Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Οι μάχες της Ανατολής και το Hack – a – Jordan που κλέβει την παράσταση



Sweeps, ντέρμπι και νέο τρικ του Πόποβιτς στο ΝΒΑ όπως τα καταγράφει μια ανάλυση του Admiral


Στο προηγούμενο post κάναμε μια απόπειρα πρόβλεψης για το ποιες θα είναι οι 8 ομάδες που θα συνεχίσουν στο δεύτερο γύρο των playoffs του ΝΒΑ. Μέχρι στιγμής δεν τα χουμε πάει και άσχημα, αν εξαιρέσει κανείς το sweep των Washington σε βάρος του Toronto, που διέψευσε τις προσδοκίες για ντέρμπι. Για να δούμε όμως που βρισκόμαστε και τι περιμένουμε να δούμε στο μέλλον :

Golden StatePelicans


Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε για την καλύτερη ομάδα της Regular Season που περιμένει να τελειώσει η σειρά Portland Memphis. Οι Pelicans σε καμία περίπτωση δεν έπεσαν αμαχητί,  κυνήγησαν όλα τα ματς μέχρι το τέλος και κάλλιστα θα μπορούσαν να χουν κλέψει ένα ματσάκι. Για την ακρίβεια το τρίτο ματς της σειράς, που το απίθανο  buzzer beater τρίποντο του Curry με κρεμασμένους δυο παίκτες πάνω του, το έστειλε στην παράταση, για να επικρατήσουν εν τέλει οι Warriors. Respect στον τεράστιο Anthony Davis που έβγαλε τη σειρά με 31,5 pts, 11,1 reb και 3 blk. Το μέλλον του ανήκει!

PortlandMemphis 

Το Memphis προηγείται με 3-1 και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη σειρά. Ο τραυματισμός του βασικού point guard του Memphis, Mike Conley αλλάζει τις ισορροπίες όχι όμως τόσο ώστε να του στοιχίσει την πρόκριση. Πολύ καλό παιχνίδι από τον δικό μας Νικ Καλάθη στο τελευταίο ματς που άρπαξε την ευκαιρία, ακόμη μεγαλύτερη εμφάνιση όμως από τον Damian Lillard των Blazzers. Γλύτωσαν οι Portland το sweep και όσο ζουν ελπίζουν.

HoustonDallas




Οι ρουκέτες του πολύ James Harden καθάρισαν τη μπουγάδα (4-1) χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία - όπως αναμενόταν άλλωστε -  και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού  Clippers Spurs. Το Dallas έμεινε με τη γλύκα της μιας και μοναδικής νίκης  στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, που δεν ήταν αρκετή για να τους γλυτώσει από τον αποκλεισμό.  Πέρασαν τα χρόνια Dirk …

AtlantaBrooklyn



Εδώ η σειρά είναι στο 2-2 αφού οι Nets απάντησαν στο αρχικό 2-0 των Hawks με ισάριθμες νίκες στην έδρα τους. Οι Atlanta - των τεσσάρων φέτος παρακαλώ all star (Teague, Millsap, Corver, Horford) και του best coach - δείχνουν να λυγίζουν από το άγχος του φαβορί και να έχουν ξεχάσει το ομαδικό παιχνίδι που τους έφερε στην κορυφή. Σε αυτή τη σειρά θα προκριθεί όποιος έχει τα μεγαλύτερα κότσια! Προσωπικά στηρίζω Atlanta για τον επιπλέον λόγο ότι εκεί παίζει ο μεγάλος Pero Antic!

ClevelandBoston



 Όλα καλά και όλα ωραία για την ομάδα του Βασιλιά Lebron που έμοιαζε να κάνει ένα υγιεινό περίπατο στη σειρά, ώσπου ήρθε το τέταρτο και καταστροφικό παιχνίδι που μάλλον θα το θυμούνται για πολύ καιρό. Όχι βεβαίως για το αποτέλεσμα και το σκούπισμα της σειράς με 4-0, αλλά διότι έχασαν για το υπόλοιπο της σεζόν με τραυματισμό στον ώμο τον Kevin Love και για τα δύο επόμενα παιχνίδια το βασικό τους δυάρι J. R. Smith για αντιαθλητικό χτύπημα. Σκούρα τα πράματα για τον King James, που πλέον θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας του πρωταθλήματος …

TorontoWashington


Ντέρμπι περιμέναμε, σκούπα μας προέκυψε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Το Toronto αφού έχασε τα δύο παιχνίδια στην έδρα του, υπέκυψε στην ανωτερότητα των «μάγων» που καθοδηγήθηκαν μαεστρικά από τον John Wall και τον βετεράνο Paul Pierce, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Το Toronto έμεινε με την χαρά ότι ο δικός του Lou Williams αναδείχτηκε καλύτερος έκτος παίκτης της σεζόν.

Chicago-Milwaukee


Είχαμε προβλέψει ότι οι Bulls θα περάσουν και μάλλον έτσι θα γίνει παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες των Bucks που μείωσαν τη σειρά στο 3-2. Αδύναμος κρίκος στα δύο τελευταία παιχνίδια για το Chicago ο Derrick Rose. Οι Bucks τον στοχεύουν στην άμυνα και έχουν κάνει διάνα! Μεγάλη βοήθεια ιδίως στην άμυνα από τον Αντετοκούμπο που όταν βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι θα είναι μια ομάδα μόνος του.

ClippersSpurs 


Ξημερώματα Τετάρτης οι Spurs έκαναν το δεύτερο break για το 3-2 και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση. Τεράστιο παιχνίδι από τον Duncan που έκανε μέχρι και block στα ίσια στον Griffin στα τελευταία λεπτά! Την παράσταση στη σειρά ωστόσο έχει κλέψει το Hack-a-Jordan της αλεπούς των πάγκων Gregg Popovich! Στέλνοντας εσκεμμένα και διαρκώς στη γραμμή της φιλανθρωπίας τον Deandre Jordan  που τον δικαιώνει με τα τραγικά ποσοστά του (7/16 στο τελευταίο παιχνίδι) έχει αναγκάσει τον αντίπαλο προπονητή να τον χρησιμοποιεί λιγότερο με αποτέλεσμα να χάνει - σε άμυνα κυρίως - αλλά και επίθεση. Μην στεναχωριέσαι Deandre δεν είσαι ο πρώτος που το χει περάσει. Για ρώτα τους Chamberlain, Rodman, Shaq, D. Howard να σου πουν πως το ξεπέρασαν… Μετά το 3-2 των Spurs η σειρά γέρνει πλέον υπέρ τους.

                                                                                                        Admiral

1 σχόλιο:

  1. Admiral, ζεσταίνεται για τα καλά το κλίμα στο ΝΒΑ με τα playoffs. Νομίζω ότι η τάπα του Duncan πάνω σε προσπάθεια για κάρφωμα του Griffin είναι μέχρι τώρα η φάση της χρονιάς! Και ενώνω τη φωνή μου με τη δική σου και φωνάζω LET'S GO SPURS!!!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή