Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Οι τέσσερις λόγοι, που δεν γίνεται (ακόμα) μεταγραφή...


Ο Μπλατ δεν προχωρά (ακόμα) σε προσθήκη παίχτη και για αυτήν την απόφασή του υπάρχουν τέσσερις λόγοι... με όνομα και επώνυμο!
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Την ώρα που τα μέσα και πολλοί... "ανυπόμονοι" φίλαθλοι, ζητούν επιτακτικά μεταγραφές (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μόνο τον Ντουράντ δεν έχουν ζητήσει "κάποιοι"), ο καθ'ύλην αρμόδιος, Ντέιβιντ Μπλατ αργεί... επιδεικτικά να προχωρήσει σε κάποια προσθήκη παίχτη.
Προφανώς κάτι ξέρει ο "αρχιτέκτονας" του νέου Θρύλου... 

Οι λόγοι που δεν γίνεται, ακόμα τουλάχιστον, κάποια μεταγραφή, είναι τέσσερις... Και μάλιστα έχουν όνομα και επώνυμο! Γιάνις Τίμα, Βαγγέλης Μάντζαρης, Αλέξανδρος Βεζένκοφ και βέβαια Δημήτρης Αγραβάνης!

Ο Μπλατ, προσπαθεί να τους εντάξει στο σύνολο. Να τους βρει ΡΟΛΟΥΣ. Να τους χωρέσει στο rotation! Στο κάτω κάτω, δικές του επιλογές είναι. Και έστω αν ακόμα δεν έχει πάρει από αυτούς αυτά που θέλει και μπορούν, δεν σταματά να δουλεύει μαζί τους και να ψάχνεται!

Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος στην ομάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο και βέβαια είναι δείγμα, με πόση υγεία δουλεύει η φετινή ομάδα. Ο Μπλατ εκτός από ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ, είναι ένας ΔΙΚΑΙΟΣ άνθρωπος. Δεν σκοπεύει λοιπόν να κάψει... τόσο εύκολα τα δικά του χαρτιά. Οι τέσσερις προαναφερθέντες είναι μεγάλα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Είναι διεθνείς παίχτες με μεγάλες εμπειρίες και παραστάσεις. Δεν θα καούν λοιπόν τόσο εύκολα... όσο θέλουν κάποιοι!

  • Αν εξαιρέσουμε τον άτυχο Αγραβάνη (ο Μπλατ τον πιστεύει πάρα πολύ, ειδικά για την θέση "5"...), ο οποίος είναι στα πιτς, οι υπόλοιποι τρεις, αρχίζουν σιγά σιγά και βρίσκουν τους ρόλους τους.
  • Ο Μάντζαρης βοηθά πολύ κάνοντας αφανείς δουλειές πάνω στο παρκέ (αμυντικά αλλά και οργανωτικά), κι έστω κι αν επιθετικά δεν έχει ρυθμό, είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητος στην ομάδα αυτή. Τα δύο μεγάλα του φετινά ματς (βγάζω την Αρμάνι, κόντρα στην οποία σκόραρε 15 πόντους) τα έκανε στις ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ νίκες με Ρεάλ και Παναθηναϊκό... Κοινώς στα δύσκολα, ήταν εκεί... Όπως όλα αυτά τα χρόνια που ΤΙΜΑΕΙ την ερυθρόλευκη!
  • Οι δε Βεζένκοφ και Τίμα, είναι σκόρερ, οπότε το "πρόβλημά" τους ήταν/είναι καθαρά ψυχολογικό. Αρχίζουν να ανεβαίνουν (ειδικά ο Αλέξανδρος πατάει σαφώς καλύτερα ξανά, στο παρκέ), καθώς άπαντες στην ομάδα τους στηρίζουν και τους πιστεύουν ενώ ο Μπλατ ψάχνει τρόπους να τους εκμεταλλευτεί και αμυντικά, λόγω της κορμοστασιάς τους... Γενικά και οι δύο έχουν αποδείξει τις μεγάλες ικανότητες τους (όπως ο Λετονός στο ΟΑΚΑ ή ο Σάσα στα παιχνίδια της Faros League), απλά τους λείπει η σταθερότητα...


Συμπέρασμα... Επαναλαμβάνω πως πρωταρχικός στόχος του Μπλατ κι ολόκληρης της ομάδας, είναι πρώτα να μπουν αυτοί οι τέσσερις στο rotation. Η οποιαδήποτε προσθήκη παίχτη, είτε είναι guard είτε είναι center, είναι δευτερευούσης σημασίας, τουλάχιστον ΑΚΟΜΑ. 

Σίγουρα ο Μπλατ ψάχνει την αγορά, αυτό δεν το χει κρύψει άλλωστε ποτέ. Απλά πρώτα θέλει να στρώσει το υπάρχον ρόστερ (με τον βασικό κορμό δουλεύει εξαιρετικά, εξ ου και η 4η θέση...) και ύστερα, αφού πρώτα βρει μια πραγματική ευκαιρία παίχτη, θα κινηθεί για την απόκτηση του... Λέγεται άλλωστε, πως περιμένει τα κοψίματα στο NBA, τα οποία ολοκληρώνονται μετά τις 15/1...

Υγ: μην τα ξαναλέω. Αν ήμουν Μπλατ, θα έψαχνα αδιαπραγμάτευτα για σέντερ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...

Πηγή φώτο: to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου