Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Με μοιρογνωμόνια και ΑΜΚΑ δεν λύνεται το πρόβλημα

Η συζήτηση για το αν η Ριζούπολη ήταν χειρότερη από τις Λεωφόρους ή για το αν οι Τούμπες είναι περισσότερες από τα Καραϊσκάκια με ξεπερνάει. Αρνούμαι να την κάνω. Ας συζητήσουμε, όμως, για 1.000.000.000.000στη φορά για το πώς λύνεται το πρόβλημα…Stouk


Ας δεχτούμε ότι ο Κοντωνής δεν είναι άνθρωπος του συστήματος. Ότι δεν άγεται και δεν φέρεται από συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση απλά ή δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο και τις παθογένειές του ή είναι αιθεροβάμων.

Αναφέρομαι φυσικά στον νόμο για κάρτες φιλάθλων και για διακοπή αγώνων κατόπιν ρίψης σε ευθεία γραμμή φωτοβολίδων. Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Δεν υπερηφανεύομαι ότι ανακάλυψα την Αμερική με αυτό που λέω. Απλά επαναλαμβάνω στη συνείδησή μου ότι δεν κοιμάμαι όρθιος.

Η λύση είναι μια: Γκρέμισμα και χτίσιμο ξανά.

Όπως χρειάζεται το ελληνικό κράτος. Ακριβώς το ίδιο χρειάζεται και το ποδόσφαιρο.

Αν για παράδειγμα, με κάποιον τρόπο, μπορούσε ο Κοντονής, θέλοντας να βάλει ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο (ω ναι πιο κλισέ έκφραση πεθαίνεις!) να νομοθετήσει με 30 λέξεις «Όταν υπάρχει οποιαδήποτε ρίψη αντικειμένου (όχι πληθυντικός, έστω και ένα!) που μπορεί κατ΄ είδος ή/ και κατά τρόπο ρίψης να προκαλέσει τραυματισμό, ο αγώνας διακόπτεται με υπαιτιότητα της ομάδας της οποίας η οπαδοί την έπραξαν» και να παρεμβαίνει ο ίδιος όταν αυτό δεν συμβαίνει, θα ήταν το ιδανικό. Να διώκεται, για παράδειγμα, ο διαιτητής που δεν το έκανε ή το λιγότερο να διαγραφόταν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ από τους πίνακες!

Πώς θα μπορούσε ένας οπαδός να κάψει, να καταστρέψει, να κανιβαλίσει όταν η τιμωρία, ακόμα και για ρίψη…πορτοκαλιού, θα ήταν «θάνατος»; Πώς θα μπορούσε ένας διαιτητής να κάνει «την πάπια», όταν θα έπαυε να είναι διαιτητής από την επόμενη; Δεν θα μπορούσε. Και φυσικά ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες θα το ήθελαν.

Σίγουρα βέβαια τότε θα υπήρχε θέμα με την Ουέφα και το αυτοδιοίκητο. Και οι ομάδες μας θα είχαν αποβληθεί από την Ευρώπη. Διάνα!!!! Το καλύτερο πράγμα.

Θα ήταν ιδανικό. Η καλύτερη απειλή για έναν Μαρινάκη, για έναν Αλαφούζο, για έναν Σαββίδη. Το καταλαβαίνετε όλοι νομίζω…

Την ποδοσφαιρική παιδεία του κάφρου δεν μπορείς να την φτιάξεις. Ούτε έχει νόημα να νομίζεις ότι η καταστολή λύνει το πρόβλημα. Η πρόληψη το λύνει.

Ο δολοφόνος ξέρει ότι αν σκοτώσει θα πάει φυλακή, και όμως σκοτώνει. Το ίδιο και ο έμπορος ναρκωτικών, ο μαστροπός και ο βιαστής.

Άρα το να συλλαμβάνονται όσοι κάνουν επεισόδια δεν οδηγεί στη λύση. Αυτή έρχεται με το να μην του δίνεται πρόσφορο έδαφος να τα κάνει.

Η Ελλάδα περνάει δύσκολα χρόνια. Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και το ποδόσφαιρο ακολουθεί. Θα γίνουν άραγε ποτέ όλα πιο ανθρώπινα; Και αν γίνουν, θα ζήσουμε για να τα δούμε;;;

Ας περιμένουμε κι άλλο. Και ας υπομένουμε. Όλοι όσοι ζούμε σε αυτή τη χώρα έχουμε γίνει experts και στα δύο…

ΥΣ: Δηλώσεις Τζιτζικώστα για την αναβολή των εκλογών στη ΝΔ και ιαχές  των οπαδών του «Τζίτζικώστας οε οε οε οε οε οε οε οε οε». Δεν υπάρχει ελπίδα ρε γαμώτο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου