Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Αρρώστια να θεωρείται η νίκη μονοπώλιο



Στις νίκες αποθέωση, στις ήττες αφορισμός. Αυτή η μεταστροφή κλίματος έχει κουράσει και δημιουργεί προβλήματα...Γράφει ο Stouk.


Όλη αυτή η μεταστροφή κλίματος που συμβαίνει από τις ήττες στις νίκες και τούμπαλιν, έχει αρχίσει και κουράζει. Η ομάδα μετά τη Βιτόρια ήταν βγαλμένη από το ΝΒΑ, μετά την Γαλατά για κλάματα. Μετά τον ΠΑΟ χαρές και πανηγύρια, μετά τη Μακάμπι κατήφεια.

Ο Ολυμπιακός έχασε όπως ακριβώς κέρδισε την Εφές, την Αρμάνι, τη Μπασκόνια, τον ΠΑΟ. Δεν μπήκαν κάποια ελεύθερα σουτ, έμπαιναν όλα (ακόμα και τα απίστευτα) της Μακάμπι, η ομάδα αγχώθηκε, δεν έβγαινε τίποτα και κάπως έτσι ήρθε η ήττα. Δηλαδή όταν ο Μάντζαρης έχει 17 πόντους και 5/8 τρίποντα στη Μπασκόνια ή όταν ο Χάκετ και ο Σπανούλης βάζουν τρελά καλάθια στο ΟΑΚΑ είναι καλά, ενώ όταν το κάνουν οι παίκτες της Μακάμπι ή της Γαλατά υπάρχει πρόβλημα;;;

Αρχικά, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα ανήκει σε ένα, ας το πούμε Β group, ομάδων της Ευρωλίγκας. Είναι λάθος να συγκρίνουμε την ομάδα με τη ΤΣΣΚΑ, τη Ρεάλ και τη Φενέρ. Αν κοιτάξουμε τα μπάτζετ (και τους παίκτες) θα το καταλάβουμε, αν δούμε την αγωνιστική εικόνα θα πειστούμε.

Η βαθμολογία της Euroleague αυτή τη στιγμή δείχνει την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός ανήκει σε ένα, ας το πούμε, B group ομάδων. Μαζί με τη Μακάμπι, τον Παναθηναϊκό, την Μπάρτσα, τη Μπασκόνια, την Εφές και την Νταρουσάφακα. Αυτές οι 7 ομάδες θα παλέψουν για τα υπόλοιπα 5 εισιτήρια της πρόκρισης στο top8, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα γίνει και μάχη για τις θέσεις 4 και 5, όπου θα αποφευχθεί η διασταύρωση με ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ, οι οποίες σε σειρά best of 5 είναι σχεδόν ανίκητες.

Η Μακάμπι είναι η κλασσική... Μακάμπι, με τρελούς Αμερικάνους, καλή ρακέτα, γρήγορο και άναρχο μπάσκετ, που όπως είδαμε αν της βγει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και οπουδήποτε.

Ο Παναθηναϊκός με την επάνοδο του Τζέιμς θα δυναμώσει στην περιφέρεια, ενώ η προσθήκη του Κένι Γκάμπριελ ήρθε πολύ γρήγορα μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς.

Η Μπάρτσα έχει πολλούς τραυματισμούς, μόλις που επανήλθαν οι Κλαβέρ και Ντόελμαν, ο Χόλμς είναι πολύ καλή προσθήκη, ενώ λογικά θα αποκτηθεί ένας άσσος και ένας σέντερ, οπότε καταλαβαίνουμε ότι θα ανέβει και αυτή.

Η Μπασκόνια έχει πολύ καλό ρόστερ, παίζει όμορφο μπάσκετ και θα κάνει και άλλες καλές εμφανίσεις και νίκες, ειδικά στην έδρα της.

Η Εφές έχει και αυτή πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, τον φετινό rising star Cedy Osman και σύγχρονο προπονητή.

Η Νταρουσάφακα έχει τον 2 πιο ιστορικό προπονητή του θεσμού, τον Μπλάτ, απύθμενο μπάτζετ και καλή έδρα.

Από αυτές τις 6 ομάδες, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τις 4 (τις 2 εκτός έδρας!) και με την Νταρουσάφακα παίζει εκτός έδρας την Παρασκευή.

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι όλο αυτό το κλίμα καταστροφής. Ποιος μας είπε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει... τρένο μέχρι το τέλος; Ποιος μας είπε ότι ομάδες όπως η Μακάμπι δεν έχουν δικαίωμα να μας κερδίσουν; Ποιος μας είπε ότι ομάδες του πιο κάτω group από το δικό μας (βλ. Γαλατά) δεν μπορούν να κάνουν μια εξωπραγματική εμφάνιση;

Έχουμε την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός είναι οι...Warriors και απαγορεύεται να χάνει;

Μετά από κάθε ήττα συζητάμε για το αν ο Ολυμπιακός ήθελε 4άρι. Ρε παιδιά, πόσο πια θα πάρει σε μερικούς να χωνέψουν ότι το 2ο τεσσάρι μας θα είναι ο Παπαπέτρου; Πόσο πια θα πάρει να καταλάβουμε ότι όταν κρίνουμε αυτή την επιλογή του κόουτς (που ήταν σωστή, γιατί αν δεν γινόταν και παίρναμε και 4άρι και Γκριν, ο Παπαπέτρου θα είχε χαθεί οριστικά) κάνουμε κακό στον ίδιο τον παίκτη;;;

Επίσης, η εικόνα του Γιάνκ φέρνει τη συζήτηση για το αν πρέπει να φύγει ή όχι (μάλιστα ακούγονται ήδη και ονόματα!!!). Ρε παιδιά έλεος πραγματικά!!!! Είπαμε, ο κρίσιμος μήνας για τον Γιανκ είναι ο Δεκέμβρης. Εκεί θα δώσει τις εξετάσεις του, όταν θα έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από την επέμβαση. Αν δεν τα καταφέρει και δεν δείξει σημάδια βελτίωσης, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για παίκτη. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Δεν είναι ηλίθιος ούτε ο κόουτς, ούτε οι Αγγελόπουλοι. (εν τω μεταξύ, το ματς με τη Νταρουσάφακα την Παρασκευή είναι το 1ο του Δεκέμβρη....).

Οπότε, πρέπει λίγο να ηρεμήσουμε (γενικώς...) να στηρίξουμε την ομάδα (δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, πλην του ότι όταν με τη Μακάμπι κόπηκαν τα ίδια εισιτήρια με το Ολυμπιακός - Κέρκυρα με κακοκαιρία ή όταν μετά από το ματς στο ΣΕΦ στο Καραϊσκάκης με τη Γιουνγκ Μπόις μαζεύτηκαν οι τριπλάσιοι) και να καταλάβουμε πως έτσι θα είναι η φετινή Euroleague. Γρήγορη αλλαγή από (μεγάλες) νίκες σε (κακές) ήττες, διαχείριση συναισθημάτων, παιχνίδι με το παιχνίδι.

ΥΣ1: Προβληματισμός υπάρχει για τα σκαμπανευάσματα στην απόδοση του Γκριν. Όπως και για το ότι ο Παπανικολάου έχει σπάσει τα στεφάνια στην Ευρωλίγκα. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός τους έχει ανάγκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου