Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τε-ΛΙΩΣΤΕ τους...


Ο αυριανός  τρίτος τελικός είναι "ζωής ή θανάτου" για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται με πάθος, ενέργεια και βέβαια μυαλομένο τακτικά παιχνίδι να (τε)ΛΙΩΣΕΙ τον αιώνιο αντίπαλο του, στο καμίνι του ΣΕΦ! Ο Αντιδραστικός αναλύει -όλες τις παραμέτρους- του game 3 των τελικών της Α1...


Το ματς της χρονιάς:

*Μετά από δυο κλειστά ματς, μετά από δυο πραγματικά ντέρμπι, ήρθε η ώρα που "σφίγγουν τα γάλατα" και τα περιθώρια στενεύουν. Με τη σειρά στο 1-1. το 3ο ματς είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ το πιο κομβικό και ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να το πάρει!
*Παίχτες, προπονητές, κόσμος καλούνται λοιπόν, να γίνουν ΕΝΑ! Τέτοιο ματς είναι το αυριανό! Στο καμίνι του ΣΕΦ οι ερυθρόλευκοι πρέπει κυριολεκτικά και μεταφορικά να τε-ΛΙΩΣΟΥΝ τους αντιπάλους τους, παίρνοντας πλεονέκτημα για τον 3ο συνεχόμενο τίτλο!

Η ανάλυση του αγώνα:

*Αφού σας έδωσα να καταλάβετε την κρισιμότητα του αγώνα, αφήνουμε τους "ρομαντισμούς" και πάμε να δούμε δυο-τρία στοιχεία του αγώνα...
*Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, με το πλεονέκτημα έδρας, την ίδια ώρα που στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι έπονται σαρωτικές αλλαγές. Άρα ας μην γελιόμαστε το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός αυτό είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.
*Με ενέργεια, πάθος και δύναμη (τα χαρακτηριστικά σήμα κατατεθέν του) σε άμυνα-επίθεση και ριμπάουντ και βέβαια με την επιθετική ωριμότητα και το διάβασμα που είχε ομάδα στο ΟΑΚΑ (επιθετικά πήγε καλά-αμυντικά προφανώς όχι) ο Ολυμπιακός θέλει λοιπόν να τελειώσει τον Παναθηναϊκό. Να τον κερδίσει, να τον κουράσει, να  του πετάξει τη βόμβα του άγχους ενόψει του 4ου τελικού! *Ειλικρινά είμαι περίεργος για το πως θα διαχειριστεί ο ΠΑΟ την πίεση τώρα που σοβαρευτεί η σειρά. Μέχρις στιγμής τα χει πάει πάντως αρκετά καλά.
*Ο Σπανούλης θα επιστρέψει και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ο αρχηγός θα αναλάβει την επιθετική σκυτάλη, αν και θεωρώ πως το πετυχημένο μοντέλο του 2ου τελικού -με την μπάλα να περνά ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ μέσα στο χαμηλό post, θα επαναληφθεί!
*Κομβικός θα ναι ο Μιλουτίνοφ. Ναι. Ξανά. Στο ΟΑΚΑ τον έβγαλαν εκτός ματς οι γκρι και ο Μπουρούσης έκανε πάρτι. Αύριο αυτή τη φορά  πρέπει να πάει καλά. Να βοηθήσει επιθετικά με το καλό παιχνίδι του με πλάτη, να κουράσει τον Μπουρούση,  να μαζέψει ριμπάουντ και βέβαια να κρύψει τη ρακέτα στις διεισδύσεις των Παππά και Τζέιμς...
*Εξακολουθώ να πιστεύω σε "ανάσταση" του Παπαπέτρου, που ειδικά πάνω  στον Ρίβερς τα πηγαίνει εξαιρετικά. Και επιθετικά όμως ελπίζω να βρει ρυθμό.
*Από κει και πέρα, οι κατάκοποι (εξ ου και τόσο άστοχοι) Παπανικολάου-Μάντζαρης, Μπιρντς και Πρίντεζης πρέπει να παίξουν έξυπνα και να βοηθήσουν, ενώ ο ΑΡΧΗΓΟΣ μαζί με τον Γκριν θα κληθούν να κουβαλήσουν  τον  κυριότερο επιθετικό σταυρό της ομάδας!
*Αμυντικά τα κουκιά είναι μετρημένα. Άμυνα χωρίς αλλαγές πάνω σε Καλάθη-Τζέιμς, σκληρό man2man στον Ρίβερς και μεγάλη προσοχή στους παθιασμένους Μπουρούση-Παππά-οι οποίοι τα δίνουν όλα!

Ας μην γίνουν πάλι πρωταγωνιστές οι "Γκρι":

*Σχοινάς-Καρακατσούνης-Δασλής το τρίο... Η διαιτησία στο ΟΑΚΑ έκανε μπαμ απο το πρώτο λεπτό ότι εξυπηρετούσε "συγκεκριμένα συμφέροντα". Οι Μπουρούσης- Παππάς προχθές κέρδισαν ΜΟΝΟΙ τους όσα φάουλ κέρδισε όλος ο Ολυμπιακός!
*Ας τελειώσουν λοιπόν τα παραμύθια και οι γελοιότητες! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Σοβαρή διαιτησία λοιπόν αυτή  τη φορά. Με κανονική διαιτησία ο Θρύλος ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ...

Υγ: ας διαμαρτυρόμαστε εμείς οι "εκτός γηπέδου". Όχι ο πάγκος και οι παίχτες. Σφαιρό και παίχτες ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν συγκεντρωμένοι και ήρεμοι...

Υγ2: όλοι μαζί προσηλωμένοι για την μεγάλη νίκη...

1 σχόλιο:

  1. Αντιδραστικέ, αγωνιστικά δεν υπάρχουν μυστικά. Είναι καθαρά θέμα ετοιμότητας, ηρεμίας και τύχης.
    Συμφωνώ απόλυτα με το ότι η ομάδα ΔΕΝ πρέπει να ασχολείται με τους γκρι, πολύ απλά γιατί ξέρουμε τί να περιμένουμε:
    -Σχινάς 50-50, κι ας τον βρίζει κακώς η εξέδρα
    -Καρακατσούνης 0-100. Τόσο πολύ και είναι πραγματικά ο μοναδικός γκρίζος που δεν χαμπαριάζει στο ΣΕΦ. Τόσο ο Ψαριανός, όσο και ο Παναγιώτου στα μπινελίκια θα ιδρώσουν, θα ξεροκαταπιούν, θα πάνε από την άλλη πλευρά. Ο Καρακατσούνης είναι ΡΟΜΠΟΤ.
    -Δασλής πολύ λίγος διαιτητής για αυτόν τον τελικό, θέλει να αποδείξει πράγματα.

    Είναι κρίσιμο ματς, αλλά κι ο χαμένος δεν χάνεται. Πάθος αλλά όχι ανοησίες από την εξέδρα, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΠΣΟΧΗ!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή