Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή! Ή μήπως και κάτι άλλο;


O Admiral γράφει για τον δεύτερο γύρο των playoffs του NBA που ξεκίνησε με εκπλήξεις αλλά και για το ματς-ορόσημο ανάμεσα σε Clippers και Spurs
 
O δεύτερος γύρος του ΝΒΑ ξεκίνησε με σημαντικές ανατροπές!  Πριν όμως περάσουμε στην ανάλυση των ζευγαριών που προέκυψαν, θα γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω, σε ένα παιχνίδι, που δικαιωματικά κέρδισε μια θέση στο πάνθεον το μεγάλων αναμετρήσεων στην ιστορία του NBA.

 Αναφερόμαστε στο έβδομο και συγκλονιστικότερο παιχνίδι της σειράς ClippersSpurs, ξημερώματα Κυριακής, εκεί που η ομάδα του Los Angeles ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και από το 2-3 έκανε το 4-3, με buzzer beater του τεράστιου Chris Paul.  Ο CP3  ήταν αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα, όχι μόνο γιατί πέτυχε 27 pts και μοίρασε 6 ασίστ, αλλά γιατί έπαιζε από την πρώτη περίοδο σφίγγοντας στην κυριολεξία τα δόντια, αφού είχε πάθει τράβηγμα στο αριστερό του πόδι!

Θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά που μία σειρά κρίνεται στους επτά αγώνες ή που ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο; Ασφαλώς και όχι. Όμως ο τρόπος που ήρθε αυτή η νίκη, όσα συγκινητικά επακολούθησαν μεταξύ νικητών και ηττημένων (σε αντίθεση με τον «εμετό» του mr DPG Media στο ΟΑΚΑ) και αυτό που σηματοδοτεί για τους απερχόμενους πρωταθλητές Spurs το κάνουν ξεχωριστό.

Αν και ο Πόποβιτς απέφυγε στη συνέντευξη τύπου να απαντήσει στο ερώτημα τι θα κάνει η τρομερή αυτή παρέα του χρόνου, είναι εμφανές ότι το μπασκετικό ρολόι ορισμένων παικτών έχει χτυπήσει «κόκκινο». Θα είναι αυτό το ματς το τέλος μιας μοναδικής, πολυεθνικής, παρέας που έγραψε ιστορία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου; Ας ελπίσουμε όχι …

 Προς το παρόν αυτό που είδαμε ήταν ότι οι Clippers δεν αρκέστηκαν στη δόξα που τους έδωσε η αξία του ηττημένου. Κέρδισαν κάτι ακόμη σημαντικότερο, αφού για να κερδίσουν τους πρωταθλητές αναγκάστηκαν να γίνουν πιο ομαδικοί, να αποκτήσουν μεγαλύτερη υπομονή, να βάλουν κι άλλους παίκτες στην εξίσωση. Χρειάστηκε να γίνουν κάτι από Spurs, γεγονός που εξαργυρώνουν ήδη.

Δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Zkpv8Qv_x_U
το καθοριστικό σουτ του Chris Paul.
 

Το πρώτο ματς της σειράς με το Houston, στο Τέξας, τους βρήκε θριαμβευτές με 117-101 χωρίς τον CP3 που έμεινε στον πάγκο με πολιτικά λόγω του τραυματισμού του. Η σειρά θα ναι μεγάλη, δίνω ωστόσο στους Clippers μικρό προβάδισμα.

Στο άλλο παιχνίδι της Δύσης Golden State και Memphis είναι ήδη στο 1-0. Η φιλότιμη αμυντικά προσπάθεια του Καλάθη που ξεκίνησε για ακόμη μια φορά βασικός λόγω της απουσίας του Conley δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπιστεί επαρκώς ο Curry που δικαίως αναδείχθηκε MVP της σεζόν. To Memphis με τους ποιοτικούς ψηλούς του θα κάνει δύσκολη τη ζωή των Warriors που εύκολα ή δύσκολα ωστόσο θα περάσουν.

Στην Ανατολή οι Washington έκαναν ήδη το πρώτο break μέσα στην έδρα της που πληρώνει την απουσία ενός έμπειρου παίκτη που θα τραβήξει το κάρο στις δύσκολες στιγμές. Αυτό ακριβώς δηλαδή που διαθέτουν οι πρωτευουσιάνοι με τον Paul Pierce, που χει φάει αυτά τα ματς με το κουτάλι. Φαβορί να περάσουν ωστόσο παραμένουν κατά τη γνώμη μου οι Hawks.

 Τέλος στο ζευγάρι CAVSChicago οι απουσίες των Kevin Love και J.R. Smith πλήγωσαν την ομάδα του «βασιλιά» Lebron που στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε με 99-92. Από την έκβαση της δεύτερης αναμέτρησης θα κριθούν πολλά στη σειρά. Εάν το Cleveland καταφέρει να ισοφαρίσει τότε έχω την αίσθηση ότι θα είναι το φαβορί για την πρόκριση!

Admiral  

1 σχόλιο:

  1. Admiral, παρόλο που το καλάθι του Chris Paul ήταν εκπληκτικό και άξιο θαυμασμού, με διπλή άμυνα πάνω του και σουτ off balance, και σε μένα κυριάρχησε το συναίσθημα "τέλος εποχής. Οι Big Three σαρανταρίζουν ΄σιγά - σιγά και τον χρόνο δεν μπορεί να τον νικήσει κανένας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή είναι η τελευταία μεγάλη φανέλα του ΝΒΑ - θα υπήρχε κι εκείνη της Heat αν δεν επέστρεφε στα "πάτρια" ο βασιλιάς - και μένει να δούμε πώς και πότε θα αναδειχθεί η επόμενη. Και αυτή δεν είναι απαραίτητο να ανήκει στον φετινό πρωταθλητή, όποιος κι αν είναι...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή