Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Όταν νικάς σε αυτά τα ματς, δεν φοβάσαι τίποτα!

Με μια ΤΡΟΜΕΡΗ εμφάνιση του Νικόλα Μιλουτίνοφ και τον εμβληματικό Σπανούλη να δίνει διαύγεια στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός έκανε το τεράστιας σημασίας 1-0 σε μια βραδιά που τα guard του σούταραν 1/12 τρίποντα και 5/25 σε σύνολο! Γράφει ο spanios
 
63-58 και 1-0 και όσο και αν φυσικά η σειρά έχει δρόμο και ψωμί, αυτή η νίκη είναι σημαντική για πολλούς λόγους.
Πρώτον σε πρακτικό επίπεδο, έγινε το 1-0, μην ξεχνάτε πέρσι ο ΠΑΟ έκανε break.
Δεύτερον, ο Ολυμπιακός με σαφές motivation problem μετά τον χαμένο τελικό της Πόλης, έπρεπε να διαχειριστεί τα δικά του εσωτερικά θέματα ψυχολογίας.
Και τρίτον και κυριότερον, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός επιθετικά, σε τρίποντο (5/25) αλλά και βολές (ξεκίνησε με 1/9 και μετά το μάζεψε στο 12/19), είδε Σπαν, Γκριν και Μάντζαρη να σουτάρουν από τα 6,75 με 1/12 και μάλιστα πολλά εξ αυτών με καλές προϋποθέσεις, δείγματα νευρικότητας, λογικής για έναρξη τελικών.
Ο ΠΑΟ με σαφή έλλειψη κινδύνου και άγχους, έδειξε έτοιμος για ένα ακόμη break αλλά στο τέλος φάνηκε να μιλά η εμπειρία και το team spirit που κορυφώθηκε με την εκπληκτική τάπα του Παπανικολάου πάνω στο τελευταίο σουτ του Ρίβερς, όπου έληξε οριστικά το ματς.

Ο μεγάλος Σπανούλης διαχειρίστηκε άψογα την αστοχία του (0/5 τρίποντα) και στις τελευταίες επιθέσεις είχε 4 πόντους (οι 2 από επιθετικό ριμπάουντ!) και 4 ασίστ, "ταΐζοντας" άψογα τον εκπληκτικό για άλλη μια φορά Νικόλα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος 7-footer με την κεκτημένη ταχύτητα από το F4, είχε 12 πόντους (4/4 δίποντα και 4/5 βόλες) διαλύοντας στο τέλος κάθε miss match στις αμυντικές περιστροφές του Πασκουάλ, ενώ ο αρχηγός με 21 ranking, είχε 11 πόντους και 10 (!!!) ασίστ (αλλά και 6 ριμπάουντ αγγίζοντας triple double).

Οι δύο "Παπ" με συνεχές κυνηγητό δεν άφησαν τον Ρίβερς να κλείσει "σπίτια" ενώ ο Πριντ έβγαλε εντελώς εκτός ματς τον Σίγκλετον και προσέθεσε 12 πόντους.

Γκριν (3 πόντοι αλλά και 7 ριμπάουντ, δείγμα του πόσο καλά δούλεψαν τα block out) και Μάντζαρης (2 πόντοι) δεν θεωρώ πως θα παραμείνουν τόσο άστοχοι και προφανώς ο Ολυμπιακός με 2 τρίποντα ακόμα δεν θα έφτανε να ανησυχεί για το ματς.

Ο ΠΑΟ πήγε με λογική under να παίξει άμυνα, αλλά στο τέλος δεν είχε σκορ, αφού ο συνήθης Καλάθης βρήκε σίδερο σε θεωρητικά εύκολο floater, ενώ ο Ρίβερς, "άρπαξε" μια μεγαλοπρεπή τάπα από τον Παπ, στον "επιθανάτιο ρόγχο" του Superfoods.

Η ομάδα σήμερα ήταν ο "μονόφθαλμος" σε ένα "τυφλό" από τεχνικής άποψης ματς (πρέπει να είδαμε 4-5 airballs) και κέρδισε χρόνο στην μάχη για το τρίτο σερί Πρωτάθλημα, επιστέγασμα της κυριαρχίας και μιας μίνι "δυναστείας".
Δεν ήταν τίποτε παραπάνω από το 1-0 λοιπόν και η ομάδα πάει αυτή τώρα χωρίς άγχος στο "Άντρο της αλητείας" για να σπάσει την έδρα.

Τεράστια νίκη λοιπόν και ΩΔΗ στο μπάσκετ ο γνωστός Σπανούλης αλλά και ο "άγνωστος" Μιλουτίνοφ όπου από το Red Philosopher στηρίζαμε ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΑ όταν κάποιοι ζητούσαν τον Κένι Γκέιμπριελ (δημοσιογράφοι που αμοίβονται).

Τον είπαμε "νέο Τάρλατς", είπαμε πως είναι scout report του Πόποβιτς, μάλλον ήρθε η ώρα να ψαχτούν όλο και περισσότεροι για τον Νίκολα.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς.

1 σχόλιο:

  1. Όπως και η συμμετοχή στο Finsl Four,έτσι και η εικόνα του Μιλουτίνοβ αποτελεί δικαίωση για τον Red Philosopher! Όχι μόνο Γκάμπριελ ζητούσαν κάποιοι επώνυμοι, αλλά και ούρλιαζαν για τον ...Καββαδά!

    Τέλος πάντων, επιθετικά δεν μπορούμε να είμαστε χειρότεροι. Αυτό που μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο είναι οι γκρι. Αναστόπουλος και Ψαριανός ξεπέρασαν τον εαυτό τους, πραγματικά! Και στο ΟΑΚΑ έρχεται το τρίο Πηλοίδης- Μάνος-Παναγιώτου! Αν είμαστε όμως ήρεμοι...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή