Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Και ένας να μείνει, θα σκορπάει φόβο...



Ο Ολυμπιακός φαινόταν κουρασμένος, υπνωτισμένος, σχεδόν παραδομένος. Έψαχνε κάτι να τον ξυπνήσει. Και κάπου εκεί, ήρθε η φάση που τον έκανε από κουτάβι, θηρίο που κατασπαράζει δίκαιους και αδίκους... Γράφει ο Stouk


Ο Παπανικολάου βουτάει να σώσει μια χαμένη μπάλα. Κανένα φάουλ. Ο Δεσλής το σφυρίζει. Ο Παπ διαμαρτύρεται δικαίως και χρεώνεται τεχνική ποινή. Στη συνέχεια, η αρχική απόφαση ήταν να εκτελέσει ο Τζέιμς 3 βολές, κάτι απαράδεκτο, αφού το φάουλ ήταν το 4ο και τα 5 συμπληρώθηκαν με την τεχνική ποινή.

Με αυτά και μ αυτά, η διαφορά πήγε στους 10, αφού τη βολή ακολούθησε ένα τρίποντο. Κάπου εκεί, είδαμε να βγαίνει στην επιφάνεια αυτό που μας έκανε να λατρέψουμε αυτή την ομάδα. Να πάθουμε εξάρτηση μαζί της.

Οι πάντες αρνήθηκαν για πολλοστή φορά την ήττα. Με πρώτο απ' όλους τον συγκλονιστικό Παπανικολάου, ο οποίος έπαιξε άμυνα για δέκα.

Ο Μιλουτίνοφ; Τι άλλο να αναφέρουμε πια γι αυτό το παιδί; Έχει φάει το ξύλο της αρκούδας σε 3 ματς (του σφυρίζεται φάουλ στο 3-4ο κλείδωμα ή σπρώξιμο), αντέχει και προσφέρει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Όλα σε αυτή τη σειρά δείχνουν να πηγαίνουν κόντρα. Κούραση, αστοχία, άγχος, τραυματισμοί (ο Γκριν τελευταίος άτυχος). 

Όσο για τη διαιτησία, ίσως ο ΠΑΟ βγάλει και... cd μετά το σημερινό. Αδικήθηκε κατάφωρα και του ζητάμε συγγνώμη. Την επόμενη φορά, ίσως θα ήταν δίκαιο να φεύγει εντελώς ένας παίκτης του Ολυμπιακού απ' το παρκέ, να μένουν τέσσερις για να μην υπάρχει άγχος...

Υπάρχουν διαιτητές φοβισμένοι, άσχετοι και λίγοι. Αυτούς θέλουν, αυτούς έχουν. Και απορώ πώς υπάρχουν Ολυμπιακοί που ακόμα κράζουν τον Σχοινά, που είναι ο μόνος που κρατάει προσχήματα και παίζει στα ίσια.

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις:

- Το μη καθαρό μυαλό φάνηκε από το ότι με το που βγαίνει ο Μπουρούσης εκτός  και ο Μιλουτίνοφ παραμένει στο παρκέ, δεν πήγε ούτε μια φορά η μπάλα με ασφάλεια στον Σέρβο, μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο 2λεπτο...
- Το παιχνίδι στο Post από τα 3άρια μπήκε στο ντουλάπι, αφενός μεν λόγω της καλής άμυνας που έπαιξε ο Ρίβερς, αφετέρου λόγω της κακής επιθετικής βραδιάς του Παπαπέτρου σε τέτοιες καταστάσεις.
- Τίποτα δεν τελείωσε. Ο Ολυμπιακός μοιάζει κουρασμένος, και αν σκεφτούμε το ενδεχόμενο 5ου ματς και το ότι στο ΣΕΦ οι νίκες ήρθαν ουσιαστικά από το πουθενά, τότε δεν είναι τίποτα προδιαγεγραμμένο.
- Ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός έχει αυτή την εικόνα, είναι η "απουσία" του Μπιρτς. Ο Αμερικάνος κάπου το έχει χάσει. Είναι φανερό ότι το πρόβλημά του είναι πνευματικό και όχι σωματικό. Ένα ματς καλό πρέπει να το κάνει. Πάει να τελειώσει η σειρά, χωρίς να τον νιώσουν οι αντίπαλοι.
- Η έκφραση στο πρόσωπο του Παπανικολάου μετά τα βήματα του Σίγκλεντον είναι όλος ο Ολυμπιακός...

ΥΣ: Τα συγχαρητήριά μου στον πανέξυπνο που έριξε τη φωτοβολίδα στη φυσούνα. Δίνουμε συγχαρητήρια, γιατί αν κράξουμε ίσως βρεθούμε και μπλεγμένοι...




4 σχόλια:

  1. Stouk, πιστεύω ότι ο Μπιρτς θα ανεβεί μόκις ανεβεί ο Σπανούλης, είναι παίκτης pick'n'roll.

    Οι τελευταίες επιθέσεις από το 48-58 ήταν υποδειγματικές, με επιπλέον πάσα και είτε σουτ από την weak είτε προσπάθεια από το low post.

    Ο Σχινάς πάντα παίζει 50-50, ο κομάντο ήταν σήμερα ο Δεσλής! Αντίθετα -και πρέπει να το πω αυτό, γιατί τον έχω κράξει - με εξέπληξε ευχάριστα ο Καρακατσούνης, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει σφάξει σε έναν τελικό (τον 4ο του 2014) και φέτος και πέρσι στο Κύπελλο.

    Μακάρι ο Γκριν να μην έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ξεμένουμε...


    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι, εγώ θα σας πω αυτό που είδα με το χέρι στην καρδιά, και ας χαλάω την ωραία ατμόσφαιρα:
    Από το 58-48 και μετά ο Ολυμπιακός έκανε εμφανή βήματα σε δύο συνεχόμενες φάσεις με Σπανούλη και Παπανικολάου που δεν σφυρίχτηκαν, ενώ δόθηκαν σωστά βήματα στον ΠΑΟ.Εμένα μου κακοφάνηκε, και πρικαλώ όποιον θέλει να δούμε μαζί το βίντεο. Επειδή έχω υπάρξει καταπέλτης στο παρελθόν με τις φιλοπράσινες σφυρίχτρες, πρέπει να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι η διαιτησία ΒΟΗΘΗΣΕ εμάς χθες να γυρίσουμε το ματς. Τώρα που το έβγαλα από πάνω μου, θα πω ότι ο ΠΑΟ γιά πολλοστή φορά έδειξε παιδαριώδη διαχείριση των τελευταίων λεπτών. Αν τα ματς έιχανε 37 λεπτα ο ΠΑΟ θα είχε κάνει ...σουήπ. Δεν θεωρώ ότι κερδίσαμε, αλλά ότι έχασε ο ΠΑΟ και υπήρχε και το σπρωξιματάκι, ίσως το πρώτο που θυμάμαι εδώ και δεκαετίες. Ο Ολυμπιακός δεν μου άρεσε και ξεκάθαρα δεν άξιζε να κερδίσει. Στο ΟΑΚΑ άξιζε, χθες όχι.
    Αυτά και εδώ είμαστε...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους, νομίζω ότι δε χρειάζεται όλη η κουβέντα για τη διαιτησία, ο Σφαιρό δεν ασχολείται ποτέ και αυτό νομίζω βοηθάει την ομάδα. Εντάξει και εγώ νομίζω ότι στον 3ο τελικό πήραμε και εμείς 2-3 σφυρίγματα μέσα στα γενικά αλλοπρόσαλλα των διαιτητών, με αποκορύφωμα για μένα το φάουλ του Παπανικολάου όταν έφαγε την προσποίηση του Τζέϊμς, αυτό ήταν για μένα το πιο εμφανές και καθοριστικό, αλλά φτάνει. Φωνάξαμε για τη διαιτησία γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχε ξεφύγει το πράγμα και, δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να το γυρίσεις αυτό είναι ο συνδυασμός φωνής, διαμαρτυρίας και πολύ καλύτερης ομάδας παράλληλα. Ηρεμία σε όλους τους τομείς γιατί σκοπός είναι να μιλάμε για μπάσκετ και όχι πάλι να έχουμε πολεμικό κλίμα σε κάθε γήπεδο που ευνοεί κάθε είδους χουλιγκάνους και κρετίνους. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον Τσουκαλά κάτω από το καλάθι μας να μιλάει στο διαιτητή, πως να το κάνουμε δηλαδή, είναι υποβάθμιση του αθλήματος. Γι αυτό τελικά και προτιμώ να είμαι στον τελικό της Ευρωλίγκας από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά χρειάζεται κι αυτό ρε γαμώτο. Cool παιδιά, ας παίξουν καλά οι παίκτες μας , είναι καλύτεροι, είμαστε καλύτερη ομάδα και αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη, σωστή η τοποθέτησή σου.
    Για μένα το να αναγνωρίζω ένα μέρος του δίκιου στον αντίπαλο είναι ζωτική ανάγκη. Σημαίνει ότι είμαι αυτός που θέλω να είμαι και όχι σαν αυτούς που κοροϊδεύω, που φοράνε έγχρωμα γυαλιά και τα βλέπουνε όλα με αυτά.
    Τις μισές φορές που έχω παρεμβει εδώ έχω θυμήσει πράγματα που είπα και βγήκα σωστός, αλλά τις άλλες μισές λέω που έχω πέσει έξω, για να το ξέρουνε όλοι ότι δεν το ξεχνάω και το αναγνωρίζω. Όταν λοιπόν έχω πει τόσες φορές για τις πράσινες σφυρίχτρες που έχουν αλλάξει κυριολεκτικά την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, πρέπει να βγώ με θάρρος να πω ότι προχτές ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με την βοήθεια των γκρί. Και το χειρότερο είναι ότι χωρίς αυτή τη βοήθεια ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕ!
    όταν ΜΙΛΆΝΕ ΕΔΏ ΓΙΆ ΤΑ ΒΗΜΑΤΆΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ και κάνουνε γαργάρα τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ πρέπει να τους τα χώσω Γιάννη. Δεν μεγάλωσα έτσι, δεν έμαθα έτσι.
    Αυτά και τα λέμε
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή