Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Νίκη τακτικής και τώρα ΟΑΚΑ...



O Ολυμπιακός πήγε το ματς με την Μπάρτσα στην άμυνα και το έκανε καθαρά για λόγους τακτικής. Πήρε την πολύτιμη νίκη και τώρα πάει στο ΟΑΚΑ με λιγότερο άγχος... Γράφει ο Stouk
Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην Τουρκία, πάλι στο ίδιο τέμπο θα πήγαινε το χθεσινό ματς. Και αυτό επειδή,επί του παρόντος και με απόντες τους Ντόελμαν, Ναβάρο και Κλαβέρ, η Μπάρτσα είναι αρκετά προβλέψιμη στην επίθεση.

Οι Καταλανοί βάζουν 72 πόντους μ.ο., εκ των οποίων οι 15 του Ράις, οι 14 του Ντόελμαν (απόντας) και οι 13 του Ναβάρο (απόντας). Επιπλέον, δίνουν 17 ασίστ μ. ο., εκ των οποίων οι 5 του Ράις, με όλους τους υπόλοιπους να έχουν κάτω από 2.

Συνεπώς, ήταν αναμενόμενο να παίρνουν τις περισσότερες μπάλες ο Ράις, αλλά και ο Τόμιτς στη ρακέτα. Ο Μάντζαρης βίδωσε τον Αμερικανό, τον έβγαλε από τον ρυθμό, τον κούρασε απίστευτα, συνεπικουρούμενος και από τον Χάκετ και έτσι, ακόμα και προς στο τέλος του ματς που βρήκε κάποια σουτ ελεύθερα, δεν είχε την ενέργεια που απαιτούνταν.

Επιπλέον, ο Τόμιτς έκανε σε 10΄΄ δύο φάουλ (ένα επιθετικό και ένα αμυντικό), βγήκε εκτός παιχνιδιού και ρυθμού και έτσι ο Ολυμπιακός είχε εξουδετερώσει δύο βασικά όπλα της Μπαρτσελόνα. Να πούμε βέβαια ότι με τον Κροάτη τα πήγε πολύ καλά και ο Μιλουτίνοφ, που θα πάρει χρόνο και την Παρασκευή με τον ΠΑΟ, λόγω καλού ματσαρίσματος με τον Μπουρούση...

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι αυτή που είδαμε στο ΣΕΦ. Με Κλαβέρ, Ντόελμαν, τον καινούριο Χολμς (ο καλύτερός της χθες) που μπορεί να βοηθήσει και στο 3 λόγω καλού σουτ, τον Ναβάρο και έναν Playmaker που σίγουρα θα πάρει (δεν βγαίνει η σεζόν μόνο με τον Ράις και τον Ρίμπας τραυματία) θα χτυπήσει ξεκάθαρα πλεονέκτημα έδρας. Πρόβλημα των υπολοίπων βέβαια που θα την αντιμετωπίσουν στην έδρα της σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Καλή εμφάνιση του... Σφαιρόπουλου λοιπόν. Διάβασε σωστά το ματς και βοήθησε την ομάδα να πάρει μια πολύτιμη νίκη. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ίδιο ρεκόρ με την Μπάρτσα, ΠΑΟ, Φενέρ, Αρμάνι και Μπασκόνια. Οπότε βαθμολογικά είναι σε καλό δρόμο.

Έτσι όπως πάει το πράγμα, όποιος κάνει 10 (το πολύ) ήττες θα τερματίσει σε θέσεις 3-5, που δίνουν τρομερές ελπίδες για πρόκριση στο f4. Το χει ο Ολυμπιακός και μπορεί να το καταφέρει.

Όσο για το ματς με τον ΠΑΟ; Με απόντα τον Γκιστ αλλάζουν πολύ τα... κόζια του αγώνα. Κυρίως για το πώς θα προσαρμόσει ο Πασκουάλ τα πλάνα του, αφού ο Αμερικανός έχει εμπειρία στα ντέρμπι, προσφέρει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, έχει... καλό προηγούμενο στο μαρκάρισμα του Σπανούλη και γενικά στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα πονοκέφαλος.

Θα αναγκαστεί να παίξει πολύ ο Σίνγκλεντον (σε 4 και 5) και ο Νίκολς (σε 3 και 4), πράγμα που σημαίνει φθορά, κούραση και πεδίο δράσης... λαμπρό για Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι για Παπανικολάου.

Γενικότερα, είναι ένα ντέρμπι που (κλασσικά) έχει πολλές ιδιαιτερότητες (παλιές και... νέες!) με την μεγαλύτερη ότι είναι το πρώτο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μετά από 10+ χρόνια με τον ΠΑΟ χωρίς τον Διαμαντίδη... Θα  έχει και αυτό το ενδιαφέρον του...

Αν κάπου έχει να επενδύσει ο Ολυμπιακός στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι στις πολλές λύσεις του. Ο ΠΑΟ δεν το έχει αυτό και οι ερυθρόλευκοι πρέπει συνεχώς να αντιπαρατάσσουν ενέργεια, λύσεις και φρεσκάδα.

ΥΣ1: Μιας και αναφέραμε τον Μάντζαρη, να πούμε ότι ο Βαγγέλης δικαιολογεί, από την αρχή της χρονιάς, τον χρόνο συμμετοχής του. Κάνει τρομερά πράγματα είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση και η μουρμούρα για τον χρόνο του Χάκετ πρέπει να σταματήσει. Με τέτοιο Μάντζαρη ο Ιταλός πρέπει να ανέβει κι άλλο για να του "κλέψει" χρόνο.

ΥΣ2: Με ήττα ο Ολυμπιακός φυσικά και δε χάνεται, γι αυτό πρέπει να φροντίσει και τη διαφορά, αφού ο επαναληπτικός είναι 6 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ.

ΥΣ3: Από την άλλη, με νίκη οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κάνει δύο σερί νίκες, θα ρεφάρουν την ήττα στην Κωνσταντινούπολη, και επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα τις 2 σερί νίκες να τις κάνουν 3, αφού την άλλη Πέμπτη υποδέχονται τη Μακάμπι στο Φάληρο. Και εκτός αυτού, ο ΠΑΟ είναι άμεσος ανταγωνιστής για τις θέσεις 3-6...

ΥΣ4: Γκριν ξαναβρίσκεις. Γιανκ ξαναβρίσκεις. Μπιρτς ξαναβρίσκεις. Παπαπέτρου δεν ξαναβρίσκεις...  Θεωρώ ότι οι ανανεώσεις συμβολαίων (που επιβεβλημένα πρέπει να ξεκινήσουν από τον χειμώνα, αφού το καλοκαίρι τελειώνουν τα συμβόλαια 5 παικτών!!!) πρέπει να περιλαμβάνει και αυτόν, παρά το ότι το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου