Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το νου σας... "ρεμάλια"!



Δανειζόμενος την ιστορική ατάκα του Λ. Κωνσταντάρα, προσπαθώ να πω ότι ο Ολυμπιακός, μια εμφανώς καλύτερη ομάδα από τους πράσινους, θα είναι κρίμα να χάσει αυτό το πρωτάθλημα από..."γιουρούσια" και "εξόδους Μεσολογγίου". Γράφει ο Stouk


Ακούγοντας ότι ο Σπανούλης θα λείψει, πανικοβλήθηκα, με την έννοια του ότι παίκτες και προπονητής θα πάθαιναν ένα μίνι... τζετ λανκ ενόψει του κρίσιμου αγώνα.

Είδαμε, όμως, πως ό, τι είχε γίνει σε άλλους αγώνες μέσα στη χρονιά όταν ο αρχηγός έλειπε, επαναλήφθηκε με... μισή επιτυχία, αφού η νίκη δεν ήρθε. 

Ο Γκριν βγήκε μπροστά (υπάρχει κάποιος να πει το αντίθετο;;;), ο Παπανικολάου έκανε τα πάντα και φυσικά ο Πρίντεζης ήταν εκεί. Μπορεί να ήταν άστοχος, αλλά αποτελούσε τον εναλλακτικό Playmaker της ομάδας, αφού τελείωσε τον αγώνα με 5 ασίστ και 15 πόντους. Τέλος, ο Μάντζαρης για τα 30 λεπτά που έπαιξε ήταν θετικός. Έχασε μεν πολλά σουτ απ' έξω, αλλά δεν έκανε εύκολο λάθος (είχε μόλις 2) και ίσως έπρεπε να παίξει... 40 λεπτά και να μην δούμε καθόλου τον Ουότερς στο παρκέ. Μετά τη χθεσινή εμφάνιση, ίσως αυτό γίνει στους υπόλοιπους αγώνες, με δεδομένο ότι ο Σπανούλης θα γίνει καλά.

Ανησυχητική ήταν η εμφάνιση του Παπαπέτρου. Είχε 3 λάθη, δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα Miss match με τον Καλάθη και γενικά συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα. Παίζει στο "3", είναι η θέση του, με την Εφές ήταν κομβικός και αν δεν επανέλθει, ίσως η συνέχεια της σειράς θα είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο φανταζόμαστε.

Ένας άλλος απών, ειδικά χθες, ήταν ο Μπιρτς. Ο Ολυμπιακός μεγαλούργησε και ήταν σταθερός όλη τη χρονιά (και) εξαιτίας του. Ήταν ο stopper της ομάδας, ο rim protector ή βάλτε όποιο άλλο... trendy χαρακτηριστικό θέλετε. Χθες έμοιαζε με κούτσουρο στην καταιγίδα. Όποιος έμπαινε μέσα σκόραρε σχεδόν ανενόχλητος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 2ο ημίχρονο μόλις έβγαινε ο Μιλουτίνοφ, ο Σφαιρόπουλος εμπιστευόταν τον Γιανκ. Ο οποίος Γιανκ δεν ήταν... χάρμα οφθαλμών, αλλά έχουμε πια συνηθίσει.

Το νου σας "ρεμάλια" λοιπόν...

Έχουμε λοιπόν κάποια ξεκάθαρα δεδομένα σε αυτή τη σειρά. Ο Ολυμπιακός παίζει  με πλάνο, βγάζει αρκετά πράγματα στο παρκέ και μάλιστα... φρέσκα (ειδικά τα πολλά ποσταρίσματα του Παπανικολάου απορώ για ποιο λόγο δεν τα είδαμε σε τέτοιο βαθμό όλη τη χρονιά), αλλά "κολλάει" πάνω στο άγχος, όπως στο πρώτο ματς, στην κακή άμυνα, όπως χθες (ελέω φάουλ Μιλουτίνοφ, και απόντων Μπιρτς και Γιανκ) και στη έλλειψη Σπανούλη.

Γιατί μη γελιέστε. Ο Ολυμπιακός έχει τρόπους να παίζει χωρίς τον αρχηγό του, αλλά είμαστε σε τελικούς με αντίπαλο τον ΠΑΟ. Δεν είναι ματς με την Ούνικς, την Γαλατά ή την Ζαλγκίρις.

Αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να κατακτηθεί. Γιατί αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει με εξάρσεις, τρίποντα από το Θεό και προσωπικές ενέργειες. Συνήθως αυτό το μπάσκετ σε μια σειρά δεν φέρνει αποτελέσματα, αλλά αν δεν παίξεις καλή άμυνα πάνω στους "τρελούς" του ΠΑΟ, κανείς δε σου εξασφαλίζει ότι η λογική θα νικήσει την τρέλα.

Στο ΣΕΦ την Κυριακή ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια εμφάνιση... δήλωση. Δήλωση υπεροχής, δήλωση συσπείρωσης και δήλωση παρουσίας από ΟΛΟΥΣ τους παίκτες.

ΥΣ: Συγγνώμη, κόουτς, αλλά όταν λες σε time out "παίξτε και θα κερδίσουμε και τους διαιτητές" και όταν φωνάζεις από τον πάγκο στο ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (φτάνει πια αυτή η διαιτησία) πετυχαίνεις το αντίθετο από το να συσπειρώσεις τους παίκτες. Τους αποπροσανατολίζεις. Αν ο Ολυμπιακός είχε 4 νίκες εκεί μέσα επί των ημερών σου, είναι επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκες με αυτά. Και είναι αστείο όποτε χάνεις εκεί μέσα να μιλάς για διαιτησία. Τα καλά του Μπαρτζώκα και του Γιαννάκη δεν τα ξαναθέλω. Αυτά μας κατέστρεψαν...

ΥΣ2: Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέρυσι αγκαλιάστηκε εν ώρα αγώνα με τον Σπανούλη και τώρα με τον Γ. Αγγελόπουλο. Καταλαβαίνετε τη διαφορά με τον Τράκη ή όχι;;;



1 σχόλιο:

  1. Stouk, η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι η ομάδα την ώρα του ματς πρέπει να την αφήνει στην άκρη. Γενικά, δεν είναι τόσο ήρεμος φέτος ο πάγκος και οι παίκτες, ασχολούνται πολύ με τους γκρι. Ας το διορθώσουμε...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή