Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Όλοι έχουν δίκιο (και άδικο...)



Άλλοι είναι με τον Μπέντο, άλλοι δεν θέλουν να τον βλέπουν, άλλοι αποδοκιμάζουν τον Μαρινάκη και τις επιλογές του, άλλοι τον "ευλογούν" απλά και μόνο επειδή υπάρχει. Ποιοι έχουν δίκιο τελικά; Όλοι και κανείς. Γράφει ο Stouk

Το ματς με τον Πανιώνιο δεν έκανε σοφότερο κανέναν. Ίσως μόνο τους συνομοσιολόγους που έβλεπαν... άνοιγμα ποδιών της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Όλοι αυτοί χάθηκαν την Κυριακή το βράδυ. Από τα καφενεία μέχρι και τα social media...Πάμε όμως στα καθ' ημάς.

Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Το ξαναείδαμε. Ό, τι αξιόλογο έγινε ήταν από τα πλάγια. Κάθετη πάσα, από την οποία θα βγει κάποιος τετ α τετ έχουμε να δούμε πολύ καιρό...

Ο Φορτούνης είναι η μόνη επιλογή. Και από τη στιγμή που δεν είναι καλά και οι Τσόρι, Μαρίν είναι εκτός ομάδας δεν υπάρχει... σωτηρία ως προς αυτόν τον τομέα.

Ο Μπέντο αποφάσισε να πορευτεί έτσι και παίρνει και το βάρος της επιλογής του. Η οποία έχει φέρει τον Ολυμπιακό όχι μόνο χωρίς ουσιαστική δημιουργία, αλλά και χωρίς ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, που ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό το είχαν οι Τσόρι και Μαρίν, αλλά δεν παίζουν. Το έχει και ο Μανθάτης, αλλά δεν είναι βασικός.

Επίσης, ξέραμε ότι η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού είναι ικανή να φάει γκολ με κάθε τρόπο. Ο προχθεσινός ήταν ένα γκολ πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ενώ και οι 4 της άμυνας έκαναν... manequin challenge!

Ξέραμε, τέλος, ότι ο κόσμος βράζει από την κακή εικόνα της ομάδας. Η πρόκριση επί της Οσμάνλισπορ μας έκανε να πιστεύουμε ότι κάπως θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλά όπως είδαμε η υπομονή έχει εξαντληθεί και η ηρεμία δεν κράτησε παρά μόνο λίγα 24ωρα...

Το περισσότερο κράξιμο το δέχτηκε ο Μπέντο. Είτε γιατί έβαλε ξανά τον Καρντόσο, είτε γιατί έχει σβήσει από τον rotation τα ονόματα των Τσόρι, Καμπιάσο και Μάριν, είτε γιατί υπό την καθοδήγησή του δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα εμπρός στον τρόπο παιχνιδιού.

Είναι, όμως, μέσα σε όλους τους στόχους. Είναι 1ος στο πρωτάθλημα (7 βαθμοί διαφορά από τον Πανιώνιο μεν, αλλά 11 και 10 από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ), πήγε στους 16 του Europa League (κάτι που οι προκάτοχοί του Σίλβα και Μίτσελ δεν κατάφεραν με αντιπάλους ίδιας δυναμικότητας με Οσμάνλισπορ), επαναλαμβάνοντας το έργο Βαλβέρδε, ενώ διεκδικεί πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου.

Επιπλέον, έχει βάλει τις βάσεις της ομάδας της σεζόν 2017-2018, στην οποία, αν είναι αυτός στον πάγκο, θα δούμε πολλούς Έλληνες σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την πλήρη στήριξη του Μαρινάκη. Πριν 1 εβδομάδα, στην κοπή πίτας των Ακαδημιών, ο ίδιος τον ευχαρίστησε που επενδύει στα νεαρά Ελληνόπουλα, ενώ προχθές έκανε... παρατήρηση σε όσους οπαδούς των αποδοκίμαζαν.

Τα λάθη του Μαρινάκη το καλοκαίρι του 2016 ήταν κραυγαλέα, ενώ οι συνεχείς πωλήσεις παικτών έχουν γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου, αλλά έχουν αδειάσει το ρόστερ από σημαντικά γρανάζια.

Άλλοι, λοιπόν, στέκονται στα λάθη του Μαρινάκη και άλλοι στο ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό σε υψηλό επίπεδο, τη στιγμή που μαίνεται ένας πόλεμος εναντίον του από την πλευρά των αντιπάλων.

Όλοι έχουν τα δίκια τους, όλοι το άδικό τους. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η κάθε αλήθεια βδομάδα με τη βδομάδα κερδίζει έδαφος. Μετά την πρόκριση στους 16 του Europa League επικράτησαν οι... Μπεντομαρινακικοί, προχθές οι αντίμαχοί τους.

Αυτό μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε, γιατί θα συμβεί πολλές φορές ακόμα τους επόμενους 2 μήνες.

Ίσως όμως υπάρχει και μια αντικειμενική αλήθεια. Αν φύγει τώρα ο Μπέντο, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να γίνει καλύτερος, είτε έρθει ο Μοντανιέ, είτε ο Γκουαρδιόλα. Γιατί απλά δεν υπάρχει χρόνος ούτε για μοντάρισμα, ούτε για μεταγραφές.

Δυστυχώς όσο και η αγανάκτηση να είναι δικαιολογημένη, καλό θα είναι να υπάρξει ρεαλισμός. Και από τον Μπέντο και από τους παίκτες και από τον κόσμο.

Αυτοί οι 3 παράγοντες πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέχρι το τέλος της σεζόν, για να μην δούμε χειρότερες καταστάσεις, που θα θυμίζουν άλλες επόχές, φτιαγμένες από πέτρα...

ΥΣ: Αλήθεια, ποιος ωφελούνταν με το να μην κερδίσει ο ΠΑΟ στην Ξάνθη; Ο Ολυμπιακός; Δε νομίζω...Αλαφούζο, ψάξου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου