Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο Πρέσβης ξαναχτυπά! Την κούπα της Ευρωλίγκας τα κορίτσια του Πόλο!

Σε μέρες που μοιάζουν όλα γκρίζα στη χώρα μας ο τεράστιος σύλλογος που λέγεται Ολυμπιακός, σηκώνει ψηλά τη φωτεινή σημαία του ελληνικού αθλητισμού! Άθλος για το γυναικείο πόλο που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, νικώντας το μεγαθήριο, την Ισπανική Σαμπαντέλ με 9-10 αν και βρέθηκε να χάνει 4-1 στην αρχή και 9-8, 3' πριν το τέλος! spanios


Άλλη μια μαγική βραδιά, άλλη μια περήφανη βραδιά για τον Δαφνοστεφανωμένο!
Πριν δυο μέρες, ήταν η νίκη επί της Μπαρτσελόνα και η επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο τρίτο Final Four τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο μπάσκετ!
Σήμερα, ήταν η σειρά του γυναικείου πόλο να ανέβει στο Έβερεστ, σε back to back κατακτήσεις, αφού πέρσι πήρε το Len Trophy!
Οι κορίτσαροι του Χάρη Παυλίδη, με σκόρερ την εμβληματική σήμερα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη στο 9-9 αλλά και στο 9-10, την φοβερή Αυστραλέζα, Σάουθερν να σκοράρει τέσσερα γκολ στην αρχή της αντεπίθεσης, αλλά και την Χρυσή Διαμαντοπούλου στα γκολπόστ να κάνει φοβερές αποκρούσεις, έβαψαν κόκκινο το βαρύτιμο τρόπαιο στο κατάμεστο, πύρινο και πολιτισμένο Παπαστράτειο!

Η Σαμπαντέλ είναι μια ομάδα Θρύλος με δυο συνεχόμενες κατακτήσεις, αλλά αυτή τη φορά ο δικός μας Θρύλος, έφερε την πέμπτη Ευρωλίγκα για αυτόν τον τεράστιο οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός (3 το μπάσκετ και 1 το ανδρικό πόλο) αλλά και την ένατη ευρωπαϊκή κούπα (1 Κυπελλούχων και 1 Top Teams Cup το ανδρικό βόλεϊ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης το ανδρικό πόλο και 1 Len Trophy τα κορίτσια του πόλο)!
Μακράν, ο πιο πετυχημένος σύλλογος στην Ελλάδα, αλλά και από τους καλύτερους στην Ευρώπη, με πρωταθλητισμό αλλά και ευρωπαϊκές επιτυχίες σε ΟΛΑ τα ομαδικά αθλήματα σε Άνδρες και Γυναίκες που φορούν την ερυθρόλευκη!

Μεγάλη και ιδιαίτερη μνεία για την διοίκηση, που έφερε τον... Σπανούλη του γυναικείου πόλο, Αλεξάνδρα Ασημάκη, έφερε ξένες που είναι η βάση των Εθνικών τους (Σάουθερν, Μπιανκόνι) και κράτησε μια εκπληκτική βάση κοριτσιών (Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Διαμαντοπούλου) που φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του γυναικείου πόλο, σε μια διοργάνωση που έγινε εδώ, σε γεμάτο κολυμβητήριο, που χειροκρότησε με ήθος την Σαμπαντέλ και αποθέωσε με πάθος και συγκίνηση τα κορίτσια μας!

Μόνο ο Ολυμπιακός, μόνο ο Πρωταθλητής σε όλα τα σπορ ο Παντοτινός και ο Πραγματικός, τέτοιο μεγαλείο!

Φέρτε να πιω, να ξημερωθώ και απόψε, ο Θρύλος της Πισίνας και του γυναικείου βόλεϊ κατέκτησε την Ευρωλίγκα!

ΥΓ. Οι αριθμοί προκαλούν ζάλη! Σε όλα τα αθλήματα ο Ολυμπιακός είναι είτε Πρωταθλητής, είτε φιναλίστ, με προοπτική βέβαια να κάνει το απόλυτο! Έχει φτάσει σε όλους τους τελικούς Κυπέλλου (πλην μπάσκετ) και στην Ευρώπη είναι Πρωταγωνιστής (μπάσκετ, γυναικείο πόλο αλλά και ανδρικό πόλο με το κλαμπ να διεκδικεί την είσοδο στο Final 6), είτε σεβαστός (ακόμα και στο ποδόσφαιρο που η ψαλίδα είναι τεράστια ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία έχει νικήσει Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε)!

1 σχόλιο:

  1. Spanios, μονολογούσα χτες και κάποια στιγμή το είπα και στην αγαπημένη μου Αγγελική που τόσα ...ολυμπιακά έχει ανεχτεί μαζί μου επί 23 συναπτά έτη: "πόσο τυχεροί είμαστε που γεννηθήκαμε ή που γίναμε Ολυμπιακοί; Ποια καλή μοίρα μας όρισε να ζούμε τόσα χρόνια τέτοιες στιγμές αθλητικού μεγαλείου, περηφάνειας και ευφορίας;"
    Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, η συγκίνηση είναι μεγάλη, να βλέπεις την Southern και την τεράστια Bianconi (να την πω, ο θηλυκός Καναβάρο του πόλο, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης) να τραγουδούν τον ύμνο του Ολυμπιακού στα σπαστά ελληνικά! Να βλέπεις την αρχηγό Μανωλιουδάκη να κλαίει, την Ασημάκη που έχει ξανακερδίσει με την μεγάλη Βουλιαγμένη την κούπα να κάνει σαν μικρό κορίτσι, την Διαμαντοπούλου να φαντάζει σαν ο θηλυκός Δεληγιάννης, την Αβραμίδου να κοιτά τον κόσμο σα να λέει "φέτος, θα το έπαιρνα ακόμη κι αν έπαιζα με σπάσιμο και στα δύο χέρια"...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή