Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Πιέρ Ισσά, διάβασε αυτό το άρθρο!

Με αφορμή τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή Πιέρ Ισσά γύρω από τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Ολυμπιακού, ο spanios προβλέπει "ξήλωμα" και προειδοποιεί πως αν επαναληφθούν τα λάθη, ο κόσμος θα παγώσει περισσότερο..


Καταρχάς ο Μαρινάκης, έχει καεί από top class βετεράνους -είτε ηλικιακά, είτε παικτικά- όπως Ριέρα, Σαβιόλα, Αμπιντάλ, Ρόμενταλ, Αφελάι δεν είναι η σωστή οδός να ψάχνουμε τέτοιους παίκτες.

Δεύτερον, το να έχεις για αλλαγές, τον Γκαζαριάν, τον Σαντάνα, τον Εντινγκά (σίγουρα είναι τίμιος, ίσως τον αδικώ) είναι κάτι που είναι αχρείαστο, ειδικά αν έχεις τον Κολοβό, τον Καραμάνο και τόσα άλλα νεαρά ελληνόπουλα "καπαρωμένα", που σίγουρα δεν ενοχλούν στο ρόστερ και έχεις μόνο να κερδίσεις από αυτούς και όχι να χάσεις.

Οι δανεικοί, είναι μέρος της μπίζνας του ποδοσφαίρου στις μέρες μας, αλλά αν ο παίκτης δεν είναι καλός (βλέπε Σαντάνα), απλά σε μπερδεύει, ενώ αν είναι καλός δεν μπορείς να τον αποκτήσεις (βλέπε Κάμπελ)!

Δυο φορές που υπήρχε οψιόν σοβαρή, η μία με τον Μιραλάς και η άλλη με τον Ρομπέρτο, μόνο κέρδος είχε ο Ολυμπιακός από τις αγορές τους.

Αφού λοιπόν, η διοίκηση πρέπει να πορευθεί με τα "παθήματα" του παρελθόντος, πάμε στην αγαπημένη όλων μας, προσωπολαγνεία, γύρω από τον σχεδιασμό.

Στη θέση του γκολκίπερ, ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος με Ρομπέρτο και Μέγκιερι. Αν ο πρώτος φέρει πρόταση γύρω στα 10 εκ (καθόλου απίθανο), τότε η ομάδα θα ψάξει για "άσσο" (Καρνέζης, Καπίνο, παρόλο το πράσινο παρελθόν τους, θα απασχολήσουν), ενώ ο δεύτερος θέλει -δικαιολογημένα- να φύγει, τότε θα παρθεί κάποιος στη θέση του (Βελίδης, Γιαννακόπουλος).

Στο δεξί μπακ, οι Ελαμπντελαουΐ και Σαλίνο θεωρώ πως καλύπτουν ιδανικά την ομάδα.
Δεν υπάρχει και κάποιο ταλέντο το οποίο θα μπορούσε να αποκτηθεί, οπότε θεωρώ πως δεν χρειάζονται αλλαγές.
Ο Ομάρ κάνει εκπληκτική χρονιά και να μην βιαστεί να φύγει -όπως και ο Μαζουακού- ενώ ο Σαλίνο έχει αποδείξει πως είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει -το απέδειξε στα δυο ματς με την ΑΕΚ-.
Ο Τζανακάκης του σχεδόν υποβιβασμένου Εργοτέλη δεν νομίζουμε ότι μπορεί να παίξει. 

Στα αριστερά, ο Μαζουακού και ο Γιαννούλης επίσης είναι ένα καλό δίδυμο.
Ο πρώην μπακ της Βαλενσιέν που θεωρείται το next big think του Ολυμπιακού καλό θα ήταν να παίξει τουλάχιστον άλλη μια χρονιά, ενώ ο Μακεδόνας, δεν ενοχλεί καθόλου, δεν γκρινιάζει αν είναι στον πάγκο και έχει καλές παραστάσεις, οπότε γιατί να φύγει;
Περιπτώσεις όπως του Λυκογιάννη, φυσικά δεν είναι σοβαρές.

Στη θέση του στόπερ υπάρχει μεγάλο θέμα.
Η θέση που "έκαψε" τον Ολυμπιακό στα ματς με Μάλμε, Ντνίπρο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Μποτία και ο Σιόβας είναι το τελευταίο δίδυμο που μοιάζει ανεκτό, οπότε τους βλέπουμε να μένουν, σε αντίθεση με τον Σαντάνα που αν μπορούσε θα είχε φύγει ήδη.
Αν και δεν ξεχνά κανείς τις εμφανίσεις "εύζωνα" που έκανε ο Μποτία στα ευρωπαϊκά ματς, ας είμαστε επιεικείς. 
Ο Αυλωνίτης πολύ πιθανόν να μείνει για τέταρτος και να κάνει κανά ρεπό και φυσικά εκκρεμεί η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου στόπερ για βασικός με τον Μέλμπεργκ ακόμα να μας στοιχειώνει, ενώ φτάσαμε να νοσταλγούμε τον Κοντρέρας και τον Μαρκάνο.
Ο Γούτας της Ξάνθης, δεν βλέπω τον λόγο να μην αποκτηθεί, ταλέντο είναι, δυο σεζόν με γεμάτες χρονιές έχει παίξει, αλλά είναι δύσκολο να υπάρχουν πέντε κεντρικοί αμυντικοί, οπότε θα χρειαστεί περαιτέρω ζύμωση.

Στο χώρο των χαφ θα γίνει "μεγάλο πανηγύρι".
Ο Μανιάτης υπολογίζεται μετά τον Δεκέμβρη και σε αμφίβολη κατάσταση, ο Ντινγκά δεν θα αποκτηθεί, ο Μπουχαλάκης δεν υπολογίζεται (κρίμα, γιατί ξέρει πολύ μπάλα).
Ο Κασάμι ανεξάρτητα από τον αν είναι καλός παίκτης, δεν κάθεται πάγκο και αυτό είναι κακό.
Είναι αργός για "εξάρι", δεν έχει την κάθετη για να παίξει "οκτάρι", εξτρέμ δεν είναι, μάνατζερ τον Ραϊόλα έχει, οπότε θεωρώ ότι θα φύγει.
Ο Μιλιβόγεβιτς αν υπολογίζεται, γιατί δεν έχει αποκτηθεί; Μήπως περιμένουν να βγάλει κανά χιαστό στη φιέστα -όπως με τον Πέρες πέρσι- για να δικαιολογήσουν την μη αγορά του;
Εκτός αν δεν τον θέλουν.
Αν θεωρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τον Τζανδάρη -αν δεν το έχει κάνει ήδη- , πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξει και τον Κουρμπέλη!
Ο τελευταίος παίζει και στόπερ οπότε είναι ιδανική προσθήκη, αν και θα χρειαστεί 1-1,5 εκ για να αγοραστεί.
Με Τζανδάρη και Κουρμπέλη και αν μείνει ο "Μίλι" ο Ολυμπιακός θέλει έναν ακόμα χαφ, ίσως και δύο, αν φύγει ο Σέρβος.

Συνεχίζουμε το ξήλωμα στα εξτρέμ, που βέβαια δεν έχουμε και πολλούς, μόλις δυο.
Ο Ντοσεβί να μείνει για ρόστερ, επειδή είναι 100% πλάγιος και επειδή παρόλο που απορρίφθηκε σε μια νύχτα από τον Μίτσελ, κάθισε και πάλεψε.
Ο Αφελάι δεν βλέπω κανέναν λόγο να συνεχίσει.
Ο Κολοβός θεωρώ πως μπορεί να μπει ρόστερ, ενώ ο Γιαννιώτας είναι μια καλή προοπτική, με την έννοια ότι είναι μόλις 22 ετών.
Η ομάδα πιθανόν να θέλει δυο βασικούς, αφού κανένας από τους παραπάνω δεν εξασφαλίζει την σιγουριά. Μπαστούνια, λοιπόν και σε αυτήν την θέση, αφού πρέπει να καλυφθεί και το λάθος το περσινό.

Στο "10" η ομάδα είναι κομπλέ. 
Ο Τσόρι εξασφαλίζει ποιότητα (με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του φετινού Ολυμπιακού), ο Φορτούνης νιάτα, σπίθα και ταλέντο (ο δεύτερος καλύτερος ή καλύτερα η "αποκάλυψη"), ο Φουστέρ αγωνιστικότητα και πάθος (καλύπτει και ο Κολοβός εδώ).

Στον φορ, ο Μήτρογλου δεν έπεισε στην θητεία αυτή, αφήστε που είναι δανεικός, αν και δεν αποκλείω ανανέωση του δανεισμού του, αφού η Φούλαμ παραπαίει και την Τσάμπιονσιπ και δεν νομίζω ο φετινός Μήτρογλου να βρει εύκολα προτάσεις.
Φυσικά και δεν θα πω ότι δεν τον θέλω.
Αλλά αν είναι δίπλα του, να υπάρχει ο Χάρα, ο Μπενίτεζ και ο Διαμαντάκος, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Ο Διαμαντάκος μάλλον θα φύγει για να έρθει στη θέση του ο Καραμάνος, ο Χάρα είτε μείνει είτε όχι δεν κάνει -ίσως είμαι αυστηρός- και ο Μπενίτεζ των τριών τραυματισμών στην πρώτη του χρονιά δεν εμπνέει σιγουριά.
Εδώ βέβαια εκκρεμούν η επιστροφή του Ολαϊτάν και η προσθήκη του Μπεν, οπότε με έναν πρωτοκλασάτο που θα μας "βγει" μπορούμε να πορευθούμε.
Μην ξεχνάτε και τον Πουλίδο -που βέβαια με τον Λεβαδειακό είναι number 2 πίσω από τον.. Μάντζιο-... 

Σε γενικές γραμμές, έχουν ακουστεί παίκτες, όπως ο Γκέντζογλου, οι Φετφατζίδης, Ταχτσίδης (λόγω ότι η Τζένοα χρωστά και αδυνατεί να πληρώσει- , ο Μιλιάζες (!), ο Κατσικάς, ο Μπαράλες, ο Μαρτίνες και ο Βιγιαφάνες (του Παναιτωλικού οι δυο τελευταίοι) μου φαίνονται ως αναξιόπιστες πληροφορίες, ή μάλλον έτσι θέλω να ελπίζω (όχι για όλους βέβαια).

Συνοψίζω λοιπόν:

PLAYERS IN: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Σιόβας, Μανιάτης, Τσόρι, Φορτούνης, Φουστέρ, Ντοσεβί, Μιλιβόγεβιτς, Ολαϊτάν, Μπεν, Κολοβός, Μήτρογλου.

PLAYERS OUT: Σαντάνα, Κασάμι, Ντινγκά, Αφελάι, Διαμαντάκος, Χάρα

ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ*: Μέγιερι, Σαλίνο, Γιαννούλης, Μποτία, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Μπενίτεζ, Καραμάνος.

ΕΠΙΘΥΜΩ**: Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Γούτας, Γιαννιώτας.

*Φυσικά δεν περιμένω να κάνουν την διαφορά.

**Δεν θα αναφερθώ σε ξένους.




2 σχόλια:

  1. Όχι ρε φίλε. Γιαννιώτα; Κοντός, προκλητικός, όλο μέσα με τσαμπουκάδες και διαμαρτυρίες είναι. Δεν ξέρω, δεν μου γεμίζει το μάτι, αντίθετα φυσικά με τον Τζανδάρη.

    Πάντως έτσι όπως έχει γίνει η ομάδα, το καλοκαίρι που έρχεται είναι ίσως το πιο δύσκολο για σχεδιασμό.

    ΥΣ: Τον Ντουρμάζ ξέχασες. Στους players out...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα μου περνάει τοσο αδιάφορος ο Τζιμακος που τον ξεχασα!! spanios

      Διαγραφή