Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Με στόχο το Βερολίνο...



Το Top-16 ξεκινά και οι Αγγελόπουλοι έσκισαν για μια ακόμη χρονιά τον αρχικό προϋπολογισμό, φέροντας παίκτη την τελευταία στιγμή. Με στόχο η ομάδα να γίνει ακόμα πιο δυνατή, για να ταξιδέψει τον Μάιο στη Γερμανία. Stouk

Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ είναι η τελευταία προσθήκη, που κανείς δεν την περίμενε. Γνωστή τακτική για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, οι οποίοι συνηθίζουν κάθε χρόνο να παίρνουν τον Γενάρη παίκτη που ούτε καν έχει γραφτεί ή ακουστεί.

Ενώ όλοι περιμέναμε να μείνει το ρόστερ ως έχει, ήρθε ο Όντομ. Αν  ρωτούσαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού, σε ποια παίκτη ήθελαν προσθήκη, μάλλον οι περισσότεροι θα διάλεγαν το "4" παρά το 1-2. Κι όμως, αυτή η κίνηση φέρνει εσωτερικές μετακινήσεις, που ουσιαστικά θα έχουν την έννοια των μεταγραφών.

Εδώ και καιρό είδαμε, ειδικά με τον τραυματισμό του Λοτζέσκι, ότι ο Στρόμπερι, παίζοντας στη θέση 3, δίνει πάρα πολλά στην ομάδα, στο σημείο μάλιστα να γίνεται υπεραπαραίτητος. Με μ. ο. συμμετοχής κοντά στα 30΄ και σταθερά διψήφιο ranking, ο Αμερικανός συμμετέχει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Μαζί με αυτό, απ΄την αρχή της σεζόν ο Αγραβάνης δεν είχε ικανοποιήσει τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη που του δόθηκε. Έχει βελτιωθεί ελάχιστα ή καθόλου σε τομείς που υστερούσε (εκρηκτικότητα, παιχνίδι με πλάτη, βολές) και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν ο Γιανκ δεν είχε χάσει τη χρονιά λόγω του χιαστού, η πρώτη προσθήκη δεν θα ήταν σέντερ, αλλά τεσσάρι.

Την εικόνα αυτή του Αγραβάνη, ισοσταθμίζει ο Παπαπέτρου. Ο οποίος, παρά την εγχείριση που έκανε πριν μισό χρόνο περίπου, πατάει γερά στα πόδια του και δίνει το στίγμα του τόσο στη θέση 3, όσο και στο 4. Ειδικά εκεί, μπορεί να αντεπεξέλθει σε Top επίπεδο, αφού και το κορμί έχει, και παίζει με πλάτη, και μαρκάρει με άνεση.

Οπότε, με την επάνοδο και του Λοτζέσκι και την καλύτερη ενσωμάτωση του Όντομ, θα δούμε στον άσο Μάντζαρη, Χάκετ, στο "2" Σπανούλη-Όντομ, στο 3 Λοτζέσκι- Στρόμπερι και στο 4 Πρίντεζη- Παπαπέτρου, με τον Αγραβάνη να λογίζεται ως 3ος σέντερ και τον Μιλουτίνοφ (που έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν πολλές απαιτήσεις προς το παρόν από αυτόν) να μένει εκτός. Έχω δε την εντύπωση ότι η απόκτηση του Αμερικανού δεν έχει να κάνει με την υποτροπή του Λοτζέσκι και θα γινόταν έτσι κι αλλιώς.

Αδικημένος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι ο Αθηναίου, που πιθανότατα θα είναι σταθερά στη 12άδα, αλλά δεν θα έχει τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Προς το παρόν, βέβαια, και μέχρι να γίνουν  όλα αυτά, ο Γιάννης θα είναι το back up του Σπανούλη στο "2" και θα τα καταφέρνει μια χαρά, όπως τόσο καιρό.

Ελπίζουμε βέβαια να μην τραυματιστεί κάποιος άλλος, γιατί έχει καταντήσει αηδία αυτή η φετινή κακοδαιμονία...

ΥΣ: Πρεμιέρα αύριο με Μπάρτσα. Δύσκολο ματς, αλλά εκείνη η επική νύχτα της 23ης Απριλίου είναι ακόμα νωπή. Ας θυμηθούμε για πολλοστή φορά το Buzzer τρίποντο του Master του είδους (Άγιου) Γεωργίου Πρίντεζη...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου