Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η πιο blaze πεντάδα του NBA…

Banis
'Οσο παικταράδες κι αν είναι, όσο κι αν ώρες ώρες νομίζεις ότι βλέπεις παιχνίδι του play station, όσο κι αν χρειάζεται… αίτηση ή… κυβερνητική παρέμβαση για να χάσουν σουτ, το υφάκι τους και οι συμπεριφορές τους στην διάρκεια ενός παιχνιδιού, στην συμπεριφορά τους απέναντι στους συμπαίκτες τους και γενικά το προφίλ που έχουν υιοθετήσει, τους κάνει αντιπαθητικούς σε μεγάλη μερίδα φίλων του ΝΒΑ και αναπόφευκτα, θέλοντας ή μη, τσαλακώνουν την εικόνα τους.
Επιλέξαμε την top πεντάδα παικταράδων μεν, blaze δε παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

1.Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers):

Ο άνθρωπος έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τις επιδόσεις του! Παίζει τόσο καλά (ή μάλλον σκοράρει τόσο πολύ, γιατί μόνο αυτό κάνει), με συνέπεια και καλά ποσοστά που έχει αναγκάσει τον LeBron να περάσει – σχεδόν – σε δεύτερη μοίρα στους Cavs! Όσα όμως βάζει «μπροστά», άλλα τόσα «πνίγει» στα… μετόπισθεν. Την λέξη «πάσα» δεν την έχει μάθει και… βγάζει σπυριά στην λέξη «άμυνα». Το δε υφάκι του στα ματς; Υπεροπτικό! Πάλι καλά που κάνει που κάνει hi five και με τον LeBron, δηλαδή…

2. James Harden (Houston Rockets):

Πέρασε στην θέση «2» μόνο και μόνο γιατί αγωνίζεται σε αυτήν τη θέση, του shooting guard. Αλλιώς κατέχει την πρωτιά των πιο μαλακισμένων του ΝΒΑ. Αυτοσυστήθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη και αυτό από μόνο του κάτι λέει. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπαικτών του (βλ. Motiejunas) «μπαινοβγαίνοντας» στα αποδυτήρια δίχως να μιλάει σε κανέναν, εκτός του Howard, Beverley και πλέον και σε Smith. Στα ματς δεν κοιτάει καν στα μάτια τους συμπαίκτες του και στο παιχνίδι του είναι προκλητικά ατομιστής και ο χειρότερος αμυντικός του NBA. Μην αναρωτιέστε λοιπόν πως ένας παίκτης με τέτοιες αποδόσεις, δεν θεωρείται ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του κόσμου…

3. Josh Smith (Houston Rockets):

Το Houston έχει την τιμητική του! Έχει μαζέψει ότι… καλόπαιδο κυκλοφορούσε στην αγορά! Ένας από αυτούς είναι και ο ταλαντούχος forward από το College Park της Georgia. Ειρωνικός, προκλητικός, αλαζόνας, ατομιστής και αδιάφορος για το σύνολο. Έδεσε αρμονικά με τον Harden και μπήκε αμέσως στην… κλίκα που έχει δημιουργηθεί στους Rockets.

4. Blake Griffin (L.A. Clippers):

Στην θέση του power forward ο supernatural Blake. Εκπληκτικός αθλητής, θεαματικός, κυρίαρχος και αποτελεσματικός κοντά στα καλάθια. Στο παιχνίδι του δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει πως δεν μάχεται για κάθε φάση, αντέχει το ξύλο σε άμυνα και επίθεση. Όμως η αδιαφορία για τους συμπαίκτες (κυρίως τους ρολίστες), η υπεροψία στο βλέμμα του και το ύφος του και η στάση του απέναντι στους δημοσιογράφους, χαλάει όλη την υπόλοιπη εικόνα του.

5. Tim Duncan (San Antonio Spurs):

Με όλο τον ειλικρινή σεβασμό προς το πρόσωπό αυτού του τεράστιου παίκτη, το στυλ του και όλη η εικόνα που λανσάρει προς τα έξω τον κατατάσσει σε έναν στριμμένο, υπερόπτη και εγωιστή σούπερ σταρ. Αντίθετα με τα αγωνιστικά του χαρακτηρίστηκα όπου διαφέρουν τελείως από τα… εξωαγωνιστικά. Αλτρουιστής, team player, έβαζε πάνω απ όλα την ομάδα.

Υγ: Ίσως πολλοί να θεωρούν ότι στην σχετική πεντάδα αντί του Duncan θα έπρεπε να βρισκόταν ο Howard

… όμως εμείς πιστεύουμε πως ο Dwight είναι παρεξηγημένος χαρακτήρας, καθώς δεν είναι καθόλου blaze. Ίσα ίσα είναι μόνιμα μέσα στο χαβαλέ, πάντα με το χαμόγελο και πολύ πειραχτήρι με τους συμπαίκτες του.

3 σχόλια:

  1. Banis, έξυπνο θέμα! Αλλά η παρουσία του Duncan, ατυχής. Υπό την έννοια ότι μιλάμε για έναν παίκτη πόυ δεν έχει να αποδείξει τίποτε πια και σε κανέναν, έπειτα από τόσα δακτυλίδια και διακρίσεις. Αν η συμπεριφορά του ταν αυτή που παρουσιάζεις, δεν θα είχε καταφέρει να σταθεί μια 20ετία σε τέτοιο επίπεδο. Δεν έχω, ειλικρνά, να προτείνω πέμπτο παίκτη, αλλά με τίποτε τον Duncan.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμ!!! Court ισως να χεις δικιο. Ισως και να εχω επιρεαστει απο ορισμενους δημοσιιογραφους που του εχουν κολλησει αυτην την ετικετα. Δεν ημουν και εγω 100% σιγουρος αν επρεπε να τον συμπεριελαβω... :-)
    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην θεση "5" βαλε τον Aldrige,Banis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή