Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

65ο All Star Game - Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ ξεκίνησε

Ο Admiral καταθέτει τις προβλέψεις του για τους NBAers που θα στελεχώσουν Δύση και Ανατολή



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γιορτή για το μπάσκετ παγκοσμίως από το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού Δύσης και Ανατολής ή αν προτιμάτε Ανατολής εναντίον Δύσης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το αγαπημένο μας All Star Game.
Η 65η γιορτή του θεσμού, που θα γίνει για πρώτη φορά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο Air Canada Centre του Τορόντο, πλέον απέχει μόλις ένα μήνα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ψηφοφορία για τους απανταχού λάτρεις του θεάματος είναι ακόμη ανοικτή - και θα παραμείνει μέχρι την 18η Ιανουαρίου –, είπα να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις για το ποιοι θα ήθελα να δώσουν το παρόν σε αυτό το φαντασμαγορικό γεγονός.
Θα προλάβω έτσι τα τελικά αποτελέσματα της ανοικτής ψηφοφορίας του κοινού που καθορίζει τις αρχικές πεντάδες των δύο ομάδων, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 19 Ιανουαρίου, αλλά και τις τελικές αποφάσεις των 30 head coaches από το NBA, που θα αποφασίσουν για τους αναπληρωματικούς που θα τους πλαισιώσουν, που θα γίνουν γνωστοί στις 28 του ιδίου μηνός.
Για να βγω από τη δύσκολη θέση, θα αλλάξω και λίγο το επίσημο πρωτόκολλο της ψηφοφορίας που θέλει το κοινό να επιλέγει ανάμεσα σε μόλις πέντε παίκτες από κάθε Περιφέρεια (δύο guard και τρεις frontcourt), προτείνοντας διπλάσιο αριθμό παικτών, από δύο δηλαδή σε κάθε θέση. 
Ανατολή / Guards
Point Guard: Να σας πω την αλήθεια δεν προβληματίστηκα και πολύ. Δεν λέω, καλός είναι ο Lowry του Toronto (20,7 pts / 6,4 ast), τρομερή χρονιά κάνει και ο Isaiah Thomas των Celtics (21,1 pts / 6,8 ast) όμως φέτος είναι χρονιά του John Wall των Washington. Με 19,7 pts και 9,6 ast ο τύπος είναι ακτύπητος, τα κάνει όλα και συμφέρει.
Δίπλα του λέω να ρίξω έναν παίκτη που τον πάω με χίλια για την αντίληψη του στο παιχνίδι, αν και φέτος από αριθμούς δεν σκίζει. Τον Jeff Teague των Atlanta (16,2 pts / 5,6 ast). Αφήνω εκτός συναγωνισμού των Irving των Cavaliers καθώς δεν έχει παίξει πολύ λόγω του περσινού του τραυματισμού.
Shooting Guard: Η μία θέση, τιμής ένεκεν είναι καπαρωμένη. Dwyane Wade, ένας superstar που έμεινε στο Miami για να το οδηγήσει με το φιλαράκι του τον Bosh για ακόμη μια χρονιά στα playoffs.  Δεν μπορεί να λείπει από το All Star Game.
Για τη δεύτερη θέση είμαι ανάμεσα σε δύο: Τον Jimmy Battler των Chicago (22,1 pts / 4,9 reb / 4 ast) και τον Derojan Demar των Toronto (22,9 pts / 4,4 reb / 4,1 ast). Νομίζω ότι φέτος ο Derojan κάνει καταπληκτική χρονιά, παίζει και στην έδρα του άρα αυτός θα είναι για μένα ο εκλεκτός.
Ανατολή  / Frontcourts
Small Forward : Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χωρά συζήτηση. Η θέση του βασικού είναι καπαρωμένη από τον Βασιλιά Lebron James των Cleveland (25,8 pts / 7,4 reb / 6 ast). Tο ισχύει και για τη θέση του αναπληρωματικού. Carmelo Anthony των Ν.Υ. Nicks (21,7pts / 7,7 reb / 3,8 ast) που φέτος έχει ομάδα της προκοπής και θα είναι και στα playoffs.   
Power Forward : Μας είχε συγκλονίσει όλους με τον σοβαρό τραυματισμό του,  εξαιτίας του οποίου έχασε το Μουντομπάσκετ και όλη την περσινή χρονιά. Τώρα όμως επέστρεψε και είναι τόσο δυνατός που οδηγεί τους Indiana εκ του ασφαλούς στα playoffs. Ψηφίζουμε Paul George (24,2 pts / 7,6 reb / 3,9 ast) κι ας μην είναι τεσσάρι. Άλλωστε στο πλάι του θα βάλουμε επαρκές back up. Και ριμπάουντ και πάσα και σουτ. Τον Kevin Love του Cleveland (16,3 pts / 10,7 ast).
Center : Κάνει τη σεζόν της ζωής του, κατεβάζει τα ριμπάουντ σα στραγάλια και γκρεμίζει όποιον βρει στο διάβα του. Πρώτη επιλογή αναμφίβολα ο Andre Drummond των Detroit Pistons (18,1 pts / 15,6 reb).Από τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο έτερος all star των Miami. Chris Bosh (19,2 pts / 7,9 reb) και τα μυαλά στα κάγκελα.
Δύση / Guards
Point Guard : Εδώ κακώς βάζουν ψηφοφορία. Οι παίκτες έπρεπε να τοποθετηθούν δι’ ορισμού. Βασικός δεν μπορεί να είναι κανείς, μα κανείς άλλος από τον Stephen Curry των Golden State Warriors (29,5 pts / 5,3 reb / 6,5 ast) και αναπληρωματικός – αν και δεν του πάει καθόλου αυτή η λέξη - ο τρισμέγιστος, ο τιτανοτεράστιος, CP3, ο Chris Paul των L.A. Clippers (18,1 pts / 9,5 ast). Οι λοιποί – κάτι Lillard, Parker, Rondo, Knight κλπ - ας περιμένουν ...
Shooting Guard: Βάζει τρίποντα, κάνει διεισδύσεις, σουτάρει μετά από τρίπλα ή στατικά, δίνει ασίστ, παίρνει ριμπάουντ, παίζει τρελή άμυνα, κλέβει ταπώνει, καρφώνει σαν τρελός, ήταν πέρσι πρώτος σκόρερ στην κανονική σεζόν, θέλετε κι άλλα; Βασικός, ο Russel Westbrook των OKC (25,5 pts / 7 reb / 9,5 ast). 
Αφού η ομάδα του πήρε το καλοκαίρι τον Lowry των Nuggets προς ενίσχυση, πάει να πει ότι τον προορίζουν και για δυάρι. Γι΄αυτό και γω θα του δώσω τη θέση του δεύτερου δυαριού. Καλώς ήλθες James Harden των Houston Rockets (28,1 pts / 6,1 reb / 6,7 ast).
Δυση / Frontcourts
Small Forward : Η θέση του βασικού δεν έχει αντίπαλο. Φέτος είναι η τελευταία του χρονιά. Απ’ όπου κι αν περνά εισπράττει σεβασμό και αναγνώριση, παρά το γεγονός ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Θα είναι το τελευταίο του All Star Game για να αποθεωθεί όπως του αξίζει. Kobe Bryant των LA Lakers (17,6 pts / 4,2 reb / 3,5 ast).
Η παρουσία του Kobe μου δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο για τη θέση του αναπληρωματικού. Να πάω με τη λογική, δηλαδή, Kevin Durant των OKC (26,5 pts / 7,7 reb / 4,4 ast) ή με το συναίσθημα, δηλαδή, Kuwaii Leonard των Spurs (20,7 pts / 7,1 reb / 2,7 ast); Θα πάω με τη λογική και θα κρατήσω το συναίσθημα για πιο μετά που θα μου χρειαστεί … . Kevin Durant, λοιπόν.
Power Forward : Μπορεί ο Draymond Green των Warriors να κάνει τη σεζόν της ζωής του έχοντας ήδη 7 triple double (!) και να διεκδικεί επάξια πλέον και αυτός τον τίτλο του splash brother, όμως οι προτιμήσεις μου είναι καπαρωμένες. Βασικός ο διαστημικός Blake Griffin των LA Clippers (23,2 pts / 8,7 reb / 5 ast) μαζί με τον εξαιρετικό Anthony Davis των Pelicans (22,8 pts / 10,8 reb). Τόσο απλά.
Center : Εδώ μπαίνει το συναίσθημα. Πρώτη επιλογή ο «The Old Man» όπως τον αποκαλούν πλέον των SA Spurs, ο μυθικός Tim Duncan (9,1 pts / 7,9 reb). Του αξίζει,  μόνο και μόνο, γιατί στα 40 του σχεδόν χρόνια παίζει στο top επίπεδο διεκδικώντας ακόμη ένα δαχτυλίδι του πρωταθλητή.
Δίπλα του θα επιλέξω ένα παίκτη που συνδυάζει θέαμα και ουσία. Τον θηριώδη Deandre Jordan των LA Clippers (11,6 pts / 13,4 reb). Cousins των Sacramento Kings και Howard των Rockets χάνουν μια θέση στο νήμα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή και πολύ επίκαιρη ανάρτηση Admiral!
    Στην Ανατολή, θα έβλεπα στους σέντερ και τον αειθαλή Πάου Γκασόλ, ο οποίος το Σικάγο έχει φέτος double figures στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντσ, ενώ δίνει και τρεις ασίστ ανά παιχνίδι. Θυμίζω ότι πέρσι είχε διεκδικήσει το jumpball στο All Star Game κόντρα στον αδελφό του Μαρκ, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν στην ιστορία του ΝΒΑ.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή