Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ώρα αποφάσεων για τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού Βόλεϊ

Η απώλεια του κυπέλλου από τους "δικούς" μας του ΠΑΟΚ και η χθεσινή ντροπιαστική ήττα, μετά από σερί 18-0 και πέντε χρόνια αήττητος, από τον ΠΑΟ του "ανύπαρκτου" ρόστερ, είναι οι σταγόνες για ένα ποτήρι που ξεχειλίζει για τον Αυτοκράτορα του ελληνικού βόλεϊ. Ο spanios αναλύει..


Ο Κάρσον Κλαρκ, που στοιχίζει μόνος του όσο ολόκληρος ο Παναθηναϊκός είχε εχθές μηδέν (!!) πόντους με 0/7.. Αυτός ο διαγώνιος, η θέση που φέρνει τίτλους, μια θέση που έχουν υπηρετήσει οι Γκόμεζ, Ντράγκοβιτς, Μίλκοβιτς, Μιλίνκοβιτς, ο Μιτάρ Τζόυριτς αλλά και ο Μπόμπαν Γιορντάνοφ, είναι φέτος στοιχειωμένη.
Ένα έμβλημα που έχει υπηρετήσει εκτός των άλλων ο Λορέντζο Μπερνάρντι (αθλητής του 20ου αιώνα για το άθλημα), έχει φέτος παίκτες κάτω του μετρίου, που έπαιζαν σε άλλες μικρότερες ελληνικές (Γιόυρισιτς, Ντιάσκοφ)..
Τα μπάτζετ και οι φανέλες είναι σημαντικά, αλλά η ψυχή που λείπει φέτος είναι ικανή να μας πετάξει εκτός στόχων.
Σε ένα άθλημα που φαίνεται πως βασίλευε τα τελευταία χρόνια ο "μονόφθαλμος" και οι "τυφλοί" πλέον ξυπνούν, ο Ολυμπιακός που έχει 27 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα και 2 κύπελλα Ευρώπης, την στιγμή που είναι στιβαρός και χρηματοδοτείται από "κολοσσούς" (Μαρινάκης και Αγγελόπουλοι βοηθούν), μένει εκτός τίτλων (;) και οι λόγοι είναι προφανείς.

Η διοίκηση βλέποντας ότι οι Γιορντάνοφ και Σμαραγδής είναι τραυματίες και θα χάσουν την σεζόν, δεν τους αντικατέστησε, θεωρώντας ότι με μπαλώματα οι εγχώριοι τίτλοι θα έρθουν.
Ο ΠΑΟΚ όμως έριξε λεφτά, έφερε Γκόμεζ και Κουρνέτα, στη μέση της σεζόν έφερε διεθνείς με εγνωσμένη αξία (Χιμένες, Ρανκέλ) αλλά παρόλα τα καμπανάκια μεταγραφές (πλην του Κόοιστρα) δεν έγιναν.
Η ομάδα δεν έχει διαγώνιο, δεν έχει "πρωτοκλασάτο" ακραίο (ο Χριστοφιδέλης βαδίζει στα 38) και όλη αυτή η υποτίμηση των αντιπάλων μοιάζει καταδικαστική.

Ο Καζάζης είναι "διακοσμητικός" στον πάγκο (εκεί που έχουν καθίσει ο Μοντάλι, ο Γκάετς, ο Τράβιτσα, ακόμα και ο Καλμαζίδης που έφυγε αδικαιολόγητα) και δεν μπορεί να αναδείξει αθλητές.
Δουλεύει δυο χρόνια με βετεράνους που βγάζουν τραυματισμούς και δεν είναι φρέσκοι.
Και αν δυο χρόνια είχε τον "Σούπερ Μπόμπι" Γιορντάνοφ να καθαρίζει, φέτος τι;

Ο Καλμαζίδης που έφυγε σαν "αποτυχημένος" και κάνει θαύματα σε ΠΑΟ πέρσι (τον έσωσε από το πουθενά) και σε ΠΑΟΚ φέτος (φαβορί για νταμπλ) είχε αναδείξει τον Τζούριτς, τον Φράγκο και τον Κοκκινάκη, είναι δυνατόν, ο "εύρωστος" Ολυμπιακός να μην έχει μαζέψει όλα τα ταλέντα της Ελλάδος;;

Η συνέχεια για ένα τμήμα που είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ να κερδίζει τίτλους είναι γνωστή.
Ακόμα και αν έρθει ο τίτλος, ακόμα και αν περιμένουμε τον Γιορντάνοφ να γυρίσει, πρέπει να αποκτηθεί κανονικός προπονητής με βάθος και προοπτικές, να "επαναπατριστούν" τα δικά μας ταλέντα και να αποκτηθούν ξένοι παίκτες που μπορούν να πάνε το σύλλογο μπροστά.
Τολμώ να πω, πως επιθυμώ την επιστροφή του μεγάλου Καλμαζίδη.

'Οχι άλλα "ευκαιριακά" ρόστερ του στυλ "να πάρω άλλο ένα πρωτάθλημα".

Οι αντίπαλοι ξυπνούν και αν φέτος χαθεί ο τίτλος,η όρεξη τους θα ανοίξει επικίνδυνα.

Η διοίκηση είναι σοβαρή, η πιάτσα των αθλητών θέλει τον Ολυμπιακό, αγωνιστικά και οικονομικά, ξένοι παίκτες έρχονται αφού υπάρχουν εγγυήσεις, οπότε απαιτείται restart και να ανέβει ο αγωνιστικός πήχης..

Δυστυχώς ο Ηρακλής των 00's δεν υπάρχει, ο ΠΑΟ φέτος φαίνεται να ανασταίνεται και αυτό είναι καλό για το άθλημα, ο ΠΑΟΚ μπαίνει για τα καλά στον χάρτη, ενώ ομάδες όπως ο Φοίνικας Σύρου, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Κηφισιά, ακόμα και ο ανυπόληπτος φέτος, Παμβοχαϊκός εγγυώνται ότι το ελληνικό βόλεϊ δεν έχει πεθάνει.

Ο Αυτοκράτορας οφείλει να επιστρέψει!

2 σχόλια:

  1. Spanios, είναι καλό που υπάρχει ανταγωνισμός. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Έχουν γίνει λάθη σημαντιά, ενόψει plaoff δεν αλλάζεις βέβαια προπονητή, αλλά φέρνεις σιγουρα έναν διαγώνιο - σούπερ και, αν γίνεται, και έναν ακραίο για βοήθεια στον βετεράνο Χριστοφιδέλη.
    Από τον Παναθηναϊκό είχαμε να χάσουμε πέντε χρόνια, κάποτε θα γινόταν κι αυτό, Ας είναι αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Court στην σύγκριση φαση στο ελληνικο βόλεϊ μοιάζει να υπάρχει "κακος" ανταγωνισμός με την έννοια οτι περισσοτερο αποδυναμώνεται ο Ολυμπιακος παρά δυναμώνουν οι άλλοι. Ο ΠΑΟ μας κερδισε με διαγώνιο τον 35 χρόνο Μπελο και πασαδόρο τον 37 χρόνο Στοιβαχτη. Δεν ειναι δυνατόν ο Ολυμπιακος να πηγαίνει απλα για την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια ομαδα που εχει 5 final four και 2 ευρωπαϊκά κύπελλα. Ομαδα που δεν χρωστά δε γινεται να βλέπει τον ΠΑΟΚ που επενδύουν μόλις 6 μήνες, να φέρνει τον Χιμενες και τον Ρανκελ και εμείς να πηγαίνουμε με τον Τακουρίδη. Πολλα, παρά πολλα λαθη. spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή