Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η πορωτική τακτική του Σίλβα στο Emirates

Το πνευματικό κομμάτι αυτής της τεράστιας -της μεγαλύτερης που έχει κάνει ελληνική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης- νίκης μέσα στο Emirates, έχει αναλυθεί κατά κόρον. Όσο τα μεθεόρτια κοπάζουν, πάμε να δούμε την πορωτική τακτική του Μάρκο Σίλβα, που στην κυριολεξία δίδαξε προπονητική. spanios


Ξεκινώ με δυο προαπαιτούμενες πληροφορίες:

Πρώτον, ο Σίλβα ζήτησε συγκεκριμένους παίκτες, δεν φοβήθηκε μην εκτεθεί, δεν έψαξε μελλοντικές δικαιολογίες και υπεραμύνθηκε των μεταγραφικών του επιλογών.
Κάτι που σημαίνει, ότι έχει στο μυαλό του κάτι συγκεκριμένο, που σιγά σιγά φαίνεται, είτε από το πολύ καλό ποδόσφαιρο με Ξάνθη και Γιάννενα, αλλά κυρίως με το εμφατικό διπλό, μέσα στην πόλη που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο, απέναντι στην μεγάλη Άρσεναλ του Βενγκέρ.

Δεύτερον, κοίταξε στα μάτια από πλευράς τακτικής και τον Γκουαρδιόλα! Η Μπάγερν που μετά τον Ολυμπιακό έριξε δυο πεντάρες σε Βόλφσμπουργκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, απέναντι στον Ολυμπιακό του Σίλβα, ήταν στο εύθραυστο 0-1 μέχρι το 89' (!!) και λίγα λεπτά πριν ο Σαλίνο είχε χάσει τρομερή ευκαιρία για το 1-1!

Και πάμε χωρίς άλλες εισαγωγές να δούμε το τρομερό στήσιμο και κοουτσάρισμα που έκανε ο Πορτογάλος μέσα στο Emirates, δείχνοντας μας πρωτοφανής καινοτομίες:

*Κατέβασε την ομάδα με τους κατάλληλους για να νικά στην σωματική δύναμη. Σιόβας, Μποτία, Κασάμι, Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγιε, έμοιαζαν σαν "Εύζωνες" απέναντι στους τεχνίτες των Gunners.
Οπότε ο Ολυμπιακός απειλούσε σε όλα τα στημένα, ενώ έμοιαζε να μην αγχώνεται καν στα στημένα των Άγγλων.

*Εντολή σε (Ατ)Σαλίνο και Ομάρ να μην περνούν την σέντρα. Η Άρσεναλ δεν έβγαλε σχεδόν καμία πλαγιοκόπηση!

*Κασάμι και Καμπιάσο έπαιζαν πολύ κοντά, αφήνοντας μόνο τον Φορτούνη (Έλληνα Μπέκαμ των βάφτισε ο Αγγλικός τύπος) σε ρόλο οργανωτή.

*Σαφής εντολή να μην ξεφύγει ο ρυθμός και τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να διατηρήσει μια κατοχή κοντά στο 40%, νούμερο τεράστιο για ελληνική ομάδα μέσα στο Emirates.

*Έψαξε τις ευκαιρίες του για γκολ. βάζοντας τρία σε οκτώ τελικές (επαναλαμβώνω, μέσα στο Emirates) και δεν κυνήγησε μια τυχερή νίκη, με ένα γκολ στο τσακ και "όλοι ταμπούρι". Κέρδισε 4 κόρνερ, ενώ έκανε μόλις 11 φάουλ, δεν έψαξε να νικήσει με αθέμιτα μέσα και τύχη.
Πρωταφανές!

*Ανελέητο πρέσινγκ (θύμησε τον "ιερό" Βαλβέρδε). Ο Κασάμι μόνο έτρεξε 12,5 χιλ, πρώτος από όλους στην σχετική κατηγορία.

*Η αλλαγή του Βούρου, στο 87' είχε την εξής εντολή για τον μικρό "τρέχα, όπου πάει η μπάλα", δεν μπήκε δηλαδή σαν τέταρτο στόπερ! 

2-3 λοιπόν, μια νίκη που ήρθε πριν την Τούμπα, όπου ο Ολυμπιακός θα κατέβει με τα... δεύτερα (Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Μαζουακού, Τσόρι, ακόμα και Ντα Κόστα). 

Διαβάστε ακόμα:

Η απάντηση δόθηκε στο γήπεδο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου