Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Και τώρα πρωτιά!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Νταρουσάφακα ΔΥΣΚΟΛΑ με 81-73, "κλείδωσε" την θέση του στην πρώτη τριάδα και πλέον -με τον αρχηγό  του ετοιμοπόλεμο- βάζει πλώρη για την πρωτιά! Ακόμα μία euroleague ανάλυση από τον red philosopher... Αντιδραστικός

Η ανάλυση του αγώνα:

Δύσκολο ματς. Ο Ολυμπιακός έλεγξε το ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, παρόλα αυτά οι "Τούρκοι" (μόνο Τούρκοι δεν είναι!) εκμεταλλεύτηκαν τα πάρα πολλά επιθετικά τους ριμπάουντ (17 νομίζω αριθμός απαράδεκτος) αλλά και τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό (15 πόντους νομίζω-επίσης κάκιστη επίδοση) και κατάφεραν να μείνουν στο ματς μέχρι το τέλος. Έτσι ένας υγιεινός  περίπατος με ολοκληρωτικό μπάσκετ (διαφορά μέχρι και στους 21 πόντους, σκορ 60-39μ κάποια στιγμή στο γ' δεκάλεπτο), μετατράπηκε σε "γκραντ γκινιόλ", καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι και στα 40' αλλά νόμισαν πως στο 27' το ματς τελείωσε. Εν τέλει οι αρχηγοί βγήκαν μπροστά στα δύσκολα και καθάρισαν το ματσάκι στέλνοντας τον Ολυμπιακό σε ρεκόρ 18-7!

Αμυντικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός (οι αριθμοί σε χαμένα ριμπάουντ  και οι πόντοι στο ανοιχτό παρκέ τα λένε όλα). Άπαντες υστέρησαν -παρά το χαμηλό σκορ (73 πόντους δεν τους λες και πολλούς)- με το πρόβλημα συγκέντρωσης να βγάζει μάτι. Επιθετικά η ομάδα ήταν αρκετά καλή καθώς μπήκαν πολλά σουτ, ενώ βγήκαν και πολλές  ωραίες συνεργασίες (πολύ υψηλός αριθμός ασίστ-πάνω από 20!).

Ο mvp που τόσο έλειψε...

Το νταμπλ νταμπλ άγγιξε ο αρχηγός που με 8 πόντους και 8 ασίστ αποδυκνείοντας ΠΟΣΟ πολύ έλειψε τον τελευταίο καιρό... Η δημιουργία της ομάδας εκτοξεύεται με τον Σπανούλη στο παρκέ. Ειλικρινά κάνει μάγκες τους συμπαίκτες του και ιδιαίτερα τους center! Τυχαίο το πολύ μεγάλο ματς του Μπιρντς... μετά από καιρό;! Αν αυτός είναι 100% έτοιμος τότε ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο. Τόσο απαραίτητος είναι ο παίχτης αυτός ακόμα και στα 34 του!

"Κλείδωσε" η 3η θέση...

Μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής νομίζω πως κλείδωσε ΚΑΙ η τρίτη θέση. Η Φενέρ (των 8 παιχτών- τα λέω τόσο καιρό) έχασε εντός από την Μπασκόνια, έμεινε σε ρεκόρ 16-9 και με την διαφορά εναντίον της, δύσκολα θα απειλήσει τον Ολυμπιακό του 18-7... Πως να κάνει τρεις παραπάνω ήττες ο Θρύλος τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές; Οπότε όχι μόνο πλεονέκτημα όπως σας έγραψα στο pre game του αγώνα, αλλά και τρίτη θέση! Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια σε ένα ιδανικό σενάριο!

Και τώρα η... πρωτιά!

Μια νίκη πίσω είναι ο Θρύλος από ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ που μοιράζονται την κορυφή! Με το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών να είναι άνω κάτω για όλους, κανείς δεν μπορεί μα διαγράψει τον Ολυμπιακό! Η Ρεάλ για παράδειγμα πηγαίνει στο... ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική! Άρα ο Ολυμπιακός που την έχει στο ΣΕΦ άρα μπορεί υπό προϋποθέσεις να την καβαλήσει! Και την τελευταία αγωνιστική να παίξει την πρωτιά στην Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ. Ακραίο σαν σενάριο δεν το λες πάντως...
Η αισιοδοξία πηγάζει απο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δείχνει μεγάλη σταθερότητα ενώ έχει όλη την ομάδα (ο Χάκετ δεν υπολογίζεται πια) ετοιμοπόλεμη μετά απο καιρό! Με απαρτία, τρομερή ψυχολογία και χωρίς κανένα  ιδιαίτερο άγχος λοιπόν, μπαίνουν οι ερυθρόλευκοι στην τελική ευθεία...!!! Και με τον αρχηγό τους και πάλι εδώ, ποιος μπορεί να τον ξεγράψει..;!

Υγ: θυμίζω τα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος! Γαλατά εντός, Ερυθρός Αστέρας εκτός , Ρεάλ εντός, Εφές εκτός και τέλος με ΤΣΣΚΑ εκτός... Με 3/4 για παράδειγμα και ρεκόρ 21-8 (λέω εγω τώρα...) χτυπά την πρωτιά στην Μόσχα τελευταία αγωνιστική...

Υγ2: τυχερός ο Παναθηναϊκός... Θα μπορούσε να μπλέξει ακόμα περισσότερο από  όσο έχει ήδη μπλέξει... Σας τα λεγα και τις προάλλες! Εκεί γίνεται σκοτωμός! Στις θέσεις 5-8...

1 σχόλιο:

  1. Και τυπικά είναι πλέον η ομάδα στα playoff, για 11η φορά στα τελευταία 12 χρόνια. Με νίκη επί της Γαλατά και με νίκη ή ήττα με διαφορά έως 8π στο Βελιγράδι κλειδώνει το πλεονέκτημα. Με νίκη και στο ΣΕΦ με Ρεάλ κλειδώνει και η 3η θέση και βλέπουμε, εκτός αν στο μεταξύ έχει ξαναχάσει η Φενέρ, οπότε θα έχει κλείσει νωρίτερα το θέμα.
    Step by step, όμως και πρώτα ΑΕΚ τη Δευτέρα με Σχινά, Καρακατσούνη, Παναγιώτου (ΕΛΕΟΣ όμως!!!)

    Court Central


    ΑπάντησηΔιαγραφή