Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΣΥΣΤΗΜΑ... ερχόμαστε!


Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά πηγαίνει κόντρα στους πάντες! Κόντρα στις πιθανότητες, τις στατιστικές, τις προβλέψεις και κυρίως κόντρα στο... ΣΥΣΤΗΜΑ! Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί εκστασιασμένος για τους ερυθρόλευκους "γαλάτες" του ευρωπαϊκού μπάσκετ...


Πιο ήρεμος και εμφανώς πιο χαλαρός σε σχέση με το χθεσινό μου blog, σήμερα αρθρογραφώ στον red philosopher, αποφασισμένος για μια πιο μπασκετική/αγωνιστική προσέγγιση, αφήνοντας την "mind πλευρά" σε σχετικά δεύτερη μοίρα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια φίλοι μου. Ο Ολυμπιακός εχθές το ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ. Τέλος. Κόντρα στη λογική, κόντρα στις πιθανότητες και τα στατιστικά  και κυρίως κόντρα στο ίδιο  το σύστημα,  ο Θρύλος είναι σε ακόμα ένα τελικό!!!

Άπαντες ειδικοί και μη έδιναν φαβορί την ΤΣΣΚΑ. 42 εκ. ευρώ βλέπετε παρέταξαν οι Ρώσοι στο παρκέ της Σινάν Ερντέν Αρίνα, απέναντι στα ταπεινά  14 των ερυθρολεύκων. Τριπλάσιο budget λοιπόν.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ολόκληρη η μπασκετικη Ευρώπη έδινε  και έβλεπε φαβορί τους Ρώσους. Εν ενεργεία Πρωταθλητές Ευρώπης, με τους Ντε Κολό-Τεόντοσιτς να είναι τα κορυφαία guard της διοργάνωσης, με τον Χάινς, με τα ψηλά κορμιά, τους spot σουτέρ, με τον μπαρουτοκαπνισμένο κορμό, με τον Ιτούδη στον πάγκο κτλ κτλ. Σε μια σχετικη "επίσημη" ψηφοφορία άλλωστε, θυμίζω πως ΟΛΟΙ (κυριολεκτικά) οι αρχηγοί των υπόλοιπων ομάδων της Euroleague (12/12) είχαν προβλέψει νίκη των Ρώσων στον ημιτελικό!

Κι όμως ο Ολυμπιακός την ΞΑΝΑκερδίσε!!! Την ΞΕΦΤΕΙΛΙΣΕ! Ένα απίστευτο, ανεξήγητο, πρωτοφανές  4/4 απέναντι τους σε f4... Χάνοντας σε ΟΛΟ σχεδόν το ματς και παίζοντας με την ΠΙΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ σε final 4 κι όμως στο τέλος βγήκε ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ!!! Όσο και να προσπάθησαν οι referees να προωθήσουν την ΤΣΣΚΑ στον τελικό (γιατί προφανώς την ΤΣΣΚΑ ήθελε το ΣΥΣΤΗΜΑ την Κυριακή το βράδυ στιν τελικό δεν εξηγείται αλλιώς μια τόσο κακή διαιτησία), όσο και να "χτυπιόντουσαν από ρεύματα" οι παίχτες της, όσο και να ούρλιαζε ο ΕΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ Ιτούδης στον πάγκο, ο ΘΡΥΛΟΣ αρνήθηκε να παραδοθεί! Και με ένα ρεσιτάλ τακτικής και με μια ακόμα κατάθεση ψυχής στο παρκέ, πηρε στο τέλος την τεράστια νίκη!!!

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για μπάσκετ... Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση. 100% συγκεντρωμένος σε όλο το ματς, κατάφερε και κράτησε στις 7 ασσίστ (ρεκόρ για f4!) σε όλο το ματς τους Ρώσους-οι οποίοι έπαιξαν μόνο με ατομικές ενέργειες (ατομικό ταλέντο έχουν πολύ άλλωστε)! Παράλληλα συνέτριψε τους "πανύψηλους"  Ρώσους στα ριμπάουντ... Αμυντικά λοιπόν πήρε άριστα...

Χάρις την διαιτησία  (γύρω στους 30 πόντους από βολές πήραν οι παίχτες του ΙΤΟΥΔΗ...) βέβαια η ΤΣΣΚΑ κρατήθηκε επί 37' μπροστά στο σκορ. Επαφή και φάουλ της έδιναν οι γκρι, την ίδια ώρα που στον Ολυμπιακό δεν σφύραγαν προκλητικά σχεδόν τίποτα!

Με  εξαιρετική άμυνα λοιπόν, χρειάστηκε να ξεμπουκώσει η ομάδα επιθετικά για να πάρει την νίκη! Ενω έβγαιναν άριστες επιθέσεις τα ποσοστά ήταν χαμηλά, για αυτό και ο Θρύλος ακολουθούσε σε όλο το ματς. Κι όμως τρεις παίχτες ΣΑΛΠΙΣΑΝ την μεγάλη ανατροπή! Μάντζαρης-Παπανικολάου και Αγραβάνης, έβαλαν τα μεγάλα σουτ, κράτησαν τον Θρύλο κοντά στο σκορ και στο τέλος μίλησε ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ο Σπανούλης και τελείωσε ΜΟΝΟΣ του ΞΑΝΑ το ματς-με δέκα πόντους και δυο ασίστ στις τελευταίες επιθέσεις!!!

Λόγω του ξύλου-το οποίο επέτρεψαν οι γκρι, η ρακέτα των Ρώσων δεν πλησιαζόταν, έτσι η ομάδα βρήκε σκορ από τα τρίποντα  τα οποία έδωσε ο ΙΤΟΥΔΗΣ  και ο Ολυμπιακός τον τιμώρησε, σκοράροντας 14!!!

Κομβικη στιγμή/λεπτομέρεια του παιχνιδιού: στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου ο Σπαν έκανε ακόμα ένα ιστορικό ντεμαράζ, ο παίχτης που τον σκρίναρε ψηλά, ΔΕΝ  ήταν ο παίχτης του Χάινς! Έτσι ο Αμερικάνος μετρ, δεν άλλαζε πάνω στον αρχηγό και εκείνος βρήκε χώρο να δράσει (κυρίως πάνω στον βαρύ Κριάπα). Το ίδιο έγινε και στο κομβικό τρίποντο-νίκης του Γκριν (ο Κριάπα τον μάρκαρε).

Κομβική στιγμή/λεπτομέρεια νο2: στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε την ωριμότητα/διαύγεια/συγκέντρωση και χτύπησε αμυντικά τον Τεόντοσιτς  (πχ ο Σπαν έπαιρνε σκριν απο τον παίχτη του Μίλος για να γίνεται η αλλαγή!).

Συνοψίζοντας: με συγκλονιστική άμυνα που έκοψε τη δημιουργία των Ρώσων, με σαφή έλεγχο των ριμπάουντ, με ωριμότητα στην επίθεση (ο Σπαν που για 34' ήταν απόντος  πχ δεν εκβιασε ΚΑΜΙΑ επίθεση!) και βέβαια βάζοντας τα μεγάλα σουτ, ο Θρύλος κέρδισε για ακόμα μία φορα την ΤΣΣΚΑ... Με ιστορικά κακή/εχθρικη διαιτησία εναντίον του (η αντικανονική τάπα στον Πρίντεζη στα 6" πχ είναι σκανδαλώδης φάση) κατάφερε να βρεθεί σε ακόμα  έναν τελικό...

Τον τέταρτο  τελικό την τελευταία εξαετία... Ανατριχίλα για αυτη την ομάδα... Όπως σας έλεγα χθες. Ακόμα μια στάση είναι η φετινή! Ο τελικος προορισμός αργεί ακόμα για αυτη την ομάδα που ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ της...

Κλείνοντας ένα μικρό σχόλιο για τον αυριανό τελικό... ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ στη διαιτησία! Να προστατευθεί η ομάδα... Με 50-50% ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ από αυτή την Φενέρ! ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ. Αρκεί να παιχτεί στα ίσια το ματς. Δύσκολο βέβαια με την Φενέρ οικοδέσποινα, με την Turkish Airlines από πίσω της και βέβαια το κυριότερο με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο της... Καθαρα αγωνιστικά ο πανέμπειρος Ολυμπιακος με rotation 10 παιχτών, είναι καλύτερος απο την Φενέρ των 6-7 παιχτών που παίζουν 37'... Δεν έχω να πω κάτι άλλο για αύριο ! Στα ίσια αν έχετε @ρχίδια...

Υγ: ο εριστικός Ιτούδης έχει 0/2 στα f4 από τον Θρύλο! 0/2 και από τον Σφαιρόπουλο... Επειδή κάποιοι έχουν αμφιβολίες για το ποιος είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής...

Υγ2: ρεσιτάλ τακτικής και απο τον Σφαιρόπουλο. Κέρδισε κατακράτος!Με δυο τελικούς άλλαξε το στάτους του και την ιστορία του ο coach. Μεγάλο respect από εμένα που τον έχω κατακρίνει όσο κανείς άλλος. Τέλος με ξεφτείλισες coach!

Υγ3: Αγραβάνη, Μάντζαρη, Παπανικολάου... Τι κάνατε ρε ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;!!! Τι τους κάνατε; ;;

Υγ4: τον Αγραβάνη τον στηρίζω εδώ και χρόνια... Μπράβο ρε μαγκάκι! Στα δύσκολα δεν κρύβεσαι ποτέ!

Υγ5: Ώρα Παπαπέτρου στον τελικό...

Υγ6: το καλάθι του Γκριν έκρινε το ματς... Μεγάλο καλάθι. Ιστορικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου