε με όλους τους πιθανούς τρόπους (ακόμα και με τρίποντο μετά από ντρίμπλα!) και έδωσε πνοή και στους υπόλοιπους! Και όταν λέω υπόλοιπους, εννοώ τον τιτάνα Πρίντεζη που για ακόμα ένα ματς τα βαλε ΜΟΝΟΣ του με την front line του Ερυθρού  (που διαθέτει μάλιστα εξαιρετικούς αμυντικούς) αλλά και τον MVP Παπανικολάου που έκανε μακράν την κορυφαία του φετινή εμφάνιση! Θετικοί και οι Γκριν και Μιλουτίνοφ που έδωσαν  πολλές  μάχες (άλλες κέρδισαν-άλλες έχασαν).
-Ο Ολυμπιακός το τελευταίο πεντάλεπτο έσφιξε την άμυνα του (τα τρία τελευταία καλάθια του Αστέρα μπήκαν με κρεμασμένες ερυθρόλευκες άμυνες), συγκεντρώθηκε στην επίθεση και βασίστηκε στους φορμαρισμένους παίχτες του, για να πάρει αυτή την σημαντικότατη νίκη.
-Η "refuse to loose" νοοτροπία του Θρύλου μάλιστα, εμφανίστηκε την πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς τώρα τελειώνει η κανονική περίοδος και ξεκινούν τα play offs...


Οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές και η διασταύρωση...

Πλέον άγχος δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός κατοχύρωσε  το πλεονέκτημα έδρας και κατά 99% και την 3η θέση. Η ομάδα έχει να παίξει τρία ματς -επαναλαμβάνω χωρίς άγχος-, ψάχνοντας να (ξανα)βρει ρυθμό, ενώ οι ανέτοιμοι (ο Σπαν πρώτος από όλους) και οι ντεφορμέ μπορούν να ξαναβρούν την φόρμα τους, χωρίς πίεση... Μέχρι την έναρξη των play offs μεσολαβούν τρεις βδομάδες που η ομάδα θα δουλέψει στις αδυναμίες της, ώστε να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη! 
-Παράλληλα θα προσαρμόσει το παιχνίδι  της και τις προπονήσεις της στην μελλοντική (τι κάνει νιάου-νιάου) διασταύρωση με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά!!! Φαίνεται βλέπετε, πως οι Πράσινοι δεν έχουν πάρει το μάθημα τους τα τελευταία χρόνια από τον Σπανούλη, τον Σφαιρόπουλο και την παρέα τους και δείχνουν να στοχοποποιούν τον Ολυμπιακό...! Πάμε για αιώνιο ζευγάρωμα  λοιπόν...
-Προσωπικά βέβαια πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει τουλάχιστον το 2/3 στα εναπομείναντα παιχνίδια του ώστε να χτυπήσει ακόμα και την πρώτη θέση. Αρχής γενομένης απο την μισητή Ρεάλ αύριο. Την κερδίζει, ισοβαθμεί μαζί της και χτυπά μετά της ΤΣΣΚΑ τελευταία αγωνιστική στην έδρα της... Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στην φετινή Euroleague. Οπότε μην είστε σίγουροι πως Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ δεν θα χάσουν τώρα στο τέλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου