Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τον πήρε και τον σήκωσε!!


Ο #ζιο_7 γράφει για την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς και στέκεται λίγο παραπάνω στη βραδιά-διαβατήριο του Μιλουτίνοφ για το NBA.     
  
                             
Μπορεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες να λέγεται ''Σοφία'' όμως αυτό που χτύπησε τον Παναθηναικό το βράδυ της Παρασκευής στο Φάληρο ήταν σίγουρα τυφώνας ονόματι ''Νίκολα''.    
                                      
Ο 7footer του Ολυμπιακού τα έκανε όλα. Στην επίθεση απλά δεν είχε αντίπαλο να τον κοντράρει στα ίσια καρφώνοντας τις περισσότερες μπάλες που πήρε απ΄τους συμπαίκτες του, στην άμυνα ήταν σκιάχτρο κάτω απ΄τη μπασκέτα του αντιπάλου μη αφήνοντας περιθώρια για ντράιβ στα γκάρντ του Παναθηναικού αλλά έβγαινε και ψηλά με την ίδια επιτυχία να μαρκάρει τον Καλάθη και να του κόψει τους διαδρόμους πάσας προς τους συμπαίκτες του, ενω και στον τομέα των ριμπάουντ κυριάρχησε τελειώνοντας το ματς με 18(!) κερδισμένα σπάζωντας μάλιστα κι ένα ρεκόρ του Ντίνο Ράτζα με τη φανέλα του Ολυμπιακού που κρατούσε απ΄το-μακρινό πλέον-2000 με 17. Επίσης ο σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έγραψε 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κι αυτό του χάρισε τον 3ο τίτλο του mvp της αγωνιστικής σε 16 αγωνιστικές.       
                                         
Όμως χθές το βράδυ δεν έπαιζε μόνος του ο Νίκολα. Είχε και άξιους συμπαραστάτες τον εξαιρετικό Παπανικολάου με μια γεμάτη στατιστική (12π, 3ασ, 5ριμπ, 4κλ.) και αστείρευτη ενέργεια και στις 2 πλευρές του παρκέ αλλά και τον ''δολοφόνο'' Στρέλνιεκς με 18 πόντους και 4 ασιστ, χωρίς φυσικά να υστερήσει κανένας ερυθρόλευκος.           
Αν θέλουμε να σταθούμε σε κάποια σημεία-κλειδιά του ματς που μόνο ντέρμπυ δεν θύμιζε καθώς οι παίκτες του Μπλατ είχαν καθ'όλη τη διάρκειά του τον έλεγχο και θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα τη διαφορά αυτά είναι τα εξής: 

  1. Εξαιρετικό διάβασμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης της άμυνας του Παναθηναικού. Ο Ολυμπιακός απ'την αρχή του παιχνιδιού έστελνε τη μπάλα στο low post σε Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ οπού ξεκάθαρα υπερέχουν των αντιπάλων τους. Όταν ο Ρικ Πιτίνο είδε οτι δεν μπορεί να τους σταματήσει λοιπόν έκλεισε-σωστά- την άμυνά του προς τα πίσω ώστε να βρεί αντίδοτο. Μόλις η άμυνα του Παναθηναικού έκλεισε προς τα μέσα άρχισε η δημιουργία απο μέσα προς τα έξω και τα ελεύθερα σουτ 3π. απο Στρέλνιεκς και Παπανικολάου κυρίως. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε.  
  2. Το εξαιρετικό διάβασμα του αντιπάλου και το εκπληκτικό κοουτσάρισμα του Μπλάτ. Ο κόουτς με τους βοηθούς του πρέπει να έφαγαν πολλές ώρες μπροστά στο βίντεο βλέποντας ξανά και ξανά-κυρίως-το παιχνίδι των πρασίνων απέναντι στη ΤΣΣΚΑ. Και έπιασε τόπο. Ήταν σαν να ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά ο αμερικανοισραηλινός τεχνικός του Ολυμπιακού απέναντι στον συνάδελφό του Πιτίνο. Είχε μια απάντηση σε οτι κι αν δοκίμασε ο κόουτς του Παναθηναικού. Όπως για παράδειγμα τη full court press zone των πρασίνων που οι ερυθρόλευκοι έσπαγαν σχετικά εύκολα μιας και είχαν σχεδόν πάντα 2 γκάρντ στη πεντάδα τους αλλά κι ενα ''σκαλοπάτι'' στο κέντρο του γηπέδου που υποδεχόταν τη μπάλα. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πόσα προβλήματα δημιούργησε στη ΤΣΣΚΑ αυτή η τακτική τη περασμένη εβδομάδα. Μα το κερασάκι στη τούρτα ήταν η χρησιμοποίηση του Βαγγέλη Μάντζαρη (που έκανε πολύ καλή δουλεία ασχέτως του 0 στους πόντους του) στο αρχικό σχήμα πάνω στον Νικ Καλάθη και ταυτόχρονα η μη χρησιμοποίηση του αρχηγού του απ΄την αρχή. Βλέπετε, πάντα ο Παναθηναικός τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερά στην αμυντική του προσήλωση: Τον Βασίλη Σπανούλη. Όταν εκείνος είναι έξω δεν υπάρχει αυτή η σταθερά ''χαλώντας'' όλο το πλάνο.  
  3. Μάτι που γυάλιζε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ήδη στο 0-2 απ'τον αιώνιο αντίπαλό τους και μια τρίτη συνεχόμενη ήττα θα καθόταν βαριά εν'όψη και του ημιτελικού του κυπέλλου παρ'ολο που τη νίκη την είχαν περισσότερο ανάγκη οι πράσινοι απο βαθμολογικής απόψεως. Παρ'ολα αυτά οι παίκτες του Μπλάτ μπήκαν σοβαροί και προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή και δεν αντιμετώπισαν περαιτέρω προβλήματα.  
  4. ΣΕΦ-καμίνι. Το γήπεδο απο αρκετά νωρίς είχε παλμό και οσο πέρναγε η ώρα ζεσταινόταν περισσότερο. Χθές πραγματικά θύμισε άλλες εποχές οπού έπνιγε τον αντιπάλο απ την αρχή και όσοι βρεθήκαμε εκεί ζήσαμε μια υπέροχη ερυθρόλευκη βραδιά.                                                             
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 10-6 και βρίσκεται στη 4η θέση χέρι-χέρι με την Εφές και με βάση το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου κρατάει τη τύχη στα χέρια του όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας.         

                           
Υ.Γ: Σημαντικότατο το παιχνίδι με τη Μπασκόνια τη Τρίτη καθώς ακολουθεί η Ρεάλ στη Μαδρίτη. Με νίκη στο ΣΕΦ οι ερυθρόλευκοι πατάνε γερά στη 4η θέση και ταυτόχρονα ξεφεύγουν απ΄το γκρουπ των θέσεων 6-8 που γίνεται πραγματική σφαγή.

Πηγή φώτο: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου