Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Φιλοσοφικά pre games: Ολυμπιακός-Εφές


Διαβάστε στην pre game ανάλυση του Red Philosopher, ποια είναι τα δύο βασικά στοιχεία του αποψινού αγώνα, στα οποία πρέπει να δώσουν προσοχή οι ερυθρόλευκοι, ώστε να φτάσουν στην μεγάλη νίκη.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Το αποψινό ματς είναι εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο για τον Θρύλο μας. Η Εφές φέτος τα πηγαίνει περίφημα και ο Μπλατ πρέπει απόψε να "προσαρμόσει" το παιχνίδι της ομάδας μας, στις ανάγκες των  "Τούρκων" ώστε να πάρει τους πολύτιμους δύο βαθμούς. Ας γίνω λίγο πιο αναλυτικός:

Η Εφές δεν έχει φτάσει τυχαία στο εξαιρετικό ρεκόρ της (8-3). Βασίζεται στην επίθεση της, στην οποία έχει ένα σωρό εκφραστές. Είτε μέσω των guard (Μίτσιτς, Λάρκιν), είτε μέσω των ψηλών (Πλάις, Ντάνστον), είτε μέσω των πλάγιων σουτέρ (Άντερσον, Σιμόν) και βέβαια είτε μέσω των φοβερών Γάλλων σκόρερ της (Μπομπουά, Μοερμάν), η αποψινή αντίπαλος του Θρύλου, πραγματικά μπορεί να απειλήσει από παντού και με τους πάντες!

Αν ο Θρύλος λοιπόν θέλει να χει τύχη απόψε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει είναι να μην βρει η αντίπαλός του, επιθετικό ρυθμό. Κοινώς πρώτα η άμυνα απόψε. Άλλωστε σε όλες τις φετινές εντός έδρας νίκες (Μάκαμπι, Ρεάλ, Μπουντούκνοστ), μέσω της άμυνας βρίσκει ρυθμό...

Πως θα το επιδιώξει αυτό;  Με συγκέντρωση, με ασφυχτική πίεση στην μπάλα, βοήθειες και double team και καλές περιστροφές μακρυά από τον χειριστή.. Θα χρειαστεί προσοχή καθώς η Εφές σουτάρει εκπληκτικά από μακρυά... Μάντζαρης, Παπανικολάου, Γκος, Λεντέι και βέβαια Τουπάν, είναι τα αποψινά αμυντικά χαρτιά του Μπλατ... Γενικά οι Τούρκοι είναι soft, οπότε στην άμυνά του ο θρύλος θα επιδιώξει τις επαφές.

Το δεύτερο στοιχείο του αγώνα, στο οποίο πρέπει να βασιστεί ο Θρύλος, είναι οι σημαντικές αμυντικές αδυναμίες της Εφές. Όσο καλή είναι επιθετικά, άλλο τόσο ασταθής είναι στην άμυνά της, η ομάδα του Αταμάν. Παίχτες βασικοί όπως οι Μοερμάν, Πλάις, Λάρκιν, αμυντικά είναι πανεύκολοι στόχοι. Εκεί λοιπόν ο Ολυμπιακός πρέπει να στοχεύσει. Να κοιτάξει να βγάλει εκτός αγώνα τα βαριά χαρτιά των Τούρκων, καταπονώντας και στοχοποιώντας τους στην άμυνα τους!

Για να το καταφέρει βέβαια αυτό, πρέπει να βάλει παίχτες στην επιθετική του εξίσωση. Σας το γράφω πριν ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ. Όταν ο Θρύλος βρίσκει πρωταγωνιστές στην επίθεση του, τότε πολύ απλά δεν χάνει. Δεν αρκεί λοιπόν επιθετικά η τριάδα Μιλουτίνοφ-Πρίντεζη και Σπανούλη απόψε. Θα χρειαστούν ΟΛΟΙ οι παίχτες και ειδικά οι Στρέλνιεκς, Γκος και Λεντέι... Ειδικά κοντά στην ρακέτα πλην του Ντάνστον οι Τούρκοι "πονάνε" αισθητά άρα εκεί νομίζω θα χτυπήσει ο Μπλατ (όχι μόνο με post game αλλά και με drive)...

Υγ: με τη νίκη απόψε. Αν έρθει θα είναι η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ, μέχρι στιγμής... Αν βέβαια δεν έρθει, όπως σας έγραψα χθες, μπλέκουμε... 

Υγ2: και βέβαια εχουμε και το ματς με τη Μίλαν το βράδυ... εκεί νιώθω μεγάλη αισιοδοξία και σπάνια πέφτω έξω... 

Αύριο θα συζητήσουμε και για τα δύο παιχνίδια, εύχομαι έχοντας γίνει το 2/2...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου