Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Αν είναι δυνατόν, βουλώστε το!

Τις τελευταίες ώρες στα social media -κυρίως- κυριαρχεί μια άνευ όρων θρασύτατη διάθεση, να κριθεί ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Μπεσνίκ Χάσι με βάση την εθνικότητα του και όχι με βάση τις όποιες περγαμηνές έχει! Ο spanios αφήνει στην άκρη τις ρατσιστικότατες τοποθετήσεις και προσπαθεί να αναγνώσει πίσω από την επιλογή του νέου κόουτς..


Αν είναι δυνατόν.. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε φίλοι μου;
Πως τολμάμε εν έτη 2017 να κρίνουμε τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού με βάση την Εθνικότητα του, βγάζοντας το ξενοφοβικό μας κόμπλεξ στην αγαπημένη μας ομάδα;
Και επειδή το Καραϊσκάκη είχε πάντα σαν λογική το "ισχύς εν τη ενώσει" πρέπει να κοπούν μαχαίρι τέτοιες θρασύδειλες διαθέσεις.
Ο Μπεσνίκ Χάσι, Κοσοβάρος, αλβανικής καταγωγής, πρέπει να κριθεί στο γήπεδο και αφού δούμε το έργο του, στο διετές πλάνο που του προσέφερε η διοίκηση.
Στο κάτω κάτω η Εθνική Αλβανίας που στο περασμένο Euro συμμετείχε ενεργά, ενώ εμείς οι Ελληναράδες βλέπαμε από τον καναπέ μας, δείχνει στην εποχή μας, πιο στιβαρή και ομαδική εθνική.
Εκτός αν ζούμε με τα φαντάσματα του Χαριστέα, ξυπνήστε, πέρασαν 13 χρόνια.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και ΜΟΝΟ την επιλογή Χάσι.
Προφανώς και δεν είναι προπονητής από το πάνω ράφι. Δεν ενθουσιάζει το βιογραφικό του, αλλά δεν θεωρώ ότι μας είχε ενθουσιάσει ο Ζαρντίμ από την Μπράγκα ή ο Μάρκο Σίλβα της αιώνια τρίτης Σπόρτινγκ και φυσικά γελάμε ακόμα με τον Μπέντο που έκατσε 40 μέρες στην Κρουζέιρο.

Οπότε ας βάλουμε μυαλό και ας μην κρίνουμε.

Βλέπετε που είναι ο Ζαρντίμ, ο Μίτσελ και ο Σίλβα, φυσικά δεν τολμάμε να πιάσουμε καν στο στόμα μας τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Κάτω η μπάλα, μικρό το καλάθι και ας περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Αλβανός.

Καταρχάς να πούμε ότι ήρθε με το κλασσικό διετές πρότζεκτ και με μισθό 600.000 όσα πήραν και οι προκάτοχοι του.
Ο Ολυμπιακός έβλεπε το ένα φιάσκο μετά το άλλο να σκάει, η λύση Λεμονή που η ίδια η διοίκηση είχε υποβαθμίσει δεν μπήκε ποτέ σε πρώτο πλάνο (πιθανόν λανθασμένα) κι έτσι το ράφι πήγε πιο χαμηλά και φτάσαμε στον Χάσι.

Τρία χρόνια πρωταθλητισμό με την Άντερλεχτ (πήρε έναν τίτλο), πρόλαβε να πετάξει έξω τον Ολυμπιακό πέρσι στους 32 του Europa και μια μικρή πορεία με την Λέγκια, όπου την πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους και την έβγαλε στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ.
Μιλάμε με λίγα λόγια για κανονικότατο προπονητή, που έκατσε σε καλύτερες ομάδες από τον Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων.
Στο κάτω κάτω ας βγει να μας πει ο οποιοσδήποτε γιατί ο κόουτς του μεγαθήριου Γκιμαράες ή της Ξάνθης ήταν καλύτερα πρότζεκτ.
Μήπως ο Πορτογάλος ή ο Ρουμάνος είναι πιο επιθυμητοί από τον Αλβανό;
Ντροπή και μόνο για όποιον σκέφτεται έτσι.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει έναν director of football, τον Ουσίγιος, ενώ ο μάνατζερ Ραμαντάνι, συμπαίκτης του Μαρινάκη στο deal με την Φόρεστ, είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Χάσι.

Ας συνεργαστούν αυτοί οι δυο λοιπόν (Ουσλιγιος και Ραμαντάνι), να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να φέρουν καλούς παίκτες και όχι Βιάνα και Λεάλι και ας περιμένουμε μετά να σταυρώσουμε τον Χάσι.
Ας δούμε διάθεση από αυτούς που έφεραν τον Χάσι να τον στηρίξουν με πράξεις.

Ο Χάσι στην διετία του στην Άντερλεχτ όπου και άφησε έργο, σε 119 ματς είχε 64 νίκες, 28 ισοπαλίες και 27 ήττες.
Η βελγική ομάδα που μας απέκλεισε το 2016 από τους 32 του Europa ήταν μια γρήγορη νεανική ομάδα, που στο γήπεδο ήταν καλό στημένη και στιβαρή.
Μέχρι εκεί.
Ούτε ενθουσιασμός, ούτε απαξίωση.

Αυστηρή κριτική στην διοίκηση και στο αν έχει όρεξη να φέρει παίκτες. 
Ο πάγκος του Ολυμπιακού δεν έχει πλέον την εξασφαλισμένη θέση στα group stages του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι επίσης και τόσο καλή σύσταση, η άτακτη απόλυση του Ζαρντίμ, του Βίκτορ, του Μπέντο ή τα "ψυχολογικά" που έπιασαν τον Σίλβα.
Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Χάσι πρέπει να στηρίξει το ελληνικό στοιχείο το οποίο "ουρλιάζω" ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους (Καπίνο, Φορτούνη, Ρέτσο, Σιώπη, Ρισβάνη, Γιαννιώτη, Ανδρούτσο) και να μπουν βάσεις για υγιή ξεσκαρτάρισμα στους ξένους και προσθήκη αντίστοιχων για να κάνουν την διαφορά.

ΥΓ Ο μόνος που μπορεί να αισθάνεται αδικημένος για την επιλογή Χάσι είναι ο Τάκης Λεμονής. Κάλλιστα θα μπορούσε να φέρει αυτός εις πέρας την αποστολή. Κανένα βιογραφικό από αυτά που προκρίθηκαν δεν ήταν καλύτερο από το δικό του. Αλλά τότε θα λέγατε που πάμε με τον Sir Takis, οι ίδιοι που θα λέτε που πάμε με τον Αλβανό.
Για την ιστορία ο Λεμονής δεν συνεχίζει γιατί δεν είχε ποτέ "γλειψίματα" σε μάνατζερ και κύκλους.
Ο Τάκης ήταν, είναι και θα παραμείνει κόουτς και όχι μάνατζερ. Την μεγάλη ομάδα την έχτισε ο Ίλια Ίβιτς και του την περέδωσε στο γήπεδο.
Ο Χάσι έχει τον Φάλι Ραμαντάνι από πίσω του και αυτό μπορεί να είναι το συν του, μπορεί να είναι και το μείον του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου