Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ακόμα ένα (42ο) στη φαρέτρα, αλλά του χρόνου;


Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα με 2-0 κ’ άπαντες θα θυμόμαστε την σημερινή ημερομηνία, σαν την μέρα που ο Θρύλος πρόσθεσε ακόμα έναν, τον 42ο τίτλο στην φαρέτρα του! Τυπική διαδικασία πλέον οι εναπομείνασες αγωνιστικές . Ο Αντιδραστικός γράφει για το τι κρατάει και τι ξεχνάει η ομάδα από την εφετινή σεζόν, αλλά και για τα δεδομένα της επόμενης σεζόν…


2-0 σε ένα πολύ δύσκολο, και όμορφο η αλήθεια είναι, ματς! Σκόρερ οι κορυφαίοι άλλωστε της σεζόν για την ομάδα, ο «παλιός» Τσόρι αλλά και ο «ωραίος νέος» Φορτούνης! Πλέον με τη διαφορά στο +6 (ενώ εκκρεμεί και το ματς με τον Πανθρακικό για το +9) μπορούμε να πούμε πως η σεμνή τελετή τελείωσε για τον Θρύλο!

42ος τίτλος λοιπόν! Η αυτοκρατορία συνεχίζει να δυναμώνει! Ένας τίτλος δύσκολος, όχι λόγω ανταγωνισμού αλλά λόγω των πολλών φετινών αδυναμιών της ομάδας, που παρόλα αυτά ήταν σαφώς ανώτερη από τους ανταγωνιστές της! Δικαιότατος τίτλος (σε μια σεζόν με πολύ κακές διαιτησίες γενικά στην Ελλάδα) ότι και να πουν οι σύμμαχοι! Άλλωστε οι σύμμαχοι αν κοίταγαν να ασχοληθούν με τα αγωνιστικά των ομάδων τους και όχι μόνο με τα επικοινωνιακά, φέτος θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι! Αλλά ξανά έμειναν με την μιζέρια τους και την γκρίνια τους! Έμειναν με τις καραμέλες για ακόμη μία χρονιά.

Ο Ολυμπιακός κρατάει κυρίως τον τίτλο (ή και το νταμπλ, έτσι;!) καθώς αγωνιστικά η ομάδα δεν έπεισε! Πολλά τα λάθη του καλοκαιριού έκαναν την ομάδα άνω κάτω. Μια ομάδα κατά 90% (!!!) αλλαγμένη, που είχε χτυπητά κενά μάλιστα στο ρόστερ. Λάθη της διοίκησης που πρέπει να γίνουν ΜΑΘΗΜΑ επιτέλους και να μην επαναληφθούν στο μέλλον!

Αγωνιστικά κράτησαν την ομάδα ζωντανή οι παλιοί Τσόρι-Ρομπέρτο-Φουστέρ-Μανιάτης-Σιόβας-Μήτρογλου (αν και σαφώς πεσμένος)-Μέγιερι-Σαλίνο, ενώ από τους νέους διαβατήριο παραμονής εξασφάλισαν μόνο οι Ομάρ-Κασάμι-Φορτούνης (ειδικά αυτός!)-Μαζουακού και Μιλιβόγιεβιτς. Οι υπόλοιποι νέοι, μέτριοι και ασταθείς (Μποτία-Χάρα-Ντοσεβί-Αφελάι-Μπενίτες-Ντουρμάζ) ή ακόμα και εντελώς ακατάλληλοι (Σαντάνα-Γκαζαριάν)!

Οπότε σε μια κακή χρονιά ο Ολυμπιακός οφείλει να χτίσει μια νέα ομάδα πάνω στους 12 προαναφερθέντες (πλην του δανεικού Μήτρογλου…), μαζί με τους νέους Έλληνες Γιαννούλη-Αυλωνίτη-Μπουχαλάκη-Διαμαντάκο αλλά και τον Κολοβό, πάμε στους 16! Κοινώς του χρόνου θα χρειαστεί ένα νέο χτίσιμο ομάδας, που αυτή τη φορά όμως είναι απαραίτητο!


Κλείνω με το πιο σημαντικό ενόψει της επόμενης σεζόν! Σε ένα κορμό 17 παιχτών, ποιος θα είναι ο προπονητής που θα χτίσει την επόμενη ομάδα; Θα ναι ο Περέιρα; Για μένα δεν αξίζει να κρίνεται από την φετινή πορεία, αλλά πρέπει να πάρει ευκαιρία! Αλλά αν μείνει θα κάνει αυτό που ξέρει. Τακτική, κατοχή και άμυνα. Αν στο Λιμάνι θέλουν full επίθεση των καλών εποχών Βαλβέρδε και Μίτσελ τότε καλύτερα να ψάξουν για κάτι άλλο…

Άντε και του χρόνου!

2 σχόλια:

  1. Σακ, αυτή η χρονιά μόνο αρνητικά θα μας αφήσει. Και θα είναι ακόμα μία φιέστα με όχι γεμάτο Καραϊσκάκη. Ο κόσμος είναι μπουχτισμένος φίλε από αυτά. Θέλει κάτι διαφορετικό. Σαν λειτουργία, σαν μοντέλο,σαν... όλα!!

    Δεν γίνεται να μην το βλέπεις. Δεν θα άλλαζες δηλαδή να χανόταν το πρωτάθλημα και να ήσουν στη θέση της Ντνίπρο;;;

    ΥΣ: Παρεμπιμπτόντως επειδή είδα το χθεσινό Άγιαξ-Ντνίπρο, ήταν η επιτομή της ομάδας που θέλει να προχωρήσει στο Europa. Και να δεις ότι αν δεν κληρωθεί με Σεβίλλη ή Ζενίτ θα πάει στους 4...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς θα μας χάλαγε όλους αν χάναμε τον τίτλο! Αλλά, όπως λέει κι ο Stouk, τί θα έχουμε να θυμόμαστε από αυτήν την χρονιά; Το ξενέρωμα είναι απίστευτο, διάθεση για φιέστες και πανηγύριαπροφανώς δεν υπάρχουν - εκτός ίσως από κάποιους οργανωμένους - και είναι προφανές ότι η ποδοσφαιική ομάδα χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Το να μπουν κάποιες θρυλικές μορφές στα αποδυτήρια, όπως ακούγεται για Τζόλε, Στολτίδη είναι σίγουρα κάτι το αναγκαίο, δεν είναι όμως και επαρκές για να λυθούν τα προβλήματα...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή