Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει… ντόπινγκ!


Τότε (2013) ήταν ο «εφευρέτης» και η πρεμούρα του για αναλυτικούς ελέγχους ντόπινγκ στους τελικούς της Α1. Τώρα είναι η αντίστοιχη διαμαρτυρία του ΤΑΠ Ολυμπιακός, που πλαγίως αμφισβητεί τον (διαφαινόμενο) πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Stouk

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο  να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…
Βρισκόμαστε στα μέσα των τελικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος της Volley League.
Φέτος το Πρωτάθλημα κατά γενική ομολογία είναι το ανταγωνιστικότερο και με το περισσότερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Τα παιχνίδια όλα της τελικής φάσης, αποζημιώνουν με θέαμα και σασπένς και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο. Γεμάτα γήπεδα χωρίς βία, διαιτησία με ποιότητα ανάλογη που αρμόζει σε τελικούς, εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει όμως και μια παραφωνία. Για πρώτη φορά, σε τελικούς Πρωταθλήματος, δεν έχει γίνει ακόμη αντιντόπινγκ κοντρόλ, όταν ρητά το επιβάλλει η προκήρυξη της διοργανώτριας ΕΣΑΠ!!!
Σε ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα, όπου οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και με μεγάλη αγωνιστική διάρκεια, σε ένα Πρωτάθλημα με λίγους αθλητές, πολλοί από τους οποίους σε μεγάλη αθλητική ηλικία και δυστυχώς σε ένα πρωτάθλημα που στο παρελθόν υπήρξαν κρούσματα ντόπινγκ, η μη εφαρμογή αντιντόπινγκ κοντρόλ είναι κρίμα να δημιουργεί σκιές, που πιθανόν να μην έχουν και αντικείμενο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο  να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…
ΥΓ1. Ο ΠΑΟΚ δικαίως προς το παρόν προηγείται στους τελικούς. Στη Σύρο στο Κύπελλο, αλλά και χθες, δώσαμε συγχαρητήρια προσωπικά στον Πρόεδρο, τον προπονητή και σε αθλητές του ΠΑΟΚ για τις νίκες τους.
ΥΓ2 Ο ευαίσθητος αρμόδιος Υπουργός κος. Κοντονής σε θέματα διαφάνειας και νομιμότητας, γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα ή μάλλον γνωρίζει ότι γίνονται οι τελικοί του Πρωταθλήματος;"
Όμως το χειρότερο, το πιο υποκριτικό και πιο απογοητευτικό απ’ όλα είναι το ΥΣ1 της ανακοίνωσης.

Η γιαγιά μου έλεγε: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι!».

Δήθεν αναγνώριση, αλλά παράλληλα διαμαρτυρία για έλλειψη ελέγχου ντόπινγκ. Δε νομίζω φυσικά να υπήρχε αμφιβολία για τους παίκτες της ίδιας τους της ομάδας.

Μπορεί, βέβαια, να θέλουν, ουσιαστικά, να πουν «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπαινιχτεί ότι θα χάσουμε 3-0 το πρωτάθλημα… ντοπαρισμένοι! Είμαστε απλά χειρότεροι, χωρίς χημικά βοηθήματα».

Συγγνώμη, αλλά, παρά του ότι είμαι Ολυμπιακός, δεν μπορώ παρά να ειρωνευτώ μία τέτοια ανακοίνωση.

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο εμετός που ζήσαμε το 2013 θα επαναλαμβανόταν, έστω και σε πιο… ήπια μορφή, από ανθρώπους του δικού μας συλλόγου.

Όταν το γυναικείο πόλο κατακτά την Euroleague, αφήνοντας άφωνη την Ευρώπη, και το γυναικείο βόλεϊ οδεύει ολοταχώς προς το 3ο συνεχόμενο νταμπλ, το ανδρικό τμήμα βόλεϊ χάνει με κάτω τα χέρια το πρωτάθλημα, έχει χάσει ήδη το κύπελλο και αντί να υπάρχει προβληματισμός και όρεξη για βελτίωση, η διοίκηση αναλώνεται σε ανακοινώσεις, αιχμές και ιστορίες για αγρίους.

Ο ΠΑΟΚ (όποιος έχει παρακολουθήσει το πρωτάθλημα, αλλά και τη σειρά ημιτελικών-τελικών το ξέρει) είναι δύο σκάλες ανώτερος από τον Ολυμπιακό και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Το κύριο χαρακτηριστικό ενός αυθεντικού γαύρου, κύριοι του ΤΑΠ, είναι η περηφάνια. Ακόμα και όταν χάνει, θέλει να το κάνει με ψηλά το κεφάλι και να παραδέχεται την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Θεωρώ, λοιπόν, την ανακοίνωση μια, αν όχι μαύρη, τουλάχιστον πολύ… σκούρα σελίδα της συγκεκριμένης διοίκησης. Ελπίζω να επανορθώσουν, είτε με λόγια είτε με πράξεις.

ΥΣ: Ποιος μπορεί να ξεχάσει το 2013; Όταν ο Γιαννακόπουλος, συπεπικουρούμενος από τις φυλλάδες και τα site του,  προσέβαλε εμμέσως αλλά βάναυσα τους άξιους Πρωταθλητές Ευρώπης του Λονδίνου, βασιζόμενος και βαθιά... προβληματιζόμενος σε ένα άρθρο του έγκριτου, απόλυτα λογικού και μετριοπαθή (!!!) δημοσιογράφου Στέφανο Χίου; Και στη συνέχεια στους τελικούς υπήρχαν οι πιο σκληροί έλεγχοι αντι-ντόπινγκ της ιστορίας; Ειδικά εμείς οι Ολυμπιακοί, που ζήσαμε αυτήν την ξεφτίλα, πρέπει να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιες… ομορφιές.







2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα Stouk. Καταρχήν, από πλευράς timing ήταν τελείως λάθος η κίνηση. Το μόνο που καταφέρνουμε έτσι είναι να εξαγριώσουμε τους ΠΑΟΚτζήδες και να στήνεται από το πουθενά στο τρίτο ματς σκηνικό ...Τούμπας.
    Επί της ουσίας, δεν είναι δυνατό να έχεις παίξει τόσα παιχνίδια φέτος με τον ΠΑΟΚ, να έχεις χάσει πρόσφατα και στο Κύπελλο και στο 0-2 να θέτεις ζήτημα doping control! Ή το ζητάς από την αρχή των τελικών ή, ακόμα καλύτερα, από την αρχή της χρονιάς. Κακής έμπνευσης επικοινωνιακό τρικ.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εννοείται ότι το ντόπινγκ κοντρόλ πρέπει να γίνεται παντού και πάντα. Το να χρησιμοποιείται όμως ως όπλο προπαγάνδας ή δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας, είναι γελοίο. Βέβαια, το 2013 είχε χρησιμοποιηθεί για αποπροσανατολισμό και το θόλωμα του εγκεφάλου των παικτών μας, ενόψει τελικών.

    Ίσως και τώρα το κίνητρο να είναι και αυτό. Ένα πολεμικό κλίμα, που δεν θα μπορέσουν να το διαχειριστούν οπαδοί και παίκτες του ΠΑΟΚ, με στόχο αυτό να γίνει η τελευταία ελπίδα να γυρίσει η σειρά.

    Αλλά πέραν του ότι και αυτό το κίνητρο είναι εξίσου κατακριτέο, δεν θα φέρει και αποτέλεσμα, αφού το αγωνιστικό χάσμα είναι τόσο μεγάλο που δεν νικιέται με τέτοια τεχνάσματα.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή