Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τελικοί NBA: το σερί τους, σημαίνει πολλά...


Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά θα ξέρετε πως ασχολούμαι πολύ λίγο με το NBA. Παρόλα αυτά, καθώς θεωρώ το red philosopher ένa "μπασκετικό" ενημερωτικό blog κάποιου (αρκετά καλού) επιπέδου, δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείψουν από τη θεματολογία μας οι μεγάλοι τελικοί του NBA! Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός



Όπως σας τόνισα στον πρόλογο, πολύ NBA δεν παρακολουθώ. Γενικά το υπερ-μπάσκετ αυτό, με υπεραθλητές που καρφώνουν από παντού και δεν αστοχούν ούτε από τα 9 μέτρα, με άμυνες τουλάχιστον  "χαλαρές" δεν με πολυσυγκινεί...

Παρόλα αυτά σαν γνήσιος μπασκετάνθρωπος και σαν "editor" ενός μπασκετικού blog, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθώ με τους πολυαναμενόμενους στην μπασκετική κοινωνία τελικούς του NBA!

Καβαλίερς λοιπόν, ενάντια στους Γουόριορς...

Το γεγονός βασικά που με εξιτάρει πιο πολύ από όλα (και με κάνει να σκέφτομαι να ξυπνήσω στις 04:00 για να δω τα ματς!), είναι πως για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA, θα αναμετρηθούν για 3η σερί χρονιά οι ίδιοι αντίπαλοι στους τελικούς! Δεν είναι και λίγο λοιπόν αυτό. Σημαίνει πως αυτες οι δυο ομάδες κάτι κάνουν πολύ καλά... Είναι λοιπόν οι δυο κορυφαίες μπασκετικές ομάδες/σχολές... του κόσμου! Κι αυτό δεν μπορεί  να περνά απαρατήρητο από κανέναν...!

Εδώ δεν το κατάφεραν αυτό ομάδες όπως οι Μπουλς, οι Σανς, οι Σπερς, ο Τζαζ και βέβαια οι Σέλτικς και οι Λέικερς... Και το καταφέρνουν οι Καβς και ο Γουόριορς! Επαναλαμβάνω δεν είναι το μικρό επίτευγμα τους, με 3η σερί παρουσία στον τελικό!

Στις δυο προηγούμενες τελικές αναμετρήσεις τους, το 2015 νικητές ήταν οι Γουόριορς, το 2016 πέρυσι οι Καβς μετά από μια συγκλονιστικη ανατροπή και μένει να δούμε φέτος (2017) ποιος θα κάνει το μεταξύ τους 2-1!

Οι Καβαλίερς λοιπόν του Λεμπρόν Τζέιμς. Έστω κι αν δεν τον πολυσυμπαθώ (ο ορισμός του υπερπαίχτη που έλεγα πριν) δεν μπορώ παρα να παραδεχθώ πως είναι ο κορυφαίος στον κόσμο αυτη τη στιγμή. Δίπλα του οι Ίρβινγκ και Κέβιν Λοβ, σύνθετουν ένα σούπερ τρίο  και από πίσω τους πολλοί στρατιώτες έτοιμοι να θυσιαστούν (τύπου Ντερόν Γουίλιαμς, Κόρβερ, Τόμσον κτλ). Με προπονητή του Τζαμάρ Λίου, αντιπροσωπεύουν ένα αθλητικό στυλ παιχνιδιού, περισσότερο τακτικό και αμυντικό, με τα πάντα βέβαια να περιστρέφονται γύρω από τον αστέρα τους Τζέιμς.

Από την άλλη οι Γουόριορς, του μέγα Στε Κάρι, με άξιους συμπαραστάτες τους αστέρες Ντουράντ, Κλέι Τόμσον και Ντρέιμον Γκριν αλλά  και παίχτες σαν τους Πατσιούλια και Ιγκουοντάλα στην second unit! Προπονητής τους ο -πάλαι ποτέ ιστορικός σουτέρ- Στιβ Κερ. Μια ομάδα που βασίζεται πιο πολύ από κάθε άλλη, στο σουτ, με πολύ καλή δημιουργία.

Οπότε έχουμε και λέμε! Τζέιμς ή Κάρι; Λοβ ή Ντουράντ; Ίρβινγκ ή Τόμσον; Άμυνα ή επίθεση; Αθλητικότητα ή τρίποντα; Κλίβελαντ ή Γκόλντεν Στέιτ; Υπομονή δυο βδομάδες ακόμα φίλοι αναγνώστες...

*Η δική μου μπασκετική αίσθηση λέει πως οι Καβαλίερς του Τζέιμς, θα σηκώσουν και φέτος την κούπα, καθώς γενικά είναι μια πιο σκληρή κι αθλητική ομάδα-κι αυτό σε μεγάλες σειρές παίζει πάντα ρόλο! Γενικά θεωρώ αρκετά σοφτ τους Γουόριορς... Κάθε άλλο παρά πολεμιστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου