Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ανανέωση, ελληνοποίηση και ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ...


Ο Ολυμπιακός έκλεισε με θετική αύρα τη σεζόν (ελέω Τάκη Λεμονή που συμμάζεψε την κατάσταση)ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει -πιο συσπειρωμένος από ποτέ- στις δικαστικές αίθουσες. Παρόλα αυτά, ο προγραμματισμός της νέας σεζόν δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάει ούτε μια μέρα/ώρα πίσω, καθώς ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η ομάδα να επιστρέψει στους ομίλους του champions league! Ανανέωση και ελληνοποίηση τώρα, αλλά για να γίνουν αυτά θα χρειαστεί ένα βαθύ ΞΕΣΚΑΡΤΆΡΙΣΜΑ... Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Ο Τάκης Λεμονής συμμάζεψε την κατάσταση, η ομάδα έκλεισε πολύ καλά το πρωτάθλημα (με 4 νίκες-1 ισοπαλία) σηκώνοντας την 7η σερί κούπα, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε λόγω ενός δοκαριού κι ενός... χεριού (Καρντόσο και Πατίτο αντίστοιχα). Η σούμα στο τέλος ήταν λοιπόν καλή. Βέβαια οι σοκαριστικές κινήσεις του ΜΠΑΟΚ (οι άνθρωποι δυστυχώς το ξεφτειλισαν τελείως, μόνο σοκ μας προκαλεί το κόμπλεξ τους πια) και των μέσων του, δημιούργησαν  ένα "δικαστικό" κλίμα, που υπάρχει ο κίνδυνος να πάει λίγο πίσω τον -πιο κρίσιμο από ποτέ- καλοκαιρινό προγραμματισμό!

Είναι 100% αναγκαίο λοιπόν, το πλάνο της νεας σεζόν να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ, καθώς εκτός από τον μεγάλο ανταγωνισμό που αναμένεται  στην Super league, από τις ανταγωνίστριες ομάδες (που πλέον επιστρατεύουν τους πιο βρώμικους τρόπους για να φτάσουν την κορυφή), αυτό  που προέχει είναι η επιστροφή στους ομίλους του champions league! Όπερ σημαίνει πως μέσα Ιουνίου το ρόστερ πρέπει να χει σχηματιστεί για τα καλά, ώστε τέλος Ιουλίου να μπει στους προκριματικούς με αξιώσεις (άλλωστε ο Ολυμπιακός θα ναι στους ισχυρούς).

Κακά τα ψέματα θα χρειαστούν μεγάλες  αλλαγές.  Καταρχήν ο νέος προπονητής. Είτε είναι ο Λεμονής (εγώ προσωπικά τον ψηφίζω ΔΑΓΚΩΤΟ) είτε κάποιος άλλος,  πρέπει να ανακοινωθεί και να πιάσει δουλειά ΑΜΕΣΑ, ώστε να ξεκινήσουν οι μεταγραφικές κινήσεις. Ανανέωση και ελληνοποίηση του ρόστερ, αλλά πρώτα από όλα ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ. Ας γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί:

Ξεσκαρτάρισμα:

Οι δανεικοί Λεάλι, Παρέδες, Σισοκό θα επιστρέψουν στις ομάδες τους (-3). Επιπλέον τα συμβόλαια των Καρντόσο, Τσόρι, Καμπιάσο και Ντακόστα λήγουν. Άντε να ανανεώσει ο Καμπιάσο λόγω εμπειρίας και αποδυτηρίων. Φτασαμε τουλάχιστον στους -6 παίχτες. Παράλληλα αρκετοί θα χαιρετήσουν καθώς δεν έπεισαν. Πρώτος και σίγουρος ο Βιάνα, ενώ οι Ελγιουνούσι-Ντελαμπέγια-Μαρίν-Μάρτινς-Μπουχαλάκης δεν έχουν σίγουρη θέση του χρόνου (έχουν βέβαια υψηλα συμβόλαια που δύσκολα θα λυθούν). Εστω πως φεύγουν 2, πάμε στους -8. Τέλος βάλτε και τους παίχτες με αξία που μπορεί να πουληθούν. Μποτία, Σεμπά,  αλλά και οι δανεικοί Ομάρ, Σιοβας και Κασάμι που είναι στη λίστα αυτή. Που καταλήγουμε; Πως θα φύγουν ΜΙΝΙΜΟΥΜ 10-12 παίχτες. Μεγάλο το ξεσκαρτάρισμα λοιπόν! Ελπίζω...

Απαραίτητα ελληνοποίηση:

Σας το τονίζουμε εδώ και  δυο χρόνια. Χρειάζονται περισσότεροι Έλληνες στην ομάδα. Οι Καπίνος-Φορτούνης-Ρέτσος και Ανδρούτσος θα αποτελέσουν την βάση της νέας ομάδας (μαζί με τους γηγενής του συλλόγου Μανθάτη-Νικολάου), οι Γιαννιώτης-Γιαννιώτας έχουν σοβαρές πιθανοτητες να επιστρέψουν το καλοκαίρι απο τους δανεισμούς τους, ενώ οι Σιώπης-Ρισβάνης (αφού βγαλουν τον Πανιώνιο 2ο...) και Κούτρης πιάνουν κι αυτοί λιμάνι. Παράλληλα ακούγονται κι άλλοι Έλληνες, όπως ο Μύγας, ο Βέλλιος κτλ. Το ρόστερ του χρόνου ΠΡΕΠΕΙ και θα εχει τουλάχιστον 10 Έλληνες.

Ανανέωση:

Οι φήμες λένε πως ελέω Μοντεστό (ή ακόμα και του Ρεμί Γκαρντέ που ακούγεται) οι μεταγραφές θα χουν άρωμα Γαλλίας. Ήδη ο 20χρονος στόπερ Σισέ έχει αποκτηθεί απο το χειμώνα και θα γίνουν κι άλλες τέτοιες  κινήσεις τύπου Μαζουακού. Φθηνά ταλέντα, προϊόν scouting με σκοπό τη μεγάλη μεταπωλητική αξία. Παράλληλα θα αποκτηθούν σίγουρα και 1-2 μεγάλα ονόματα για να ζεστάνουν και τον κόσμο με τα διαρκείας. Το σίγουρο είναι πως αναζητούνται στην ομάδα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στόπερ (1), φορ (2), εξτρέμ (2), 6άρι (1), 8άρι (1) και πλάγια μπακ (2)! Κάνατε την πρόσθεση; Μίνιμουμ 9-10 μεταγραφές θα απαιτηθούν... Πιο αναλυτικά ο στόπερ πρέπει επιτέλους να κάνει τη διαφορά, ο φορ να ναι περιοχής, ενω τα εξτρέμ να έχουν καλη τεχνική και να πατάμε γραμμή! Στο κέντρο υπάρχουν παίχτες (πχ Ρομαό, Σιώπης, ίσως Καμπιάσο κτλ) αλλά θα χρειαστούν δύο με πιο σημαντικό τον δημιουργικό  (8αρι), ενω στα μπακ πιο σημαντικη η απόκτηση του αριστερού μπακ (στα δεξιά ο Φιγκέρας πήρε άριστα), καθώς ο Ντελαμπέγια στερείται εμφανώς ανασών.

Συμπέρασμα του πρώτου "επίσημου" μας άρθρου για την σεζόν 2017-18:

-Γρήγορος προγραμματισμός για να ναι η ομάδα έτοιμη στα προκριματικά  (όχι όπως πέρυσι που μας γλέντησε μια μπυραρία από το Ισραήλ).
-Ξεκαθάρισμα στο θέμα του προπονητή (Λεμονής ή κάποιος άλλος).
-Ξεσκαρτάρισμα με τουλάχιστον 10-12 παίχτες να αποχωρούν.
-Ελληνοποίηση, με τουλάχιστον 4-5 Έλληνες να προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες.
-Ανανέωση, με περίπου 10 μεταγραφές, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 5 βασικών ενδεκαδάτων παιχτών.

Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε (οι άλλοι ας παίξουν play offs...). Στον red philosopher θα συζητάμε και θα σχολιάζουμε όλες τις κινήσεις και τον σχεδιασμό της ομάδας. Ευελπιστούμε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, καθώς την τελευταία διετία το επίπεδο έχει πέσει αισθητά, ενώ μην ξεχνάμε και την αισθητή αύξηση και του ανταγωνισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου