Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νίκη-βάλσαμο που (επαν)έφερε τη λογική…


Ακόμα και αν έχανε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο, οι «αλήθειες» και τα «ψέματα» που αφορούν την ομάδα δε θα άλλαζαν. Ευτυχώς ήρθε η νίκη και να μια καλή αφορμή να επέλθει ηρεμία και λογική…Stouk


Αν δεν είχε έρθει χθες το διπλό, καταλαβαίνουμε ότι, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, θα υπήρχε 5πλάσια μουρμούρα, κάποιοι θα ζητούσαν την φυγή Σφαιρόπουλου κλπ κλπ. Ενώ ουσιαστικά και με το κίτρινο φύλλο, η ουσία δεν θα άλλαζε.

Είναι ακόμα αρχή, όλες οι ομάδες ψάχνονται (η Ρεάλ, πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε 6 αγώνες σε Ισπανία και Ευρωλίγκα έχει 3 ήττες) και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στον Σφαιρό, που κάποιοι τον έχουν ήδη κρεμάσει!

Η «ατυχία» των back to back ηττών με τον ΠΑΟ ίσως λειτουργήσει τελικά ευεργετικά… Ας δούμε, λοιπόν, την πραγματικότητα.

Αλήθειες

1. Ο Σπανούλης δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Το ξέρουμε, το βλέπουμε και το αποδεχόμαστε. Το κρίσιμο καλάθι δεν αλλάζει κάτι. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πανικός ως προς αυτό. Ο ίδιος έχει μάθει να διαχειρίζεται τον εαυτό του και στα κρίσιμα (δλδ από Γενάρη) θα είναι εκεί.  Το θέμα είναι ότι, ενώ είναι ακόμα αρχή, παίζει κοντά στα 30΄. Αυτό είναι εκτός προγράμματος…



2. Ο Στρόμπερι δεν έχει μπει καν στο κλίμα της ομάδας. Διανοούμαστε ότι είναι το back-up του Σπανούλη και έχει μέχρι στιγμής μ. ο. 2 πόντους σε 3 ματς;;;;; Το ότι είναι αλλού φάνηκε χθες σε 1΄. Μπαίνει, στην πρώτη του φάση στην επίθεση παίρνει επιθετικό ριμπάουντ, το χάνει μόνος του εξ επαφής, και στην επόμενη κάνει βήματα, έχοντας προϋποθέσεις για εύκολο καλάθι.15΄ ranking 1. Μέγα θέμα αυτό…

3. Ο Αγραβάνης θέλει ακόμη πολλά ψωμιά. Θα του κάνει σίγουρα καλό ότι έχει τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν, αφού μάλλον το είχε καβαλήσει λίγο ο μικρός. Ας κάτσει να δουλέψει γιατί και ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη και ο ίδιος έχει ανάγκη τη βελτίωση.


Ψέματα

1. Ο Γιανκ δεν είναι ούτε… χτίστης ούτε …μποξέρ (κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν κάπως πρόωρα). Είναι παιδί με τρομερές δυνατότητες, άσχετα με το ότι κάποιοι ασχολούνται με τι μέγεθος έχουν οι παλάμες του.



Στις 2 νίκες του Ολυμπιακού ήταν ο πολυτιμότερος. Χθες έπαιξε αρκετά με πλάτη, φάνηκε να ελέγχει την υπερβάλλουσα πολλές φορές έντασή του στην επίθεση, ήταν βελτιωμένος στις βολές (6/8 και μάλιστα σε δύσκολη έδρα) ενώ στην άμυνα έβγαλε αρκετά heads out, κάτι που δεν έκανε στους προηγούμενους αγώνες. Θέλει και αυτός δουλειά, αλλά φαίνεται ότι την κάνει.

2. Ο Πρίντεζης δεν… ξεζουμίζεται από το τεχνικό team και απορώ πώς προκύπτει αυτό. Στην Ευρωλίγκα την πρώτη αγωνιστική και χθες έπαιξε περίπου 25΄. Ο μ.ο. πήγε στα 28΄ λόγου του ματς τη Βιτόρια. Από την άλλη στην Ελλάδα παίζει κάτω από 20΄ και μόνο με τον ΠΑΟ έπαιξε 30΄. Είναι το βασικό 4ρι. Δεν γίνεται να παίζει 10λεπτά.


3. Ο Χάκετ έκανε κακό ξεκίνημα, αλλά διάολε τόσα χρόνια βλέπουμε Ευρωλίγκα και τον ξέρουμε. Ψάχνει τα πατήματά του αλλά επιτρέψτε μου να μην ανησυχώ γι αυτόν. Και επειδή είναι παίκτης ψυχολογίας, θα δείτε ότι μόλις παίξει μπροστά στον κόσμο 1-2 καλά ματς θα πάρει απευθείας τα πάνω του.

4. Ο Σφαιρόπουλος δήλωσε ότι «το ρόστερ έκλεισε». Προφανώς το έκανε για να δώσει μήνυμα σε ορισμένους παίκτες, ώστε να μην απασχολούν το μυαλό τους με οτιδήποτε άλλο πλην της αγωνιστικής τους εικόνας. Γιατί το ρόστερ δεν έκλεισε, αφού ο Παπανικολάου βρίσκεται σε σοβαρές συζητήσεις για την επιστροφή.

ΥΣ: Η επιστροφή του Παπ δεν είναι ένα απλό θέμα. Είναι από μόνο του ικανό να αλλάξει την ιστορία του Ολυμπιακού. Πεντάδα με Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπ, Πρίντεζη θυμάστε πότε είχε ο Ολυμπιακός;;;; Δεν χρειάζεται να πω, λοιπόν, κάτι άλλο…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου