Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το πάλεψε αλλά...


Ο Ολυμπιακός το πάλεψε αρκετά απέναντι στην τεράστια Μπάγερν, η ήττα με 0-3 ήταν απόλυτα πλασματική, παρόλα αυτά υπήρξαν και πολλά αρνητικά συμπεράσματα για τον νέο Θρύλο. Ο Αντιδραστικός έχει το σχόλιο του αγώνα.


Ηρωική προσπάθεια απόψε από τον Ολυμπιακό. Επί 85' ήταν εντός αγώνα, απέναντι στο θηρίο-Μπάγερν. Τιμητική εμφάνιση. Σε μια μάχη Δαυίδ vs Γολιάθ, κυριολεκτικά. Ο κόσμος το χάρηκε (σχετικά), χειροκρότησε αρκετά στο τέλος, αλλά...

Κάποια στοιχεία του νέου Ολυμπιακού, με προβληματίζουν αρκετά:


  • Αλήθεια από πότε είχατε να δείτε ΤΟΣΟ ΑΜΥΝΤΙΚΑ στημένο Ολυμπιακό; Θα σας πω εγώ. Από τον Ζαρντίμ. Ούτε με Βαλβέρδε, ούτε με Μίτσελ, είχαμε δει έτσι την ομάδα. 11 παίχτες πίσω από την μπάλα (οκ, λογικό εν μέρει), αλλά επιθετικά ΜΟΝΟ με γιόμες και στημένα. Στην διοίκηση προφανώς γνώριζαν πως οι Πορτογάλοι προπονητές είναι οι μετρ της αμυντικής σχολής ποδοσφαίρου. Έτσι λοιπόν, τέτοιος είναι μάλλον και ο Σίλβα ας μην γελιόμαστε (για αυτό δεν έδιωξαν δήθεν... τον Περέιρα;). Θα στηρίξουν την επιλογή του όμως;;; Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά. 
  • Παράλληλα έχω πολλές απορίες και... αμφιβολίες για τους 3 εξτρέμ που ήρθαν από την Πορτογαλία. Πάρντο-Ερνάνι και Σεμπά, δεν γεμίζουν το μάτι.  Το αντίθετο μάλιστα! Και υποτίθεται πως σήμερα κάτι περιμέναμε να δείξουν επειδή θα έβρισκαν χώρους. Αλλά μάταια. Στην super league κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Με δαύτους δεν διασπάς τις κλειστές άμυνες. Ίχνος ενεργειών, πλαγικοποιήσεων, σεντρών, τελειωμάτων από τα άκρα... Αλήθεια με Φουστέρ-Ντουρμάζ σήμερα η ομάδα πως λέτε να ήταν...;
Πραγματικά ελπίζω οι ανησυχίες μου αυτές να μην βγουν αληθινές... Επιπλέον, μέσα σε μια άτυχη νύχτα για την ομάδα, ήρθε και το ΚΑΚΟ αποτέλεσμα με την νίκη της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, απέναντι στο ομαδάκι του Βενγκέρ, να περιπλέξει την κατάσταση... Η Ντιναμό, με νίκη πλέον την 3η αγωνιστική επί του Ολυμπιακού, γίνεται αυτόματα το απόλυτο φαβορί για την τρίτη θέση... Δεν ξέρω, αλλά δεν μ' άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα αυτό...

Κλείνοντας να πω όμως και τα θετικά:

  • Μπορεί να έσπασε το 6-0 σερί του Θρύλου στο Καραϊσκάκης, αλλά και σήμερα ο κόσμος απέδειξε πως ο Πειραιάς είναι μία από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης και αποτελεί την δύναμη της ομάδας! Με τέτοια ατμόσφαιρα, οι νίκες εντός με Ντιναμό-Άρσεναλ είναι 100% εφικτές και έτσι με ένα καλό εκτός έδρας αποτέλεσμα μπορεί η ομάδα να παίζει Ευρώπη και τον Φλεβάρη... Απίστευτη πραγματικά ατμόσφαιρα!
  • Ας μιλήσω όμως και για τους διακριθέντες παίχτες. Ο Σαλίνο είναι ένας νέος Φουστέρ (ή μήπως Πάντος;) και απόψε ήταν συγκινητικός, γενικά η άμυνα δεν τα πήγε καθόλου κακά, καθώς και οι πλάγιοι πάλεψαν (ο Ομάρ ειδικά ήταν εξαιρετικός), ενώ και οι Σιόβας-Ντα Κόστα έδωσαν πολλές μάχες, αφήνοντας ελπίδες για ένα καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην πορεία. Στο κέντρο ο Κασάμι έχοντας να παίξει μήνες προσπάθησε, ο Καμπιάσο έδωσε πολλά με την εμπειρία του (απορώ ακόμα γιατί αντικαταστάθηκε) και με το κάθετο παιχνίδι του (και μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι Μιλιβόγιεβιτς-Μπουχαλάκης!), ενώ θετικότατοι ξανά, υπεραπαραίτητοι και ...άλλη κλάση ήταν οι Τσόρι-Φορτούνης (οι μόνοι που κάτι έκαναν δημιουργικά!). Τέλος θετικότατος ήταν ο Ιντέγιε που έδειξε πολλά καλά στοιχεία, παλεύοντας με τα θηρία μόνος του τελείως... Αν βρει ρυθμό θα βοηθήσει πολύ πιο ουσιαστικά!
  • Τέλος τακτικά, η ομάδα ήταν... ΟΜΑΔΑ. Καλό (αν και αμυντικό!) στήσιμο από τον Σίλβα, που έδειξε σοβαρότητα και πίστη στο πορτογαλικό σφιχτό μοντέλο, το οποίο στο champions league τουλάχιστον χρειάζεται στην ομάδα!

2 σχόλια:

  1. Για Ερνάνι, Ιντέγιε, Σεμπά είναι νωρίς ακόμα. Αυτός που με προβληματίζει είναι ο Πάρντο....

    ΥΣ: Καλύτερα τέτοια τακτική. Εγώ έχω κατασταλάξει...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε καλύτερα τέτοια τακτική ναι... αλλά μην τον φάνε κ αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή