Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αυτοί να μην πάνε πουθενά…


Η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού έχει ήδη αρχίσει και φαίνεται επί χόρτου. Ωστόσο Ρομπέρτο και Φορτούνης δείχνουν ότι ανεβάζουν από μόνοι τους ένα επίπεδο τους Πρωταθλητές…Stouk


Από τη μία λοιπόν ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός Keeper δείχνει στην καλή του μέρα ανίκητος, έχει ελάχιστα λάθη (τα δικαιούται άλλωστε) και μοιάζει να έχει ταιριάξει γάντι στο γενικότερο κλίμα της ομάδας, όπως αυτό δημιουργείται από διοίκηση και κόσμο.

Είναι ήδη αρχηγός, του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα και το ποδοσφαιρικό επίπεδο του Ολυμπιακού και μάλιστα το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα το πρωί δήλωσε στον sport24 fm ότι θα μείνει στον Πειραιά όσο τον θέλουν και θα φύγει μόνο αν υπάρχει πρόταση από κάποιο πολύ μεγάλο club.

Τον Γενάρη γίνεται 30 και όντας στην κατάλληλη ηλικία για τη θέση του, είναι ήδη από τις πιο εμβληματικές φιγούρες τερματοφυλάκων στην ιστορία του συλλόγου, και αν μείνει και άλλα χρόνια θα γίνει… τοτέμ!!!

Από την άλλη ο Φορτούνης μας γυρνάει πίσω πολλά χρόνια, στην εποχή του Βασίλη Καραπιάλη, το τελευταίο μεγάλο… playmaker του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού!

Το ταλέντο του και η δημιουργικότητά του ξεχωρίζουν, κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί. Στο Emirates ήταν εκπληκτικός με 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ στην Ελλάδα οργιάζει, έχοντας 6 γκολ σε πέντε αγώνες και 3 ασίστ (οι 2 χθες).

Αλλά και στη ροή του ματς είναι εμφανές το πόσο αλλάζει ο ίδιος τον τρόπο που αναπτύσσεται ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 5ου λεπτού στην Τούμπα (μιας και το έχουμε πρόσφατο), όπου ο Φορτούνης απελευθερώνεται με καταπληκτικό τρόπο από το μαρκάρισμα 2 παικτών του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια, όχι μόνο ανοίγει την μπάλα στον Ντουρμάζ, αλλά εισχωρεί και στην περιοχή, χάνοντας το γκολ από την παράλληλη μπαλιά του Σουηδού για ελάχιστα εκατοστά.

Και προσέξετε. Σε 10 μέρες γίνεται 23 ετών και είναι οι πρώτοι του αγώνες ως βασικός σε μεγάλη ομάδα…

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αν μείνει πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, όχι μόνο θα εξελιχθεί σε νέο ηγέτη της ομάδας, αλλά θα οδηγήσει με το ταλέντο του σε πολλές παρόμοιες στιγμές όπως του Λονδίνου ή της Τούμπας. Χρόνια είχε ο Ολυμπιακός να βγάλει Έλληνα ηγέτη στο κέντρο. Και να η ευκαιρία.

Για τον μικρό δεν προτρέχουμε. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας από παίκτες ίδιας θέσης και ηλικίας. Και περιμέναμε αγώνες και αγώνες μέχρι να δείξουν έστω κάτι από το ταλέντο που ΝΟΜΙΖΑΜΕ ότι έχουν...

Πολλοί, λοιπόν, έχουν ψέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις συνεχείς πωλήσεις ποδοσφαιριστών (και δη Ελλήνων), τις περισσότερες φορές άδικα (προσωπική μου άποψη). Ωστόσο οι περιπτώσεις αυτών των δύο παικτών είναι ξεχωριστές και πρέπει να προσεχθούν.

Και αν είναι δυνατόν να μην το κουνήσουν από το λιμάνι. Αν το θέλουν και οι ίδιοι, τότε ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει πάρα πολλά από αυτούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου