Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βαγγέλη πάρε παράδειγμα…


Την ώρα που η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σκορπά στον κόσμο περηφάνια, απέραντη χαρά και το κυριότερο όραμα και όνειρα, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός πηγαίνει για το νταμπλ, με το χαμηλότερο μ.ο εισιτήριων των τελευταίων ετών (14.000) , ενθουσιασμό μηδέν, τον κόσμο παγωμένο και βέβαια με την αβεβαιότητα του υποτιθέμενου αποκλεισμού από την Ευρώπη (λόγω στημένων) να πλανάται και να κάνει ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα… Ο Αντιδραστικός προτείνει στον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει το παράδειγμα των Αγγελόπουλων, πριν να είναι αργά.


Καταρχήν να ξεκινήσω την (μετά από καιρό) τοποθέτηση μου, με το εξής. Δεν θεωρώ πως ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος του θα τιμωρηθούν για την «εγκληματική» οργάνωση και ούτε η ομάδα θα αποκλειστεί από την Ευρώπη. Με ανησυχεί παρόλα αυτά η σκληρή στάση της fifa όπως άλλωστε έπραξε και με την Φενέρ… Ο Ολυμπιακός θαρρώ πως είναι αθώος, δεν έχει ανάγκη άλλωστε να στήσει «τόσο εύκολα» ένα ματς… Επιπλέον θεωρώ για γέλια τις τοποθετήσεις του Φύσσα, στο θέμα με τον Σα Πίντο (υπενθυμίζω πως ο Ολυμπιακός έχασε το ματς στο Περιστέρι με γκολ του Καραμάνου από ασίστ του Παπάζολγου, αν υπάρχει θεός!).

Συνεχίζω… Η σύγκριση των δύο τμημάτων πραγματικά είναι χαοτική. Ο μεν μπασκετικός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα πρότυπο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Μπάτζετ φυσιολογικό για ομάδα που στοχεύει άλλωστε στο final 4, παίχτες που γουστάρουν την φανέλα, παίχτες που παίζουν ΜΟΝΟ για την ομάδα, πρόεδροι πεντακάθαροι και ηθικοί (αν και είναι οπαδοί), διοίκηση 100% επαγγελματική σε θέματα πληρωμών, marketing, management, προπονητής απόλυτα ταιριαστός και σύμφωνος με το project. Κρατώ την τελευταία λέξη. PROJECT 100% επιτυχημένο! Μέσα σε όλα, μια άριστη αγώνα με τον αγώνα και χρόνο με το χρόνο ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ένα αμιγώς μπασκετικό κοινό που δημιουργήθηκε την τελευταία επταετία και στηρίζει ΑΠΟΛΥΤΑ την ομάδα (διαφωνεί κανείς πως οι ανάσες του κόσμου έσπρωξαν στο σίδερο τη βολή του Ναβάρο;).

Και πάμε στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Δεν θα μιλήσω για την υπάρχουσα κατάσταση. Θα μιλήσω για το μέλλον. Το παράδειγμα της ΚΑΕ πρέπει να ακολουθηθεί πιστά. Κοινώς «Βαγγέλη ιδού το παράδειγμα». Δεν θέλουμε παίχτες μισθοφόρους (συγκρίνεται πχ ο Λοτζέσκι με τον Μαζουακού ή ο Χάντερ με τον Κασάμι, ιεροσυλία!) που βλέπουν την ομάδα σαν ένα απλό σκαλοπάτι, επιτέλους πρέπει να δημιουργηθεί ένας κορμός (και όχι κάθε καλοκαίρι στο βωμό του κέρδους να αλλάζει όλη η ομάδα), ένας κορμός που μάλιστα πρέπει να είναι κυρίως ελληνικός. Άλλωστε Έλληνες υπάρχουν: Φορτούνης, Σιόβας, Μανιάτης, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος ακόμα και οι Κολοβός (αν δεν είναι έτοιμος τώρα τότε πότε;)-Καραμάνος είναι ένας καλός και ικανοποιητικός κορμός που μαζί με τους στρατιώτες Φουστέρ-Ρομπέρτο-Τσόρι αλλά και τον could be the next big thing Μπενίτες, μπορούν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην επόμενη ημέρα. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει ένας καθοδηγητής στον πάγκο, ο οποίος να συμφωνεί 100% με το project και να είναι πρόθυμος να δουλέψει με τον τρόπο που θέλει η ομάδα και όχι πρωτίστως αυτός. Μου αρέσει και στηρίζω απόλυτα τον Περέιρα απλά να πρέπει να αποσαφηνιστεί αν δέχεται το όραμα της ομάδας. Αν το δεχτεί τότε εμένα μου φαντάζει ικανός να κρατήσει τα ηνία της νέας εποχής. Αλλιώς ίσως να χρειαστεί κάποιος Έλληνας;;;

Κλείνοντας σιγά-σιγά, το θέμα είναι πως τα διοικητικά λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η ομάδα πρέπει να πορευτεί με ένα μικρό διοικητικό σχήμα (πχ με Καρεμπέ-Αμπιντάλ!) και όχι από ένα τσούρμο καρεκλοκένταυρους, οι μαζικές καλοκαιρινές πωλήσεις-με παράλληλους δανεισμούς νέων παιχτών πρέπει να σταματήσουν (έλεος επιτέλους!), ο οποιοσδήποτε (νέος) τεχνικός πρέπει να στηριχτεί μέχρις εσχάτως και οι επιθυμίες του (βάσει της γραμμής της ομάδας βέβαια) πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα, το ρόστερ πρέπει να σχεδιαστεί με βάση με ένα καλύτερο μέλλον και οι παίχτες πρέπει να είναι νεαροί, να γουστάρουν και να καταλαβαίνουν την φανέλα που φορούν, ενώ πρέπει να υπάρχει και έντονο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα… Αν γίνουν σταδιακά όλα αυτά, τότε να είστε σίγουροι πως ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο και το πολυπόθητο βήμα στην Ευρώπη δν θα αργήσει… 

Υγ: η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπολογίζεται πως έχει περίπου 40 εκ. ευρώ κέρδη το χρόνο, την ίδια ώρα που η ΚΑΕ ενδεχομένως να μπαίνει και μέσα κάθε χρόνο…


Υγ2: Γούτας, Κουρμπέλης, Γιάννου είναι τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από την ελληνική αγορά. Από τους λεγεωνάριους γιατί όχι επιστροφή Φέτφα και Τόρο, ενώ η μεγάλη μου καψούρα δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Κονέ…

Υγ3: στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός είναι ένοχος για στημένα, ΣΑΦΩΣ και να τιμωρηθεί παραδειγματικά! Άλλωστε και στο περιφερειακό που λέει ο λόγος η τρέλα μας είναι αθεράπευτη!

2 σχόλια:

  1. Φίλε Αντιδραστικέ, δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω περισσότερο. Είμαι βέβαιος πως τα όσα γράφεις απηχούν την συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του λατρεμένου μας συλλόγου.

    Θα ήθελα όμως να σταθώ στο σχόλιό σου "η ΚΑΕ ενδεχομένως και να μπαίνει μέσα κάθε χρόνο". Φίλε μου, νομίζω πως πέφτουμε θύματα μιας παραπληροφόρησης που μας παρέχεται είτε λόγω ασχετοσύνης είτε λόγω αντιολυmπιακής προπαπαγάνδας. Άκουσα πρόσφατα στην dημοφιλή εκπομπή Super Euroleague έγκριτο δημοσιογράφο του χώρου να μιλά για budget ...6 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, σε αντιδιαστολή με τα 40άρια της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρ! Ο άνθρωπος μιλούσε για 6 εκατ. ευρώ budget, όταν 6 εκατ. ευρώ budget στοιχίζουν ετησίως μαζί με την Εφορία ΜΟΝΟ τα συμβόλαια του Σπανούλη και του Πρίντεζη μαζί!!!

    Έχω ξαναγράψει, με βάση πηγές την εγκυρότητα των οποίων ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ότι το budget της ΚΑΕ ετησίως είναι κοντά στα 16 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα είναι της τάξης των 6 εκατ. ευρώ! Οι Αγγελόπουλοι βάζουν από την τσέπη τους 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ! Ή, αν προτιμάς, ένα εκατομμύριο κάθε μήνα αγωνιστικής λειτουργίας για το χόμπι τους, την αγάπη τους, για να είμαστε εγώ κι εσύ χαρούμενοι με τον Ολυμπιακό μας. Αυτό απέχει παρα΄μα παρά πολύ από το "ενδεχομένως να μπαίνει μέσα η ΚΑΕ". Συγγνώμη για το "κατηγορηματικό" του τόνου μου, αλλά πραγματικά είναι κρίμα να μην αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της υπέρβασης που γίνεται.

    Για αυτό, άλλωστε, έχω γράψει ότι ο στόχος του Ολυμπιακού - του 9ου σε εισιτήρια στην Ευρωλίγκα, επαναλαμβάνω, ένατου - είναι κάθε χρόνο τα playoffs. Το Final Four είναι η υπέρβαση που μας κάνει ευτυχισμένους, η κούπα είναι το ΟΝΕΙΡΟ που μας απογειώνει! Και πάμε Μαδρίτη με την προσευχή να το ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ, όντας ήδη ευτυχισμένοι και περήφανοι για την ομαδάρα μας!!! Καλό μήνα...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Court, δεν χρειάζεται καν αποδείξεις. Απλά μαθηματικά είναι. Μπαίνουν μέσα, εννοείται. Μακάρι να μην κουραστούν, γιατί με αυτούς στο τιμόνι θα ζήσουμε με μαθηματική ακρίβεια πολλές μεγάλες στιγμές.

    Όσο για το αν θα πέσει ο Ολυμπιακός ή όχι στο ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η συζήτηση, που δεν σέβεται κανείς την ομάδα στην Ελλάδα (εν αντιθέση με το μπάσκετ), που είμαστε κατάπτυστοι εξαιτίας του Μαρινάκη, εγώ ζητώ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!

    Και μη μου πείτε "ποιος θα έρθει;; Τι θα κάνουμε;" κλπ. Μαγαζί γωνία είμαστε. Και στο κάτω-κάτω προτιμώ αποτυχία με ψηλά το κεφάλι, παρά επιτυχία που να μην την χαιρόμαστε ούτε ΚΑΝ εμείς οι ίδιοι...

    Το λέω μετά λόγου γνώσεως... ΝΑ ΦΥΓΕΙ...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή