Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Υποταγή στον Σουλτάνο!

Αυτή η ομάδα δεν πεθαίνει ποτέ! Τέλος! Νίκη - έπος απέναντι στην Εφές του Ντούντα και των Γκρίζων, μέσα στην Πόλη των.. στεναγμών, εκεί που σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, ο Ολυμπιακός έκανε τεράστιο διπλό. Ξύπνησε το λιοντάρι που ονομάζεται Ντάνιελ Χάκετ! spanios


Ο πρόλογος μου είναι ενθουσιώδης, αλλά η έκφραση αυτή είναι μικρή, μπροστά στο συναίσθημα αυτής της επικής νίκης.
Δεν είναι μόνο οι βαθμοί και η ουσία, αλλά ο τρόπος, νίκη που χτίζει μέταλλο και χαρακτήρα, στον ήδη καλοσμιλεμένο Ολυμπιακό.

Νίκη που εκτός των άλλων ήρθε:

-Με κάκιστη διαιτησία, που έπαιξε 90-10 την Εφές. Σφυρίγματα που έκριναν το ματς, αφού στην προτελευταία φάση της κανονικής περιόδου, σφυρίζεται φάουλ στον Πρίντεζη -που αποβάλλεται- και όχι στον Ματ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση στο φοβερό coast to coast του Χάκετ, δεν δίδεται το φάουλ στον "ζεστό" Αμερικανό Ιταλό, αλλά στον Στρόμπερι, στα επόμενα δευτερόλεπτα!

-Χωρίς τον Γιάνγκ που λαβώθηκε στο 4'. Ο συγκινητικός Οθέλλο Χάντερ έπαιξε μόνος του την front line της Έφες, στην παράταση πραγματικά ανεβοκατέβαινε ασθμαίνοντας τις ρακέτες. Έβαλε 15π με 7/8 δίποντα. Που να είχε και βοήθεια! Ντούντα, πήγαινε πάρτον του χρόνου και αυτόν (τάδε έφη Stouk, στα μεθεόρτια sms).

-Χωρίς Μάντζαρη (μηδέν πόντους και μόλις δυο ασίστ) και κυρίως χωρίς τον ξυλοδαρμένο Σπανούλη, άλεπτο στην παράταση και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πρωτοφανές για τον Ολυμπιακό της τελευταίας πενταετίας.

-Χωρίς τον Πρίντεζη στην παράταση (προαναφέραμε την εφεύρεση). Ο swingman του Θρύλου με 17 πόντους και ηγετική παρουσία, έμεινε στα pits λόγω αποβολής στο κρίσιμο extra πεντάλεπτο, με τον Παπαπέτρου να καλύπτει στο 4 (ο Αγραβάνης για ένα ακόμη ματς δεν ανταποκρίθηκε)

-Παπαπέτρου, είπαμε! Ο Έλληνας forward εκτός από το φοβερό σπάσιμο μέσης και πέρασμα κάτω από την στεφάνη στην προτελευταία επίθεση του ματς (πραγματική ζωγραφιά για τους μπασκετικούς το καλάθι αυτό), βρωντοφώναξε "παρών" με 12 πόντους, στα 26' που έδινε μάχες σε "3" και "4"! Δικαιώνει όσους πιστεύουμε πως είναι ο επόμενος Έλληνας top class και όσους μέσα στον Ολυμπιακό τον πίστεψαν και δεν πήραν τριάρι!

-Φοβερός και τρομερός Ντάνιελ Χάκετ! Άφησε τον αφηνιασμένο Γκρέιντζερ να κάνει το κομμάτι του για 38' και ανέλαβε δράση. 7 πόντους στα τελευταία 2' από τους 11 συνολικά πόντους, 8 ασίστ (πρώτος σε όλο το ματς) και ένα κλέψιμο.. πορτοφολιού στην τελευταία φάση πάνω στον Ερτέλ! Αυτός είναι ο Χάκετ! Πραγματική πόρωση η σημερινή του εμφάνιση..

-Ματ Λοτζέσκι, αυτός είναι το πολυβόλο μας. Με 11 πόντους, 2 τρίποντα από το.. σπίτι του (το δεύτερο in your face στον κολλητό του, Ντάνστον) και 7 ριμπάουντ, το "βελούδινο σφυρί" δεν είναι πλέον τόσο βελούδινος! Μπράβο στον Μπαρτζώκα (ή τέλος πάντων σε όποιον τον ανακάλυψε) που μας έφερε το πλέον μπασκετικό "τριάρι" που έχουμε δει στον Ολυμπιακό!

-"Φράουλας", κανονικός μπασκετμπολίστας. Εκτός ότι έβαλε το.. νικητήριο για το τελικό 87-91, έβαλε έστω την μια βολή της ισοφάρισης, όταν η μπάλα ζύγιζε 50 κιλά, .έδειξε ότι ενώνει τις γραμμές στην άμυνα και φέυγει πρώτος στο transition. Αν καταφέρει να "κρυφτεί" το κακό του σουτ, δεν νομίζουμε ότι πάει για αλλαγή.

-Ακόμα και ο Γιάννης Αθηναίου, έβαλε το τρίποντο - πέναλτι στην παράταση, δείχνοντας, ότι έχει τα.. μούσκουλα να σηκώσει το βάρος της φανέλας!

Αυτά λοιπόν. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή νίκη στην regular season, από αυτές που δεν εκπλήσσουν την ομάδα που τα τελευταία 5 χρόνια, έχει χτίσει μια αυτοκρατορία αυταπάρνησης και refuse to lose. 
Συνεχίζουμε, κενά υπάρχουν, περιθώρια βελτίωσης ακόμα περισσότερα.

Ο Ολυμπιακός μας, αρνείται να παραδοθεί, το μόνο σίγουρο.


1 σχόλιο:

  1. Κρίμα να μιλήσουμε για αλλαγές μετά από μια τέτοια νίκη, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να μην το κάνω. Θέλουμε ποιοτικό 4άρι ή τριάρι, αν ο Παπαπέτρου μεταφερθεί σε αυτή τη θέση. Ο Στρόμπερι έχει (κυρίως) θέμα ψυχολογίας. Πιστεύω θα το ξεπεράσει.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή