Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ήττα την κατάλληλη στιγμή..


Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς, από αυτά που "έπρεπε" να κερδίσει, κάνοντας μια άσχημη εμφάνιση στην Πόλη. Η ήττα αυτή, ήρθε νομίζω την κατάλληλη στιγμή, καθώς βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για το ρόστερ ενόψει της συνέχειας μια σεζόν... που ουσιαστικά τώρα ξεκινά.
Γράφει ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 4η θέση με ρεκόρ 9-6. Η χθεσινή ήττα δεν σβήνει τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε ο νέος Θρύλος του Μπλατ, σε αυτό το πρώτο μισό της διοργάνωσης. Ήταν μια απλή μουτζούρα εντυπώσεων. Μάλιστα στο μομέντουμ και με τον τρόπο που ήρθε, νομίζω πως θα κάνει καλό στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα. Μια ομάδα που δουλεύει και προοδεύει. Παρόλα αυτά, επειδή στον ερυθρόλευκο  οργανισμό, δεν αρκούν οι τιμητικές θέσεις και πορείες αλλά μόνο η κορυφή, αντικειμενικά οι ερυθρόλευκοι με τόσο μικρό rotation, δεν φτάνουν σε αυτή. Ο Ολυμπιακός παίζει με 8 παίχτες και λογικό σε αγώνες σαν τον χθεσινό, όπου αρκετοί παίχτες του βρέθηκαν σε κακή βραδιά, να χάνει από τον... ουραγό του πίνακα.

Προσοχή. Δεν μιλώ για προσθήκες, μεταγραφές κτλ. Όχι, δεν είμαι μέρος της μάζας, η οποία στις νίκες αποθεώνει και στις ήττες μηδενίζει. Μιλώ για το πρόβλημα με το μικρό rotation, το οποίο χθες έγινε πιο ορατό από ποτέ. Για αυτό και σας γράφω στον τίτλο, για ήττα... την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα της ομάδας που έχει χτίσει ο Μπλατ. Αν ο Θρύλος καταφέρει και ανοίξει το βάθος στον πάγκο του και βάλει κι άλλους παίχτες στην εξίσωση, τότε νομίζω (είμαι σίγουρος βασικά) πως μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και μακρυά. Αν πάλι όχι, τότε πιστεύω πως απλά θα παλεύει και όπου τον βγάλει. Σε μια τόσο απαιτητική σεζόν, ακόμα και με την ομάδα στο εξαιρετικό 9-6 ρεκόρ, είναι δύσκολο να αντέξουν οι ερυθρόλευκοι με τόσους λίγους παίχτες να σηκώνουν το βάρος.

Τα πάντα λοιπόν εξαρτώνται από τον Μπλατ. Αν κρίνει πως μπορεί να βρει ρόλο στους Μάντζαρη, Τίμα και Βεζένκοφ και πάρει πράγματα από τους τρεις "παραγκωνισμένους" αθλητές του, καλώς. Αν πάλι όχι, τότε οι προσθήκες επιβάλλονται.

Αυτή τη στιγμή ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ (της 4ης θέσης...!), αυτοί που τραβάνε το κουπί είναι οι εξής: Γκος-Σπανούλης-Στρέλνιεκς στο "1-2". Τουπάν-Παπανικολάου στο "3". Λεντέι-Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ στο "4-5". Οι οχτώ όμως δεν αρκούν. Το αρχικό project έλεγε τον Βαγγέλη στο "1" και τον Αλέξανδρο στο "4". Με μπαλαντέρ σε διάφορα σχήματα τον σουτέρ ΟΛΚΗΣ Τίμα. Το αρχικό πλάνο όμως ξεκάθαρα δεν τραβάει.

Οι δρόμοι πια είναι δύο. Ο πρώτος: Πίστη στο αρχικό project και έξτρα χρόνος σε αυτό (με απαραίτητη όμως προϋπόθεση πως ειδικά οι δύο Έλληνες-που θα γίνουν τρεις μόλις γυρίσει ο Άγρα- να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ρόλο!
Ο δεύτερος: προσθήκη παίχτη/ών. Νομίζω άπαντες βλέπουν μια "τρύπα" στο "1" και το "5". Αν γινόμουν ο συμβουλάτορας του coach, προσωπικά θα ούρλιαζα για σέντερ. Οι ειδικοί πάντως λένε για γκαρντ.

Και πάλι. Επαναλαμβάνω πως ο μοναδικός, που θα αποφασίσει και θα κρίνει είναι ο Μπλατ. Θα στηρίξει κι άλλο (και πιο ουσιαστικά) το καλοκαιρινό πλάνο, ή θα πάει σε αλλαγές; Το σίγουρο είναι πως η ώρα των αποφάσεων στο λιμάνι έχει φτάσει. Η ήττα "φιάσκο" από την Νταρουσάφακα ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ο Μπλατ και οι πρόεδροι καλούνται να αποφασίσουν τι θα γίνει με το ερυθρόλευκο ρόστερ. Θα μπουν οι παραγκωνισμένοι στο rotation ή θα πάμε σε προσθήκες;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου